Robotski sesalci

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
jap potrjujem, da se da tega sesalca v intersparu vzet tut na firmo
smile-1.gif

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Vam pa na temo najcenejših baterij z Ebaya povem zgodbico že druga v par mesecih, pred cca pol leta me je nekdo prosil za pregled baterije, ki jo je kupil iz Francije in , kao ne dela, kaj več, kot 70 min ko je bila nova po pol leta pa tam 55 min.... ja baterija je bila NiCd 2000 mAh, čeprav ta oseba sploh ni vedela za razliko NiCd, NiMh sploh pa ne , kaj so kapacitete, kupila je najcenejšo..... sva, pa, ko sva preverjala Ebay naskup ugotovila, da je dejansko pisalo v oglasu samo baterija in na veliko kako dobra je v drobnem tisku pa tudi, da je Nicd, kapaciteta pa ni bila omenjena nikjer .... torej poceni nakup.........

Druga baterija me je pa neprijetno presenetila, ker je bila NiMh in je po 3 mesecih popolnoma spraznila če je bila samo 1 dan s dockinga, sicer je pa zmogla cca 100 min...., no baterija je imela celice oblečene v pvc (navadno so karton) tudi posamezne seveda tudi ta je bila neoriginal, ker sem ugotovil, da napetost ni Ok, smo ugotovili, da je 1 celico prebilo in najdem celico, da jo bom zamenjal z eno mojo z razdrte baterije, sem pa samo debelo pogledal, ker je na celicah pisalo 2600 mAh, na bateriji pa nalepka 3500 mAh ..... ne moreš verjeti no sem jo popravil, zanimivo pa se je zgodba čez 1 mesec ponovila, sedaj sta že 2 celice zamenjane dela pa še 80 min, je pa tako, kolikor denarja toliko muzike, sam sem precej baterij pretestiral, pa zanimivo nobena od solidnih ni med cenejšimi so pa solidne v srednjem cenovnem rangu, tako, da, ko me kdo kaj sprašuje, kdaj za ceno, ker imam tudi sam kako na razpolago in mi potem začne, ja na EBayu je pa dobrih 35 eur, mu rečem samo GO FOR IT.......

Nazadnje urejeno:

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.762
6.159
113
blizu močvirne prestolnice
Ima ugodno, kakšno ti bo že sam povedal, toda moram reči da sem izredno zadovoljen ko mi je prodal baterijo, zadovoljen pa sem bil tako z njegovim odnosom, nasveti in ceno seveda!

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Mercator ima od jutri dalje en robotski sesalec v akciji, znižano za 50eur. Cena je 150 eur. Se splača ali je bolje dati še enkrat toliko zraven in vzeti " I " sesalo ?

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Se ne splača.... ker ko enkrat veš, kako deluje Roomba, so tile low cost robotki prav smešni v delu, če ne drugega se polomi prvič, ko potegne kak robec med valje in otepa dokler se vse ne prekuri in seveda garancije na to ni, saj ste mu vi dali krpo noter ..... no Roombe na srečo teh težav nimajo imajo namreč veliko več pameti vgrajene in ta žal ni zastonj.....

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.702
113
pri taščici
a cez cm praga med laminaton in parketom oziroma keramiko gre romba ali ne.
Sem sedajle bral zadnjih deset strani pa ste me zrajcal da zacnem tuhtat o njej. imam cca 80 m2 parketa laminata in nekaj keramike v kopalnici. Preprog nimam, razen na podestu stopnisca(in po stopnicah) je nek nalepljen kratkodlaki itison filc al karkoli ze je.
Letvice pri pragih motijo robote ali ne?

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.047
832
113
Kolko sem gledal teste je "Kobold VR100" daleč pred vsemi. Sem mislil, da so Rombe top.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ko sem jst spraševal so obljublja, da gre čez prag in letvice. Nisem ga pa še kupil:)

@D_K
se mi zdi, da ima tudi edini drugačen način sesanja. Okol po robu, potem pa lepo gor dol "vzporedno" s teno. Vsi ostali pa kr neki krožjo po prostoru. Za rombo so mi že rekli, da je ne smeš gledat ko dela, ker boš žiučnga fasu, ker ti ne bo jasno, zakaj je šla 3x po enem mestu, enka koščka pa nikakor noče:) no sej na konc tut tist košček posesa.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Zadeve so take, Roomba od serije 500 dalje, torej 500 ali 700 gre čez vsak rob do 1,8 cm brez težav.

O robotu Kobold VR100, ki je pravzaprav v osnovi NEATO XV11 ne bom rekel nič zelo slabega, dokler zadeva deluje, ko pa se enkrat pokvari, se delov v Europi ne dobi, ja in se jih naroči iz USA, kar je sicer res, samo, ko vidiš cene in nedostopnost teh delov pa močno razmisliš o takem robotu, sam sem popravljal za poznane že 2 Neatota in lahko rečem tako na kratko, da so deli vsaj 100% dražji od originalnih Roombinih , OEM delov pa razen kake krtačke sploh ni - ne obstajajo.

Nikakor pa se ne bi strinjal, da zadeve bolje počisti, kot Roomba, sem, kar nekaj časa testiral oba in v gibanju in orientaciji se dostikrat Neato zgubi....sicer pa se že na enostavnem testu to vidi !

https://www.youtube.com/watch?v=Fr5oO4Czx2I

https://www.youtube.com/watch?v=Uihde92jzCQ&feature=relmfu

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Se ti zdi, da se on vrti po kaki svoji logiki ? Sam je ne vidim. Pa res je Roomba dalj čisti, saj gre povsod cca 3 x čez, zato tudi bolje očisti, ko sem pa v službi, pa raje vidim, da glanca stanovanje 90 minut, kot pa samo 15 minut. Sicer sem tudi sam imel veliko željo enega Naetota imeti samo potem, ko sem jih popravljal ( zelo nerad je noro zaruk.....) in tudi precej stestiral, sem odustal od nakupa, ker eno je nakup, drugo pa dolgoročno obratovanje in servisiranje in Roomba je od serije 500 dalje modularna, skratka, kot avijon, mora delati 10 let in več, sam poznam take, ki že 6 leto delujejo, kak del, ki odleti poleg baterije se pa pač kupi po relativno ugodni ceni, očisti vse drobovje in zadeva deluje dalje, kot prvi dan ........ Zato z veseljem odkupim kakega zavrženega, ki mu je šla baterija ali ima kako napakico, pa so ga zavrgli samo zato..... pač uživam, da ga obudim in spravim na perfectno stanje, potem mu pa poiščem kakega novega lastnika, še enkrat pa povem, če ste anti tehnični tipi in nimate namena vsaj malo poskrbeti za robotka z občasnim čiščenjem ( ni treba veliko) potem to nikakor ni za vas, tehnofani in tisti, ki ljubite napredek pa boste zelo zadovoljni z njim in on z vami !

Nazadnje urejeno:

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Ravno ta vikend sem ji posesal drobovje in ponovno očistil senzorje za zaznavanje bližine, ker je ponovno začela počasno vožnjo po sobah.

Glede na to, koliko prahu da čez, je to res mala trdovratna zadeva. Še vedno deluje kot nova in tudi baterija še drži in drži. Sicer ne več toliko kot nova, ki je zdržana nekaj čez 2 uri, ampak še vedno skoraj 2 uri.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.702
113
pri taščici
nekje v reklami sem zasledil da rombe lahko sesajo do 3 sobe.
Kaj to pomeni ce imas 5 sob, kopalnica. Ali jo lahko neses 1* tedensko se v mansardo na tlako ali se teh 5 sob v pritlocju ni sposobna posesat.

igi

Guru
13. okt 2007
5.595
1.203
113
Celje
evo romba 581 nabavljena... prvo se zapletla v edinih 50 cm kabla, ki je na tleh v stanovanju (čisto ob steni), potem se zataknila pod posteljo (srednja letvica točno na višini rombe. Vendar odnehala ni prav hitro. Po poškodbah na pokrovu se je očitno kar nekaj časa reševala), potem je mačku hotela "pojesti brikete", ker ji ni uspelo mu je odpeljala posode, no pa je prišla do mize s stoli. Stole imam takšne kao "moderne", ki nimajo klasičnih štirih nog ampak zaviti dve nogi. No ko se je zaplezala med prečkami iz enega stola na drugega in seveda se na vsak način nekako hotela rešiti z agresivnim vrtenjem sem jo odrešil muk s pritiskom na OFF.
smile-1.gif

Bo treba nekaj stvari prilagoditi, da bo tole špilalo kot mora. Načeloma pa izgleda, da bo OK!