Robotski sesalci

sad

Guru
24. avg 2007
21.040
9.682
113
Husqvarna ima cel set robotskih kosilnic. Jaz to prec mel, pa prek mobitela lepo jo furaš...

PS: Kakšno zaščito imajo proti dežju ali pa temu, da jo lokalni pes poščije?

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Na koliko časa naj zamenjam tisti notranji filterček in zunanjo ščetko (tista ki porine smeti proti sredini robota)?

teapot

Pripravnik
29. apr 2012
267
0
16
Kako je pa z varnostjo pri teh kosilnicah? Verjetno se ne zapelje kar čez eno leno mačko?
smile-1.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Ma ne sekiraj se to je potrošni material, drage so pa samo originalne pa žal ne preveč kvalitetne in močne !

1. Potrošni material, ki stane 40+ EUR.
2. Moja je po 1.5 leta še vedno kot nova. Samo znati moraš pravilno delati z njimi in jim ne dopuščati, da se polnejo na bazni postaji takoj za sesanjem. Vroča baterija (30+°C), ki se polni, je vzrok št.1 za prerano smrt baterij. Takoj naslednji vzrok je pregloboko praznjenje, npr. to, kar se je zgodilo Sad-u.

Nazadnje urejeno:

igi

Guru
13. okt 2007
5.595
1.203
113
Celje
mojster!

Ti ki poznaš tele zadeve v nulo... Dej nam mal napiši, glede novih roomb. Je sedaj že en kup različnih modelov. Ima smisel se stegniti do teh novih modelov ali pač kupiti "star" model za pol cene?

Hvala

sad

Guru
24. avg 2007
21.040
9.682
113
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Takoj naslednji vzrok je pregloboko praznjenje, npr. to, kar se je zgodilo Sad-u.
Tole mene zanima, kako je do tega lahko prišlo: Roomba je pač stala 3 tedne, neprižgana. 100% baterije nisem porabil do rdeče lučke nazadnje, ko je sesala, ker gre vedno pri oranžni na spanje in potem na polnjenje čez noč. Edina možnost je torej še, da je nekaj narobe in kakšen kratek stik.
rolleyes-1.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Roomba kuri baterijo tudi ko je ugasnjena, tako kot vsaka naprava, ko je v Stand By-ju. Ravno zaradi tega, če prebereš navodila, piše, da v takem primeru vzami baterijo iz Roombe za čas trajanja dopusta in zaradi tega tudi, ko kupiš novo Roombo, najprej, da začne delovati, ven izpod prostora baterije ven potegneš en tak trakec. No, ta trakec služi temu, da je prekinjen stik med baterijo in kontaktom Roobe, da ne prazni baterijo. Ko potegneš trakec ve, se stik med baterijo in Roombo vzpostavi in Roomba oživi.

Nazadnje urejeno:

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Hujšega ji ne bo , verjemi, ja to, kar je Andy1 napisal drži, Roomba tudi ugasnjena je zmeram v stanju pripravljenosti, to pa zato, ker jo lahko z daljincem kadar koli prižgemo, ker pa imajo v osnovi enake MB pa potem to velja tudi za 520 ali 530-ke čeprav sploh nimajo IR modulčka, ki je dodan na višje modele.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Odgovor za IGI ja

Dajmo vprašanje raje obrniti, zato, če želiš pravi odgovor povej, kaka tla boš sesal, kako zapleteno prostore, koliko sob, koliko m2 približno in potem ti lažje povemo, kaj sploh rabiš.

Ker sam poznam mnogo lastnikov, ki me kontaktirajo za kak servis ali baterijo, ki gredo seveda po najboljšega 581 ali 780 (790), potem pa sploh ne znajo ure nastaviti in ko jih vprašaš ali so senzorje postavili, povedo, da so ti vsi še v škatli..............
navadno potem povedo, da so takega hotli zaradi daljinca a so tudi tega samo prvi teden uporabljali, ko so sosedom kazali Roombine vragolije, zato je bolje povedati kaj bo čistila in potem naprej !
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

igi

Guru
13. okt 2007
5.595
1.203
113
Celje
Citat:
Odgovor za IGI ja

Dajmo vprašanje raje obrniti, zato, če želiš pravi odgovor povej, kaka tla boš sesal, kako zapleteno prostore, koliko sob, koliko m2 približno in potem ti lažje povemo, kaj sploh rabiš.

Ker sam poznam mnogo lastnikov, ki me kontaktirajo za kak servis ali baterijo, ki gredo seveda po najboljšega 581 ali 780 (790), potem pa sploh ne znajo ure nastaviti in ko jih vprašaš ali so senzorje postavili, povedo, da so ti vsi še v škatli..............
navadno potem povedo, da so takega hotli zaradi daljinca a so tudi tega samo prvi teden uporabljali, ko so sosedom kazali Roombine vragolije, zato je bolje povedati kaj bo čistila in potem naprej !
smile-1.gif

živjo!

Za čistit bi ji dal kakšnih 60m2 parketa. Tri sobice, vrata so relativno na kupu. Sej sva se že pogovarjala, pa sem potem dal zadevo malce na stran, sam sedaj je pa mačka pr bajti in se sesa skoraj vsak dan, da ni dlak po stanovanju
smile-1.gif
Sej tega ni veliko, vendar je malce moteče.

Edina zadeva, ki bi jo imel je, da ima tajmer (ne da se mi jo gledat ko sem doma) in se nastavi enkrat dopoldan.
Nekih zidov za prepreke nebi postavljal. Bi pa res rad omejil en prostor, kamor nebi šla. Obstaja kakšen trak, ki ga nalepiš na tla?

In ja tudi sam sem gledal po najnovejših modelih. Ampak če rečeš, da bo "lanski" model za pol cene vsaj približno enako opravil zadevo, potem ne bom kupoval "vesoljske tehnologije"
smile-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.040
9.682
113
Timerja ne rabiš. Vključiš jo, ko greš od doma in je. Vsaj tako mi prakticiramo.

Virtualni zid ti pa prepreči, da bi zadeva šla v eno sobo. Kolikor sem gledal ga imajo vsi modeli vsaj enega v kompletu.
Pa za dlake bo verjetno AeroVac boljši.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.717
113
za vsakodnevno sesanje je mogoče tisti timer ok, ampak drugačeres ne vidim posebne uporabnosti. Tisti svetilniki pa so kar okej. Naš "bobi 790" je včeraj dobesedno izginil, vse preiskali, nakar hočem v kopalnico in blokirana vrata. Bobi je nadrkal v vrata in so se odprla podrla likalno desko, ki je blokriala vrata. Za crknit :D Bobi ostal nepoškodovan. k sreči

sad

Guru
24. avg 2007
21.040
9.682
113
Pri nas se tudi vsakič drugam skrije. Do sedaj je bil enkrat na sredi prostora. Jaz kar ta malemu rečem naj ga najde, pa je ves vesel, meni pa tudi ni treba pod kavčem gledat.
smile-1.gif

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
Timer je super, če te ni doma in vseeno sesa, da se ne nabira dodaten prah. Priročno je tudi, da ti zjutraj ni treba štartat roombe, ker veš da ima urnik.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Samo ....tako ali tako moraš sprazniti košek, potem je pa vseeno, če jo še poženeš.....

Igi svetujem model 560 !

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Odgovor za IGI ja

smile-1.gif

živjo!

Za čistit bi ji dal kakšnih 60m2 parketa. Tri sobice, vrata so relativno na kupu. Sej sva se že pogovarjala, pa sem potem dal zadevo malce na stran, sam sedaj je pa mačka pr bajti in se sesa skoraj vsak dan, da ni dlak po stanovanju
smile-1.gif
Sej tega ni veliko, vendar je malce moteče.

Edina zadeva, ki bi jo imel je, da ima tajmer (ne da se mi jo gledat ko sem doma) in se nastavi enkrat dopoldan.
Nekih zidov za prepreke nebi postavljal. Bi pa res rad omejil en prostor, kamor nebi šla. Obstaja kakšen trak, ki ga nalepiš na tla?

In ja tudi sam sem gledal po najnovejših modelih. Ampak če rečeš, da bo "lanski" model za pol cene vsaj približno enako opravil zadevo, potem ne bom kupoval "vesoljske tehnologije"
smile-1.gif

Igi,

kot prvo, svetoval bi ti model 555. Sam imam takega za točno identične pogoje kot jih imaš ti = imam dolgodlako mačko.
Ima timer in je sposobna zelo lepo posesati mojih 60m2.
Poleg tega ti lahko svetujem kako si jo lahko kupiš za okoli 290eur, nova in iz nemčije.

kot drugo....preberi moj PM na katerega še vedno čakam tvoj odgovor
smile-1.gif
)))

Nazadnje urejeno: