Robotski sesalci

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Citat:
Uporabnik ferdo pravi:
Imam 560. Vceraj je zacel kroziti, kot da bi mu blokiralo desno kolo. Sem ga spucal, pa ni nič boljše. KAj pa zdaj?

Če kroži in ne da signala beep xy je morda samo kolo, sicer pa če to ni in javlja napako beep xy je nekaj bolj zapletenega, kot tudi John - Mare pravi in sicer verjetno senzorji odbijača, kar se da točno diagnosticirati z built in testom (ne boš sam popravil, razen, če ne obvladaš elektronike in mehanike) , torej če ne javi po nekem času beep 9 je samo kolo, potem ga, vzemi ven in očisti, razstavi tu je link kako kolo dobiš ven.

https://www.youtube.com/watch?v=M3K5wGwZ8xI

Iz prakse povem, da imajo ta kolesa zaradi boljšega hlajenja 2 reži ravno na delu kolektorja in krtačk, ki so občutljive na svinarijo in ko odstraniš spodnji pokrov 4 vijaki in bočno krtačko imaš še 3 vijake in kolo potegneš ven, je na konektorju, ki se odklopi sam ob potegu ven potem posesaj kolikor gre, težava je lahko tudi prah na senzorjih gibanja , spihaj in obvezno dobi tudi ven svinarijo iz reže med plastiko in gumjasto tekalno površino kolesa, poizkusi če se lepo vrti, kot drugo z roko, če še to ne pomaga lahko razdreš in testiraš motor : http://www.vic7767.com/how-do-i/ , če pa nič od tega ne pomaga in ne javlja kake napake, pa te potolažim, da novo kpl. kolo sploh ni drago če nimam novega imam rabljenega sigurno ..........

Nazadnje urejeno:

Desty

Pripravnik
2. jul 2009
613
0
16
desty.biz
Pri meni je pa recimo zanimivo, da ko Roombo 581 postavim v prostor in pritisnem clean, začne s sesanjem v krogu. Se pravi, isto kot če bi pritisnil spot. Potem jo ustavim, še 1x clean in normalno sesa. Kaj ji je?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Ti kar daj Clean. Roomba na začetku, kakšno minuto čisti v vedno večjem krogu (spiralno). Potem pa se na mestu hitro zavrti in se začne peljati po prostoru.

arsha

Zelenc'
21. mar 2012
11
0
1
Osrednjeslovenska regija
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Upam, da se zavedate, da na tak način riskirate deep-discharge in posledično reverse charge kakšne celice. Posledično bo tista celica postala šibki člen, ki bo po eksponentni funkciji crknila, posledično bo pa celotna baterija za stran vržt.

No, to se je najbrž zgodilo po tretjem resetu pri moji Roombi. Če je po prvem in drugem zmogla iz poprejšnjih 5 minut kar 25 minut sesanja, zdaj zmore samo nalet do prve ovire, potem pa reče 'please charge Roomba' in ko zadevo ponovim, je rezultat enak. Tko da je moj na srečo naročil baterijo prek E-baya in upam da kmalu pride, ker brez Roombe imamo ob 2 malčkih totalni kaos v kuhinji + da mali noče po obroku zaspati, ker ga njen zvok uspava.
confused-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.040
9.682
113
Citat:
Uporabnik arsha pravi:
+ da mali noče po obroku zaspati, ker ga njen zvok uspava.
confused-1.gif
Naš mali je pa ob zvoku samo šibal na kavč in zadevo iz varne višine opazoval
grin1.gif
. Zdej že vključi sam in leta okrog njega.
Na začetku se je pa drl, ko da ga režemo.
rolleyes-1.gif

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Po mojem bistveno bolje rabljena Roomba, kot pa tole, lako tudi mene kontaktiraš jih popravljam za hobby , čeprav med vsemi no name, so tile Sencorji vseeno boljši od Bralkotov in ostalih no name robotov, zatakne se pa pri delih, katere sicer obljubljajo jih pa potem ni sploh pa ne za normalno ceno, čez čas pa pozabi .........in pa niso modularni !!!

Roomba je vsa modularna od serije 500 dalje in tudi Irobot ne skriva znanja kako kaj zamenjati, deli pa niso dragi, pa resnici na ljubo, če jo ima nek vsaj malo tehničen tip in jo vsaj občasno na 14 dni očisti potem to sploh ne odpove, problem so razne mamce, ki kupijo pa naj suženj dela in jih tudi pod razno ne očistijo potem pa po letu vse zapacano od las smeti, kar povzroča trenje , to pa deformira plastiko, uničuje motorje........................... Sem tudi sam že take dobil v roke, da nisem mogel verjeti, da je še sploh kaj delalo tako zapacane so bile povsod ..............

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Točno to, kar je napisalo Napaka pri polnitvi baterije. Če niste elektronik, sam ne boste rešili, potrebno je najprej baterijo testirati, morda sicer samo 25% je samo baterija, posebej če je starejša, sicer so pa elementi na vezju. Uradni servis tega sploh ne popravlja, razen z menjavo celega vezja, kar je pa drago..... Sam take zadeve hitro potetiram in najdem napako, ker imam več roobotov in tako hitro ugotoviš, kje je težava, na pamet se pa ne da nič reči.

srecko76

Pripravnik
27. jun 2011
70
0
6
Se pravi,da me bo servis močno udaril po denarnici,ker ni več v garanciji.
Morda veš koliko?

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Verjetno če je samo baterija ti jo bodo zamenjali, sicer pa, kot vem bodo povedali ceno prej .......

Navadno so eni elementi na vezju za zamenjati.

m_k

Pripravnik
3. okt 2007
32
0
6
A se med rezervnimi deli dobi samo gumo, ki pride spodaj na košku, ki sesa prah. Ne vem pod kaj naj sploh iščem, niti kako se reče temu. Upam da je jasno za katero gumo gre, če ne bom pa poslikal.
Po stanovanju so bolj ostri robovi na pragovih in tam se ta guma bolj znuca/natrga.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Potrdim enako, kar je že John napisal ....... razen če ima kaj kdo rabljenega ...........ali pokvarjen polomljen košek.....

arsha

Zelenc'
21. mar 2012
11
0
1
Osrednjeslovenska regija
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik arsha pravi:
+ da mali noče po obroku zaspati, ker ga njen zvok uspava.
confused-1.gif
Naš mali je pa ob zvoku samo šibal na kavč in zadevo iz varne višine opazoval
grin1.gif
. Zdej že vključi sam in leta okrog njega.
Na začetku se je pa drl, ko da ga režemo.
rolleyes-1.gif

Pozdravljeni. Baterija menjana. Roomba dela ko nova. Otrok končno spet osvojil popoldanski spanec
cheer.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Cool. Zdaj pa pazi, kako boste uporabljali baterijo. Počakajte vsaj eno uro po delovanju, šele potem jo priklopite na napajalnik.

srecko76

Pripravnik
27. jun 2011
70
0
6
Citat:
Uporabnik srecko76 pravi:
Nažalost sem prepozno opazil to temo in je že na servisu od petka
frown-1.gif

Že en mesec na servisu in še nobenega obvestila z servisa kaj se dogaja z mojo roombo
frown-1.gif