Robotski sesalci

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.702
113
pri taščici
ko sem kupil laptopa mislim da je rekla da lahko v 8 dneh vrneš brez razloga. in tuhtam da bi ga vzel. Ne da se mi pod mizo drobtinice stalno pometati. otroke pa tudi ne panavadis takoj da ne sme nič od mize pasti.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Vzemi pa poročaj, sam takega sicer prvič vidim, vendar sem ostale low cost že testiral in se lahko le smejem, je, kot da bi polizdelke primerjal z izdelkom, za te pri Hoferju priznam, da ne zgledajo slabo, baterija ima dokaj nizko kapaciteto, vprašanje res kako bo z deli, največje vprašanje pa je seveda, kaka tehnika je vgrajena in koliko samokontrole ima, ko se zgodi nekaj nepredvidenega, recimo, ko požre eno igračko od psa, kaj bo potem naredil, bo opletal, kot Bralko robot dokler vse ne polomi, ali jo bo poskušal izpljuniti in če mu ne rata se bo ustavil in počakal ...... te zadeve so na koncu ključne, čeprav, kot sam poznam Hofer verjetno ne gre za slab izdelek, pa če je garancija recimo vsaj 2 leti bi znal biti morda soliden nakup, seveda pa kaj več, ko ga testiramo .......in vidimo notranjost............

22. jul 2007
13.412
1.666
113
124
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Vzemi pa poročaj, sam takega sicer prvič vidim, vendar sem ostale low cost že testiral in se lahko le smejem, je, kot da bi polizdelke primerjal z izdelkom, za te pri Hoferju priznam, da ne zgledajo slabo, baterija ima dokaj nizko kapaciteto, vprašanje res kako bo z deli, največje vprašanje pa je seveda, kaka tehnika je vgrajena in koliko samokontrole ima, ko se zgodi nekaj nepredvidenega, recimo, ko požre eno igračko od psa, kaj bo potem naredil, bo opletal, kot Bralko robot dokler vse ne polomi, ali jo bo poskušal izpljuniti in če mu ne rata se bo ustavil in počakal ...... te zadeve so na koncu ključne, čeprav, kot sam poznam Hofer verjetno ne gre za slab izdelek, pa če je garancija recimo vsaj 2 leti bi znal biti morda soliden nakup, seveda pa kaj več, ko ga testiramo .......in vidimo notranjost............
hofer ima vsepovsod 3 letno garancijo
zmaga.gif

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Lepo samo ali ni pri njih, da potem pošiljaš kasneje sam v tujino na servis ............... drugo je pa praksa in kaj točno je v garanciji ... tudi pri avtu Kia, ki ima 7 let garancije gume, bremze, sklopka, brisalci niso v garanciji so potrošen material, tako je lahko pri robotu tudi na baterijo krajši čas garancije in ko npr. crkne modul krtače rečejo, ja to je normalna obraba, potrošen material treba plačati novo ali celo rečejo je okvara, ki ste jo zaradi nečiščenja povzročili sami...., kljub garanciji, to pa pokaže šele praksa, za Irobote lahko povem, da je garancija na baterijo 6 mesecev, na robota 24 mesecev in tu nič ne komplicirajo kljub temu, da določeni antitalenti ne znajo uporabljati robotov in jih ne vzdržujejo, čistijo......

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.702
113
pri taščici
V Litiji je bila cena se ob 8:05 200 evrov.Smo hitro ugotovil da je prava 150. Namreč ob 8:10 so prodali vse 4, enega meni. Se že polni, zvečer po 12 urah pa probam in porocam.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
A to je bilo to, sem včeraj zvečer pred Hoferjem ob 23 h videl, da eni nekaj čakajo ...
wink-1.gif

Poročajte malo robotski friki na nekem nemškem forumu so ga označili, kot "crap" . Čeprav kakor jaz poznam pa glede na 3 letno garancijo ( naj nekdo točne pogoje garancije napiše, koliko je na baterijo in če še kaj piše) in glede na ceno bi naj ne bila slab nakup.

Sam vseeno ostajam pri robotih in ne igračah .....
smile-1.gif

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
BTW poleg baterij, in razno raznih delov za Roombe in Scoobe imam sedaj tudi možnost nadgraditi firmware na Roombah 400 / 4000, 500 ( 700 ne ) in pa na Scoobah vse z zadnjimi verzijami. Če kdo to rabi naj me kontaktira na ZS.

Nazadnje urejeno:

lunna

Zelenc'
15. nov 2012
5
0
1
Tudi jaz sem ga kupila danes pri Hoferu. Da vidimo kako bo... Pri Hoferju lahko itak vse vrneš, nikoli ne komplicirajo. Garancije ima 3 leta na vse (verjetno tudi na baterijo, ker nič posebej ne piše). Se polni in komaj čakam, da sprobam zvečer...
smile-1.gif

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Citat:
BTW poleg baterij, in razno raznih delov za Roombe in Scoobe imam sedaj tudi možnost nadgraditi firmware na Roombah 400 / 4000, 500 ( 700 ne ) in pa na Scoobah vse z zadnjimi verzijami. Če kdo to rabi naj me kontaktira na ZS.

Kaj so pa izboljšave pri novem FW ?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.702
113
pri taščici
Ti ob 23 so najbrž čakal svežo solato.Te je danes še hitreje zmanjkalo. Na baterijo dvomim da je tri leta garancije.Sicer pa koliko romb dela pa treh letih s prvo baterijo in koliko stane baterija za rombo?

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Navi boy za katero zadevo in od katere verzije te zanima , sprememb je masa od odprave težav izboljšav algoritmov, kot recimo da zna šele z zadnjim fw prav polniti "močnejše" baterije na bolj do baterije prijazen način........... spremembe v tijmingih ..........

Hanzi Garancija na baterijo pri Roombi je 60 eur, malo baterij dela še po 3 letih na rombah cena original 70 eur 2600 mAH neka srednja kvaliteta dobijo pa se OEM solidne 4500 mmAh Nimh za 60 eur . Naj problem pri teh OEM je, da niso vse ravno kvalitetne, sam sem precej testiral preden sem upal kaj ponujati na okoli......

igi

Guru
13. okt 2007
5.595
1.202
113
Celje
Citat:
Navi boy za katero zadevo in od katere verzije te zanima , sprememb je masa od odprave težav izboljšav algoritmov, kot recimo da zna šele z zadnjim fw prav polniti "močnejše" baterije na bolj do baterije prijazen način........... spremembe v tijmingih ..........

Hanzi Garancija na baterijo pri Roombi je 60 eur, malo baterij dela še po 3 letih na rombah cena original 70 eur 2600 mAH neka srednja kvaliteta dobijo pa se OEM solidne 4500 mmAh Nimh za 60 eur . Naj problem pri teh OEM je, da niso vse ravno kvalitetne, sam sem precej testiral preden sem upal kaj ponujati na okoli......

lahko kje pogledam verzijo FWja? imam 581...

Hvala