Robotski sesalci

markec

Pripravnik
3. jan 2008
49
2
8
Serija 700 nima več težav s tepihom, ki ima vmes črne vzorce? Potem ni potrebno "patchati" senzorjev?

Lp

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Mislim, da ne , ker ima še v zadnjem delu 2 senzorja, sam menim, da na povsem črni tepih bo ostal problem, na tiste variante z črnimi pikami, pa bi po mojem sedaj moralo delati, sam imam en tepih rjav z leopardovim vzorcem z črnimi pikami cca 3 x 3 cm in 500 ka ima težave z tem tepihom, 700 ka pa nobenih , torej je nekaj na temu , samo povsem črn tepih bo pa po mojem še problem .....

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.049
119
63
Doma
Evo "kuža" kot ga imenuje sine se polni v drugo_Opravil delo kot je treba, za kopalnico je pa zmanjkal moči
grin1.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.727
5.885
113
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Citat:
Žal za tako kvadraturo in zaradi več sob rabite obvezno Roombo, ki zna delati z svetilniki zaradi navigacije, to je pa samo model 581, ki ga več ni za dobiti ali pa model 780 oziroma 790, ki oba to znata.

Sicer imam jaz kakega malo rabljenega ugodno na razpolago različne modele...., več pa na ZS ...

Kaj 650tka tega ne zna. Namreč na letaku LETAK piše da zna "programirano čiščenje sobe za sobo". Zdaj kako se iz ene sobe v drugo sprehodi nimam pojma, a pomembno se mi zdi, da ene sobe ne sesa dva ali večkrat.

Res tole piše na strani 2 : " Programirano čiščenje sobe za sobo " VENDAR ŽAL NE DRŽI , hkrati pa vrstico nad tem piše, da sta priložena 2 samovklopljiva WALLA , ali ZID-a kar pomeni, sem ne smeš.

To so naši uvozniki že nekoč narobe napisali in sem jih opozoril in so popravili, sedaj se mi pa ne da več ......

Torej nobeden od modelov 600 ne podpira svetilnikov, ki so pogoj za programirano čiščenje sobe za sobo.

Žal mi GEEKI pogosto vemo več od uvoznika, saj je meni tole hoby ...... Lahko ti pa jaz sestavim takega robota, da bo ko 681 ka
grims-1.gif
potem bo pa to vse znala ..., ker šlo bi za robota 581 i zamenjano čistilno glavo od serije 700 enako, kot na 600 kah in Aerovac koškom in bi teoretično dobil 681 ko, ki je sicer Irobot nima v programu, ker serija 500 gre ven, namesto nje so 600 ke za boljše variante z svetilniki pa samo 700 ke. Čeprav med serijo 500 in 600 je edina razlika drug CHM modul krtačni modul od serije 700 in pa Aerovac košek, ki je pa že bil prisoten tudi v zadnjih modelih 500 serije , sicer pa ni prav nobene razlike !!!

Torej če bi kdo kakega malo rabljenega "refabrished" v tehničnem stanju, kot nov z novo zapakirano baterijo naj me kontaktira ......

Bentiš pa uvozniki... malo jemanjkalo in bi ta vikend šel v Austrijo k Majdiču po 630tko....

Ali na trgu obstaja kaka alternativa Roombi (tam do 400 eur) ki bi se znala sprehodit iz sobe v sobo? Samsung?...

Kako pa sploh rešujete sesanje po celem stanovanju. Vsak dan en prostor ali kako?

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.049
119
63
Doma
Ne ne, je naredu kot se šika, samo sem počakal da se napolne pa sem potem očistil vse skup.Mal me svetilniki zezajo, bom vidu, če ne pa reklamacija.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Kaj te zeza ? Na dan z besedo ?? Morda ne znaš pšrav postaviti ?

Obstaja alternativa novi Roombi do 400 eur, rabljena Roomba ....oziroma obnovljena "refubrished" seveda z novo baterijo....
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.049
119
63
Doma
Ko vstavim baterije parkrat lucka utripne potem pa neha, pa ko se roomba priblkzuje sobi alj svetilniku ne utripa ali karkoli da bi nkazalnda dela.drugac smobzadovoljni.
Ima pa petrol 630 se mi zdi v ponudbi, vsaj na kozini sem jo v soboto videl.
Vec pa v nedeljo naprej.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
To, da lučka par krat vtripne je OK, ko vstaviš baterije. Sedaj napiši samo še model Roombe in pa točno katere senzorje imaš, ali pa slikaj, da ne bo kaj narobe. Pa še to, je tole vse skupaj prišlo skupaj v eni škatli, ko si kupil, ali si kaj sam sestavljal ???

Ker senzorjev je več vrst, so samo ročno vklopljivi walli, ti delajo z vsemi modeli, potem so avtomatsko vklopljivi walli, ti delajo načeloma z vsemi modeli, pri starejših modelih Roomb je potrebna nadgradnja FW, da ga zna prižgati, prižiga ga po IR signalu, potem imaš pa najboljše, ki so ali Wall ali Lighthouse ( svetilnik) ti pa delajo izključno na radijskemu Wifi signalu, podpirajo pa jih izključno modeli 560 , 580, 581, 780, 790 toliko na kratko. Če bilo kdo rabi kako pomoč, rad svetujem imam pa tudi vse rezervne dele ali malo rabljene robotke, tudi če se komu zadeva močno pokvari in ima še polnilec , docking in druge dodatke, lahko pri meni dobi ugodno samo robotka, baterijo ali pa komplet , kaj več pa na ZS.

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.049
119
63
Doma
Na hitro, romba 780, svetilniki so pa prisli zraven sestavljati jih ni bilo treba nic.vec pa konec tedna ko bom doma pa na oreng netu

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.727
5.885
113
Pismo... ni mi jasno kaj delajo ti svetilniki. A je to nek navidezni zid, ali pa s svetilnikom poveš kje je druga soba in se on na ta način zna sprehodit v drug prostor in se vrnit nazaj v prvega...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Svtilnik zna oboje, kar mu pač nastaviš.
Lahko ga nastaviš na
"zid" -> tam ne gre, ker misli, da je zid:)
"svetilnik" -> postaviš ga med podboj in ko konča eno sobo, gre sama v drugo.

Kater model te "škatle" pa dobiš zraven, je pa odvisno od modela roombe. Pa seveda tudi vse roombe ne znajo delat z vsemi "škatlami".

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
To, da lučka par krat vtripne je OK, ko vstaviš baterije. Sedaj napiši samo še model Roombe in pa točno katere senzorje imaš, ali pa slikaj, da ne bo kaj narobe. Pa še to, je tole vse skupaj prišlo skupaj v eni škatli, ko si kupil, ali si kaj sam sestavljal ???

Ker senzorjev je več vrst, so samo ročno vklopljivi walli, ti delajo z vsemi modeli, potem so avtomatsko vklopljivi walli, ti delajo načeloma z vsemi modeli, pri starejših modelih Roomb je potrebna nadgradnja FW, da ga zna prižgati, prižiga ga po IR signalu, potem imaš pa najboljše, ki so ali Wall ali Lighthouse ( svetilnik) ti pa delajo izključno na radijskemu Wifi signalu, podpirajo pa jih izključno modeli 560 , 580, 581, 780, 790 toliko na kratko. Če bilo kdo rabi kako pomoč, rad svetujem imam pa tudi vse rezervne dele ali malo rabljene robotke, tudi če se komu zadeva močno pokvari in ima še polnilec , docking in druge dodatke, lahko pri meni dobi ugodno samo robotka, baterijo ali pa komplet , kaj več pa na ZS.

katere modele pa inmaš doma na voljo? pa cena me tudi zanima? Kaj so obnovljeni rabljeni al kake so te rombe?

Jiggler

Pripravnik
22. jul 2007
637
1
18
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Svtilnik zna oboje, kar mu pač nastaviš.
Lahko ga nastaviš na
"zid" -> tam ne gre, ker misli, da je zid:)
"svetilnik" -> postaviš ga med podboj in ko konča eno sobo, gre sama v drugo.

Kater model te "škatle" pa dobiš zraven, je pa odvisno od modela roombe. Pa seveda tudi vse roombe ne znajo delat z vsemi "škatlami".

Svetilniki potem tudi vodijo Roombo nazaj do bazne postaje.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:

katere modele pa inmaš doma na voljo? pa cena me tudi zanima? Kaj so obnovljeni rabljeni al kake so te rombe?

Modele različne lako Discovery, serijo 4000, serijo 5000, Dirt dog, 530, 555, 581 roboti so rabljeni ( nekateri komaj kaj , kar se vidi, drugi malo bolj) so pa vsi brezhibni, obnovljeni z novo zapakirano baterijo in z garancijo, cene so ugodne stanju in modelu in opremi primerne, niso pa skoraj zastonj ( kar si včasih kdo želi), kaj več pa, kot sem napisal izključno na ZS !

Nazadnje urejeno:

jest5

Guru
18. avg 2007
25.937
-8.637
113
Nov hec pri naši 780-tki
uf-1.gif

Danes se je 3x po približno 15min delovanja vgasnila. Od tega 2x pod posteljo
bonk.gif
Baterija jasno polna.
Nekaj dni pa ima težave pri parkiranju na postajo. Gre proti njej, 20-50cm pred njo pa se obrne za 180 stopinj in odpiči ene 2m nazaj, ter ponovi vajo. Tako se zna zajebavati tudi 10min
bonk.gif

Jebeni klump od rombe
bonk.gif

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Nov hec pri naši 780-tki
uf-1.gif

Danes se je 3x po približno 15min delovanja vgasnila. Od tega 2x pod posteljo
bonk.gif
Baterija jasno polna.
Nekaj dni pa ima težave pri parkiranju na postajo. Gre proti njej, 20-50cm pred njo pa se obrne za 180 stopinj in odpiči ene 2m nazaj, ter ponovi vajo. Tako se zna zajebavati tudi 10min
bonk.gif

Jebeni klump od rombe
bonk.gif

Po 15 min se ustavi, ker je očistila tisti mali prostor, če izvajaš kaj takega pritisni tipko dock in če v tistem prostoru ni docka, bo čistila dokler bo baterija zmogla ........ Proti docku gre pa naključno, ko spozna da gre za polnilno postajo in ker ima še dovolj polno baterijo se obrne.... Daj pa za vsak primer naredi en reset Roombe ........

Pa ne opletaj, da je klump, ker ni resnica, navadno gre za uporabnike, ki niti navodil ne preberejo, ali pa za prevelika pričakovanja, ali pa za izrazito netehnične tipe, Roombe pač vzljubiš in ti to vračajo in po izkušnjah je 90% uporabnikov zadovoljnih od teh vsaj 50% tako, da si ne predtsvljajo več življenja brez, preostalih 10% navadno antitehnik talentov pa so razočarani, ker je treba hudičku vsak dan košek stresti, pa to grdo svinarijo še kdaj kaj očistiti ...... tako je in taki se jih navadno hitro rešijo, saj za take ljudi to ni !

Nazadnje urejeno:

jest5

Guru
18. avg 2007
25.937
-8.637
113
1. Prostor ni mali in v 15min ga NI očistila!
2. Na postajo se ne zna spraviti neodvisno od napolnjenosti baterije. Tudi če jo das tik pred postajo s prazno baterijo, pritisneš dock, bo par minut probavala zavoziti gor. Ne, takrat prav nič ne čisti naokoli(kar je počela od začetka, ker vem da se boš obesil na to in trdil, da v resnici hoče čistiti), ampak se le drvajsa sem in tja v ravni črti pravokotno na postajo.
3. Reset ne pomaga nič
P.S. Zanimivo. Z rombo po tvoje ne more biti nič narobe ker to so zgleda stroji brez napak, zihr je kriv uporabnik. Tudi nam se zihr samo dozdeva, da deluje 200% slabše kot 2 meseca nazaj
smirk-1.gif