Robotski sesalci

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Dobil 760-ko (mislim, da je 760, moram pogledat doma)

Je kaj na kar je potrebno biti pozoren, ko kot začetnik začneš uporabljat tole zadevo? Vzdrževanje, itd....

Nazadnje urejeno:

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Ti samo navodila preberi in uporabljaj, no nogavice, pa spodnjice pa tako le umakni, sicer ti jih Roomba popapa....
wink-1.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik elo pravi:
danes sem kupil robmo 780. polnilec priklopljen na omrežje prav zoprno piska.
je to normalno?

Jo imam parkirano v spalnici pod glavo, pa ne slišim piskanja (sem pred leti zaradi tega menjal TV
grin1.gif
)

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Zanimivo, da sem sam precej tega pretestiral , pa na ta pojav še nisem naletel, sem pa na nemškem forumu zasledil nekaj na to temo in večinoma uveljavljajo garancijo, ker to se ne sme dogajati, da usmernik zuji..... moji prav vsi , ki sem jih testiral do sedaj ( vsaj 50 kosov) so bili vsi tihe izvedbe.
smile-1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Rommba ne piska, ampak spušča zvok podoben električnemu sinusnemu valovanju. To sem tudi sam opazil. Je pa pojav prisoten, ko se sama "zdocka", torej po končanem sesanju ( no čisščenju, ker roombe ne sesajo...).
Imam pa model 660.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.701
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Ti samo navodila preberi in uporabljaj, no nogavice, pa spodnjice pa tako le umakni, sicer ti jih Roomba popapa....
wink-1.gif
kako velik bunker to ima. Moj Hofer posesa kakšno otroško nogavico, potem pa ima premajhno luknjo. Da bi spodnjice pospravil....

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Roombe so bolj brihtne...dejansko ne potegne vase štunfa, ker se že prej le-ta zaskoči v metlici. In to tudi roomba pove; ok ne pove, da štumf smrdi, pravi pa "please clean brushes"
smile-1.gif

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Rommba ne piska, ampak spušča zvok podoben električnemu sinusnemu valovanju. To sem tudi sam opazil. Je pa pojav prisoten, ko se sama "zdocka", torej po končanem sesanju ( no čisščenju, ker roombe ne sesajo...).
Imam pa model 660.

Še zmeram ne razumem ali cvili napajalnik ali robot ??? Nisem še naletel na ta pojav. Sem pa opazil, da so spremenili docking kontakte sedaj imajo po 3 pikice ven in kontakt ni več gladek, zgleda, da morda tako vzpostavi boljši stik .

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.049
119
63
Doma
Očistil rombo po opravljenem delu in jo dal na napajalnik, cvili/piska napajalnik recmo tri minute (pi-pi-pi-pi-pi...) potem pa neha.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Imam pa model 660.

Še zmeram ne razumem ali cvili napajalnik ali robot ??? Nisem še naletel na ta pojav. Sem pa opazil, da so spremenili docking kontakte sedaj imajo po 3 pikice ven in kontakt ni več gladek, zgleda, da morda tako vzpostavi boljši stik .

Bom danes bolj pozoren na ta pojav; bom še posnel in dal gor
smile-1.gif

nojus

Zelenc'
8. mar 2013
3
0
1
Imam problem z roombo 780, z dvema svetilnikoma. Roomba je v dnevni in potem ko je fertik gre mim prvega svetilnika in čisti kuhinjo in hodnik. Potem imam pa pred spalnico še en svetilnik (enako na lightroom) ampak ne gre v spalnico, ker gre nazaj na postajo se filat.
Vse skupaj posesa cca 28m2, in gre nazaj se filat, namesto da bi še v spalnico zavil sesat (dodatnih 12m2).
A je problem, ker gre 2x mimo svetilnika ?

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Ne problem je samo eden, ker dobro poznam vse algoritme Roombe ti lahko povem, da imaš prešvoh baterijio ali pa je ta že preveč iztrošena. Nove baterije so "3000 mAH NiMH" na enih piše 3000 mAh videl sem tudi take, kjer piše 2600 mAh, no po mojih meritvah imajo take nove baterije, ne glede, na to kaj piše nekje realnih 2600 mAh, merjeno na formirani bateriji po cca 10 ciklusih, ko doseže polno kapaciteto. Treba je pa vedeti še nekaj, življenska doba baterije je cca 500 ciklov, zavisi, kako se z njo dela to je nekje 1,5 do 2 leti, in v tem času kapaciteta vztrajno postopoma pada, tako ti iz prakse povem, da ima taka original baterija po mojih meritvah po 10 mesecih ( cca na 1/2 življenske poti) samo še cca 1900 - 2000 mAh, kar je pa premalo za večje obsege posesati .

In v tvojem primeru, se robot vrti v 1 coni, ko pride v drugo sicer opazi lighthouse za 3 cono, samo, ker vmes ugotovi, da je baterija že sorazmerno prazna se odloči, da naprej ne gre pač pa nazaj in , da poišče docking.

Zadevo lahko rešuješ tako, da stanovanje pametno razdeliš samo na 2 coni, torej samo z 1 svetilnikom, ali pa kupiš močnejšo 4500 mAh NiMh baterijo, odlične kvalitete, ki ima po mojih meritvah po cca 10 ciklih realnih 4200- 4300 mAh, take baterije dobiš zelo ugodno nove zapakirane z 6 m garancijo tudi pri meni, lahko me kontaktiraš izključno preko ZS (ne v temi.) Je pa res, da vsi malo lažejo okoli kapacitet baterij, enako, kot proizvajalci avtov o porabi, morda take napisane kapacitete v kakih laboratorijskih pogojih celo držijo, v praksi pa žal ne.
wink-1.gif

Nazadnje urejeno: