Ne problem je samo eden, ker dobro poznam vse algoritme Roombe ti lahko povem, da imaš prešvoh baterijio ali pa je ta že preveč iztrošena. Nove baterije so "3000 mAH NiMH" na enih piše 3000 mAh videl sem tudi take, kjer piše 2600 mAh, no po mojih meritvah imajo take nove baterije, ne glede, na to kaj piše nekje realnih 2600 mAh, merjeno na formirani bateriji po cca 10 ciklusih, ko doseže polno kapaciteto. Treba je pa vedeti še nekaj, življenska doba baterije je cca 500 ciklov, zavisi, kako se z njo dela to je nekje 1,5 do 2 leti, in v tem času kapaciteta vztrajno postopoma pada, tako ti iz prakse povem, da ima taka original baterija po mojih meritvah po 10 mesecih ( cca na 1/2 življenske poti) samo še cca 1900 - 2000 mAh, kar je pa premalo za večje obsege posesati .
In v tvojem primeru, se robot vrti v 1 coni, ko pride v drugo sicer opazi lighthouse za 3 cono, samo, ker vmes ugotovi, da je baterija že sorazmerno prazna se odloči, da naprej ne gre pač pa nazaj in , da poišče docking.
Zadevo lahko rešuješ tako, da stanovanje pametno razdeliš samo na 2 coni, torej samo z 1 svetilnikom, ali pa kupiš močnejšo 4500 mAh NiMh baterijo, odlične kvalitete, ki ima po mojih meritvah po cca 10 ciklih realnih 4200- 4300 mAh, take baterije dobiš zelo ugodno nove zapakirane z 6 m garancijo tudi pri meni, lahko me kontaktiraš izključno preko ZS (ne v temi.) Je pa res, da vsi malo lažejo okoli kapacitet baterij, enako, kot proizvajalci avtov o porabi, morda take napisane kapacitete v kakih laboratorijskih pogojih celo držijo, v praksi pa žal ne.