Renault ZOE 41 kWh

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.368
2.745
113
Verjetno ima iz Tesa kabel na crno napeljan....
smile-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.197
1.201
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik pirpy pravi:
Prijatelj je pravkar kupil golfa 7 za 22 k€, katerega sem dodobra stestiral a ga nebi menjal za Zoe
smile-1.gif
In potem gre nekdo ter primerja Clia za 9k€ z Zoe

Sorry, ampak tule pa streljaš v temo. Zoe je pač primelrljiv (po prostornosti in ostalem) s Cliom, ne z npr Meganom. Je pač B segment in konec. Enaka medosna, praktično enak dolžina, podobni materiali, veliksot prtljažnika ipd ...
Sprejemam sicer, da ti osebno ne bi menjal, ampak primerjava Zoeja s Cliom je pač povsem na mestu.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
S tem, da je peč na drva v tem primeru žal Zoe, ker je treba vsako uro gor devat. Toplotna črpalka pa je Clio 1.5dci, katerega bi pri tvoji kilometrini filal 1x mesečno.

pirpy

Zelenc'
21. jun 2010
18
0
1
Topolšica
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
S tem, da je peč na drva v tem primeru žal Zoe, ker je treba vsako uro gor devat. Toplotna črpalka pa je Clio 1.5dci, katerega bi pri tvoji kilometrini filal 1x mesečno.

Oh Pbutec verjemi, da imam z polnenjem avta manj dela kot če bi moral 1 x na mesec iti na bencinsko.

dbest

Pripravnik
24. sep 2007
254
0
16
Matr ste brihtni. Zvečer vtaknem kabel s stene v avto in čao. Pa to sploh ni poanta. Vožnja električarja al pa dizla oz. bencinarja je povsem drug svet. Enim je všeč, drugi se pa delajo, da jim ni. V glavnem uni brez cvenka.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Citat:
Uporabnik pirpy pravi:
Povsem na mestu?
Kot bi primerjal peč na drva s toplotno črpalko
smile-1.gif

Ce ze dajes pri erjavo z viri ogrevanja, eni ma 5kW eni pa 50kW. Eni rabijo, eni ne rabijo...
tongue-1.gif
eni imajo radi rezervo do -25C, drugi se sprijaznijo (eni nevede), da jih bo pac zeblo...
ce rabis v nekem trenutku v zivljenju pac vec, si z elektricnim avtom s ~100km dosega mrzel. Pa, ne razumi narobe, bi sel z veseljem na elektricarja, ampak danes recimo sem naredil 250km. Jutri me caka slabih 400km. In to mi pride nekje dva tedna na mesec, da se grem "peljat". Zdej, dans sem bil brez mobitel signala, mislis da je bila kje blizu polnilnica, menda ne bom stranki rekel, da zdej se bom pa na pipco priklopil, da bom lahk domov prisel
grin1.gif
(ja vem, meni bi bil nek plug-in hibrid idealka, samo price/performance mi ne gre, nocem pa pet let zivet za avto)

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.749
829
113
Tako kot imamo nekateri za TČ backup eno staro peč na drva, ki jo nikoli ne rabimo, tako bodo nekateri za EV imeli en backup, ki ga nikoli ne bodo rabli.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
E, tak ko recimo Andy, s sabo vozi agregat, ki je super, ceprav ga vecinoma ne rabi (ne spomnim se, vem da je enkrat omenil koliko ima kkm in kolko litrov mu je spil avto, nic prakticno
smile-1.gif
)

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Ne primerjati TČ in električne avte. Jaz pri -15 izklopim tč, ker ima hiša dovolj akumulacije in ni potrebe, da drgne in troši elektriko.
Električni avto bom imel, a šele pri večji zmogljivosti baterije in seveda, ko se še malo pocenijo.
Trenutno nimam časa se vmes ustavljati in polniti oziroma nakupovati, medtem, ko se avto polni. To bi uporabljal izjemoma, drugače pa polnil doma ali na cilju neke poti.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
E, tak ko recimo Andy, s sabo vozi agregat, ki je super, ceprav ga vecinoma ne rabi (ne spomnim se, vem da je enkrat omenil koliko ima kkm in kolko litrov mu je spil avto, nic prakticno
smile-1.gif
)

Trenutno, po prevoženih 118.000km imam Lifetime porabo 0.60l/100km. Od 118.000km je 12.000km na bencin in 106.000km na elektriko.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.197
1.201
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik pirpy pravi:
Povsem na mestu?
Kot bi primerjal peč na drva s toplotno črpalko
smile-1.gif
Povsem na mestu. Avta sta po čisto vsem, razen tipu pogona, primerljiva. Tako pač je.
Tako kot je e-Golf (in ne Zoe) primerljiv z Golfom, recimo. In ne s Passatom. Drva in toplotna gor ali dol.

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.749
829
113
Kaj naredi Audi A1 da je nad Polom? Oprema, detajli
Kaj naredi Zoe da je nad Cliom? Električni pogon

Kakorkoli obračaš, EV je pač težko direktno primerjat z bencinskimi brati.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.229
1.367
113
V prihodnjem letu imam namen zamenjati službo in se voziti cca 120km v eno stran. So električni avti že kaka opcija recimo za take razdalje in koliko se prihrani na dizlu. Recimo. Hvala.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
i3 z novim battery packom, nova ampera e, ki pride menda naslednje leto ...

Drugače se strinjam, da je težko direktno primerjat ice avto z električnim, ker je ev toliko boljši v vsem razen v dosegu.
wink-1.gif

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik Gasper008 pravi:

Kaj naredi Zoe da je nad Cliom? Električni pogon

Kakorkoli obračaš, EV je pač težko direktno primerjat z bencinskimi brati.

Primerjaš lahko karkoli,še posebej če sta avtomobila enake velikosti...

Sicer se je meni zdel ZOE enak ali še celo malenkost slabši glede voznih lastnosti,kot Clio (če odmislim na pogonski agregat). Recimo Ampera je glede vožnje na popolnoma drugi ravni (nivo hrupa,pospeški,vodljivost,lega v ovinkih...),prav tako naprimer BMW i3...pač ZOE je en tak jajček na ravni Clia...tako da lastniki ZOE,prosim pojdite za primerjavo sprobat še kakšen drug EV in nehajte sanjati da vozite najhujšega Mercedeza
priden.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.