Ne vem kakšna navodila imaš glede rehab. Ampak takoj si dobi fizioterapevta , da te vodi glede na navodila travmatologa.Če že lahko obremenjuješ , lahko verjetno delaš vse primerne vaje-do bolečine, sploh glede gibljivost(raztezanje itd...).KSZ
Da se malo javim...
Stara sem 40 +, kar večina tukaj upam, da ve....
Sedaj pa k mojem porblemu...
Moj zlom gležnja ni tako enostaven, zlom distalnega dela tibije z zlomom notranjega maleola in multifragmentalni zlom srednje tretjine fibule . Operativno so mi naredili OS s ploščo in vijaki... torej na obeh straneh gležnja imam sedaj že dobro zaceljene rane.
Prvih 6 tednov nisem smela sploh stopiti na nogo, sedaj zadnjih 14 dni se postavljam na noge in poizkušam hoditi, glede na to da je gleženj kar malce tog, mi to predstavlja problem in bolečine.
Sedaj je problem, ker mi niso dali nikaršnih vaj, kako naj se lotim ponovne vzpostavitve gibljivosti gležnja, tole prek youtuba mi pa tudi ni nekaj. Upam, da mi bodo pri ponovnem pregledu dali vaje in seveda fizioterapijo.
Aja celo dobila sem zdravljenje v zdravilišču, samo kako bo to v Koronakrizi situaciji??
Kar se tiče megnetne resonance bom pa še povprašala...
Dolocena navodila od travmatologa sigurno imaš.Kakšna?
Jaz sem v času prvega vala (Covid)BP delal vaje doma, sem se pa s fiziterap. Dogovarjal preko tel. Ker fizioterpij sploh ni bilo , zdravilišča so bila zaprta.