Regionalne ceste - in budale

gr69

Guru
15. dec 2009
11.573
2.619
113
še v SLO - ampak komaj
kolona = 3 vozila ali več, katerih gibanje (hitrost) je v sodvisnosti
(al tak nekak - pišem s telefona in se mi ne da iskati po netu - je pa v ZVCPju definirano)

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Tudi mene je BMW prehiteval oz. našo kolono.

Nasproti pa sta mi pa po kontra pasu pripeljala Punto in drugič še en večji avto ala Passat.
Samo še Audi in Honda manjkata, pa bo slika popolna.
grin1.gif

Edino uni Punto je malo izven konteksta.
confused-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Ženska je bla za volanom v Puntotu.
smile-1.gif
Jah, pol pa le ni bilo tako kritično, če si imel čas gledat, kdo vozi. A je bila lušna?

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik predator pravi:
A ni enkrat uporabnik Ex-Hair, dal en posnetk, ko je hotel enega dedija s terencem prehitet ta je pa zanalašč vozil tako, da ni šlo prehiteti? Če se komu, da naj poišče ta posnetek
smile-1.gif

edit: našel posnetek
<object width="425" height="350"><param name="movie" value="https://www.youtube.com/v/ALaFAQwbTbc"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="https://www.youtube.com/v/ALaFAQwbTbc" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"></embed></object>

Ta odsek z enakimi budalami bi lahko snemal vsak dan - in vsak se spravi na sredino se pri 1:50 kjer je ta ded zaviral
10.gif

Ce je ze mrak ali tema pomaga vzigalnik z vgrajeno modro LED lucko in samo trikrat poblinkas pa je hitro prosta pot
aplauz.gif

Sploh bo sedaj kriza zaradi dopustov - nekateri pohajajo in ne vedo, da drugi delajo
jezen.gif

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
Citat:
[censored] enkrat sem tok cviknil, da sem skor moral ustavit, ker mi je trzala noga od adrenalina, pritisk pa narasel na 200. Zarad enga debila, ki je uspel 10 metrov pred mano zavit nazaj v kolono, jaz sem pa skoraj v jarek zapeljal. Dagajebem, za takim bi se pa najraj obrnil pa ga šel prefukat.
in največkrat, če ne kar pravilo je, če pogledaš nazaj v špegu, vidiš "frajerja" da takoj za tabo odmota nazaj na levo in novim zmagam na proti,...
bonk.gif

upam, da kdaj dočakamo zakon, ki bo takim lahko policaj na licu mesta odvzel vozniško in peš poslal domov....
cheer.gif

P.S. in vsi tisti, ki "razumejo" take norce, ki prehitevajo zaradi turističnih mečkačev, niste nič boljši....tudi vam je za odvzet vse kar je povezano z prometom....
evil.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Kraja je kraja. Pa naj bo to čas ali denar. Denar se povrne, izgubljen čas pa nikoli.

Razmišljaj ekonomsko pa bo postalo vse logično
evil.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Zaradi takih pacientov se )za razliko od mlajsih let) ne obremenjujem vec, ce sem v prometu za kaksnim tovornjakom ali avtobusom, ki ne pelje ravno 90 skozi vse vaske ovinke. Tisti soferji peljejo tako, kot pac lahko, ne ustavljajo sunkovito in zasedejo vec ceste, kot osebni avto. Ce se potem najde kaksen mojster, ki bi rad prisel nasproti njim v skarijce, naj pa kar izvoli, samo da je tista masa zelezja pred mano ...

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Zaradi takih pacientov se )za razliko od mlajsih let) ne obremenjujem vec, ce sem v prometu za kaksnim tovornjakom ali avtobusom, ki ne pelje ravno 90 skozi vse vaske ovinke. Tisti soferji peljejo tako, kot pac lahko, ne ustavljajo sunkovito in zasedejo vec ceste, kot osebni avto. Ce se potem najde kaksen mojster, ki bi rad prisel nasproti njim v skarijce, naj pa kar izvoli, samo da je tista masa zelezja pred mano ...
Imava zanimivo slično teorijo.
cheer.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Že, ampak na živce mi gre pa da ni komentiral nepravilnega prehitevanja.
smirk-1.gif
Takoj udri po teh treh, ki so peljali v "koloni" 90 km/h po regionalki.
Ugibam, da je letelo name ...
Lej, mislim, da bebcev, ki na polno prehitevajo v nepregledne ovinke, res ni treba komentirat. So bebci, ki bi jih bilo treba permanentno dikvalificirat. Pika. O tem se itak vedno govori in vsem (razen tem bebcem) je jasno, da je tako.
Vse prerado pa se pozablja na une druge bedake, ki ljudem kradejo cas, ker se ne peljejo po predpisih. Meni zakon daje pravico, da se pizven naselja po normalni cesti peljem 90. Kdor tega ne zmore, naj bo kulturen in se umakne. Sploh, ce naredi kolono za sabo. Poln k... imam idiotov, ki se skozi ovinek peljejo 30 pod omejivijo (ceprav gre zlahka po omejitvi), potem pa na kratki ravnini do naslednjega (prekratki za orehitevat, drugace me ne bi motilo), niti ne poskusijo pospesit. Se pac s konstantno prenizko hitrostjo vlecejo naprej, verjetno v imenu vracevanja z gorivom. Ali pa vidijo malo daljso ravnino in hop po gasu, ceprav ga gres prehitevat ... Pa butlji, ki med dvema semaforjema v mestu ne znajo potegnit do omejitve, ker je kako na naslednjem rdeca in se ne splaca (tudi ti imbecili verjetno vracujejo z gorivom). J... naj se, potegni do omejitve, pa ustavi pred naslednjim semaforjem.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.573
2.619
113
še v SLO - ampak komaj
podpis

PS: sam prvi tvoj odgovor je bil "nerodno" napisan in je dal občutek, da ynosa kritiziraš (mimogrede - je ynos napisal, da so se peljali z cca. 90 km/h)
wink-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Jaz čisto štekam, da popizdiš, če nekdo cijazi pred tabo kot da pelje kamion.
smile-1.gif
Ampak se ga vseeno ne bi upal prehitevat, če nisem 100% ziher.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Citat:
Uporabnik creep pravi:
Koliko profitiras po ovinkih, sprasujes? Na razdalji 100km profitiras 30 minut brez tezav . Pa ne govorim o norenju. Govorim o tekoci voznji po omejitvah ali tik nad njimi v primerjavi z izgubljenim turistom, ki nima niti toliko bontona, da bi se umaknil in hitrejse spustil mimo.

Nekaterim pa fizika ni šla v osnovni šoli, da srednje ne omenjam
bonk.gif

V bistvu ima prav ... čisto konkreten primer: relacija Most na Soči -> Bohinj (Bohinjska Bistrica) in nazaj, tura je dolga točno 50km v eno smer. Povprečna hitrost "lokalca" ki ne nori je 50km/h in naredi turo tja/nazaj v dveh urah ... povprečna hitrost turista je pa recimo da 40km/h (dober "turist"), kar pomeni da jo naredi v dveh urah in pol! Pol ure torej dobiš na 100km, s tem da so ponavadi razlike še večje ...

Izračunaj za omenjeno hitrost - 90 kmh. Bo bolj jasen moj komentar
wink-1.gif

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Povprečno hitrost? Kdo je omenjal 90 km/h kot povprečno hitrost? To bi pomenilo, da iz Kočevja v Ljubljano prideš v 40 minutah in povsod kršiš predpise o omejitvah hitrosti, kar pa ni bilo omenjeno v prvem postu. Če pa tebi uspe držat povprečno hitrost 90km/h na omenjeni relaciji Most na Soči do Bohinja skozi Baško grapo pa čez Soriško planino....
uf-1.gif

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Nima smisla razlagat, ker nekateri pač ne ločijo vsakodnevnih situacij in teoretiziranja.
rolleyes-1.gif
Sem v zgornjem postu lepo opisal, kako lahko za isto relacijo porabim 1:30 z normalno vožnjo in prehitevanjem počasnejših (tudi precej hitreje gre, če bi hotel noret) ali 2h, če nikogar ne prehitim.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
hysterical-1.gif

ali pa una ponarodela.....kva je bla dolga kolona, še dobro da sem bil taprvi
hysterical-1.gif

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Citat:
Uporabnik Axi pravi:
Precej pogosto je tudi taka situacija, da se kakšnih 3-10 turistov zgužva v kolono brez varnostne razdalje in nikakor ne moreš prehiteti. Cijazijo se pa 60 na 90 omejitev po možnosti...Bog ne daj, da bi prehiteli en za drugim, ali pa vsaj pustili drugim malo prostora vmes, da jih lahko enega po enega prehiti, če ne gre drugače. In potem je kar pač je. Prehiteva se po več avtov in se pač zrine med ostale ali pa v škarjice.

Tole je res živce parajoče. In sploh noben nima namena prehitevat, samo drugemu na riti se vozijo, da jim ja ne bi kdo vzel častnega mesta v koloni. Sem se veliko prevozila na relaciji Logatec - Podkraj - Col - Ajdovščina in NG-Bovec in sem tega doživela kolikor hočeš. Ali en drugemu na riti ali pa naredi vse, da ga ne moreš prehiteti, ko bi lahko. Samo 2x se mi je pa zgodilo, da se je vozilo umaknilo.