referendum proti dzamiji

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Potem vas ceu svet ne razume.....

vero izkrivljate....... mogoče ne vsi, ampak veliko vas............

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Kako se Islamisti povezujete je znano.....

Poglej v Bosno, Kosovo, Iran, Palestina, Saudi.... bla bla

V EU se delate fine, dejstvo je da vas je sam kriminal in terorizem.. Poglej naprimre Kosovske šipce, mamila, trgovanje z organi, prostitucija....

Celo politični vrh je vpleten.....

Še enkrat ni naključje, da ste na celotnem balkanu nezaželeni, ste tudi nestrpni... ti dam copy paste od karikatur... napovedoval ste umore, grozili papežu....... itd.

Z večanjem populacije, k mate resnično velko reprodukcijo.... rastejo vaši apetiti....... verski fanatizem....to je to...

mogoče si ti normalen somišljenik pa fanatik.......... Seveda vi vse to obsojate... preprečujete pa ne.....

To morajo drugi...

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
temeljno vprašanje je ali biti tako strpen, da medse sprejmeš nestrpneža.
Dzamija kot taka ni problem, ima pa simboličen pomen. Kot je nekdo omenil, ENA džamija ni problem, problem je pa PRVA.

Če gledam pa čisto politično, džamijo in dogodke v njej bo veliko težje spremljati/nadzorovati kot neko halo Tivoli.

lp

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
Dzamija kot taka ni problem, ima pa simboličen pomen. Kot je nekdo omenil, ENA džamija ni problem, problem je pa PRVA.

Če gledam pa čisto politično, džamijo in dogodke v njej bo veliko težje spremljati/nadzorovati kot neko halo Tivoli.

lp

In kaksen je ta simbolicen pomen? Btw, to ni prva dzamija v SLO.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:Če gledam pa čisto politično, džamijo in dogodke v njej bo veliko težje spremljati/nadzorovati kot neko halo Tivoli.

Se ena konkretna neumnost....
1) nadzorovanje cez palec je kaznivo dejanje,
2) pri uporabi posebnih sredstev je naceloma cisto vseeno kaksen objekt je,
3) ce ze nekoga nadzorujes je smiselno nadzorovati objekt v katerem nekdo nahaja 99% in ne 1% casa v letu,
4) v vsakem primeru/objektu pri dogajanju sodeluje nekaj tisoc ljudi brez omejevanja vstopa ali indentifikacije.

Ce nekdo zeli sestaviti nacrt za rusenje ljubljanskega WTCja je zelo malo verjetno da bo to pocel v javnem objektu (dzamiji, IKC, molilnici, dvorani, menzi, hali, ...) pred nekaj tisoc neznanih ljudi. Kaj pravis?

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Res zanimivo !
V tem času ko sem bil odsoten sem se vozil z avtom in poslušal radio. Med drugim sem slišal da je danes ravno leto dni od kar so ISLAMSKI SKRAJNEŽI na predvolilnem shodu najprej ustrelili nato pa še raztrelili Benezir Buto. Prvi atentat pa su poskušali neposredno po njeni vrnitvi v domovino pred dvemi leti.
Miroljubnost islama je tudi v omenjenem primeru evidentna
evil.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Res zanimivo !
V tem času ko sem bil odsoten sem se vozil z avtom in poslušal radio. Med drugim sem slišal da je danes ravno leto dni od kar so ISLAMSKI SKRAJNEŽI na predvolilnem shodu najprej ustrelili nato pa še raztrelili Benezir Buto. Prvi atentat pa su poskušali neposredno po njeni vrnitvi v domovino pred dvemi leti.
Miroljubnost islama je tudi v omenjenem primeru evidentna
evil.gif

Seveda je to najbolj vazna in relevantna novica dneva? O 200 mrtvih v Palestini pri vas niso porocali?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
V RS bi bila točno to - prva džamija. Problem je očitno v tem, da se pod krinko džamije skuša vzpostaviti nek islamski center, ki bo glede na povedaniom očlitno prej vodil v izolacijo kot integracijo. Ampak saj ravno to hočete, kajne? In če vas bo kdaj dovolj v slo, boste zahtevali, da slovensko zakonodajo nadomesti šarija, kajne?

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
ksz

Jaz imam pa eno vprašanje za vse privržence drugih kultur.
Zakaj skušate preoblikovati NAŠO kulturo, zakaj ne greste živet v okolje, kjer je VAŠA kultura lepo sprejeta?
V Sloveniji tako ali tako nimate korenin zato ne razumem, zakaj vztrajate pri nas?
Pa tukaj sedaj sploh ni važna politična opcija, ne značajske karakteristike enih ali drugih, samo ta gola dejstva.

Prosim, če je nekdo tako prijazen in strpen pa mi to razloži, ker pač ne razumem.
lp

Tebe malo izrazoslovje zajebava? Jaz vem, kaj je moja kultura. Spoštujem slovenstvo in vse kar je našega vendar me to ne omejuje pri širšem razmišljanju in sprejemanju drugačnosti.

Čeprav si napisal "ksz" si v naslednjem stavku opredelil, da se tvoja vprašanja nanašajo na "privržence drugih kultur" in s tem zajemaš tudi mene ter v nadeljevanju trdiš, da tu nimamo korenin. Čeprav so moji predniki na tem območju že zelo dolgo (preverjeno za 6 generacij) nisem obremenjen z "NAŠO" in "VAŠO" kulturo. Ker je to pase. Prav tako nisem obremenjem z "NAŠIMI" in "VAŠIMI" v II.svet. vojni, ker je to pase. Svet se spreminja in s tem se spreminjajo tudi meje sprejemljivega.

In v Evropi je nesprejemanje sedaj nesprejemljivo. In, če ti in podobni muslimane opredeljujete za "500 let zadaj" potem ti za Evropo veljaš 70 let zadaj (kar je v sodobnem svetu doooolga doba).

In, če še kdo opredeljuje palestince za nestrpneže je odgovor zakaj so "partizani" jasen: http://www.dnevnik.si/novice/svet/1042232566

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
si mogoče povedal zakaj napadajo...

ker pošiljajo hamasovi bojevnki rakete na Izrael........... in kaj je zdej se še branit ne smejo... Problem je v hordi in muslimanih samih, k jih verniki pozivajo k napadom, takarat se prebudijo fanatiki...
Vaša doktrina je pa itak, skrivanje za civili... sej tud otroke, ženske in invalide pošiljate z semtrexom med normalne ljudi....

Tud ljubezen med muslimani je večna Suniti in Šiiti....

V EU so isto pozival po karikaturah v cajtngih...

In potem se čudite, kako da vas ne razumejo...

Komentirej tudi Kosovske šipce.. in trgovino z organi... Vpleteno vodstvo politike........ Sami lopovi, posiljevalci itd... ne morte skrit...

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
Privrženci drugih kultur me ne motijo do točke, ko z uvljevljanjem svojih norm posegajo v moj način življenja. Za take veljajo predvsem priseljenci, ki še niso dolgo pri nas, kar pa ni pravilo. Dober primer so recimo državljani RS, ki pa po zidovih rišejo simbole drugih kultur/držav in pljujeo po naši. Ali pa recimo ljudje, ki so pri nas že nekaj let, morda celo generacijo pa se z mano ne želijo pogovarjat slovensko. Prejšni mufti recimo ni govoril slovensko, sedanji pa že izkazuje spoštovanje do slovencev in že kar dobro govori slovensko.
Kar si pa v nadaljevanju posta navedel pa niti nisem zastopil.

Za moje pojme sta v svetu le kapitalizem in nacionalizem. Demokracija je izmišljotina za mase. Razne akcije/zrduženja "naprednih" ala greenpeace, čist zrak, svoboda govora so pa itak dejanja iz dolgčasa.

lp

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik reality pravi:
si mogoče povedal zakaj napadajo...

ker pošiljajo hamasovi bojevnki rakete na Izrael........... in kaj je zdej se še branit ne smejo... Problem je v hordi in muslimanih samih, k jih verniki pozivajo k napadom, takarat se prebudijo fanatiki...

Če palestinci raketirajo gazo ne raketirajo Izraela ampak zasedena palestinska ozemlja. Jim braniš obrambo lastnega ozemlja? Očitno ti ni jasna vsebina katere pišeš in se raje smešiš kot, da bi premislil preden začneš tipkati.

V čem je "doktrina ZDA" boljša od "muslimanske doktrine"?

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Še enkrat misliš, da bodo palestinci stem rešili problem.... ali bi ga prej z pogajanji... Vsako mirno pogajanje je hamas zlorabil za napade.... Nekateri Izraelci so za umik.... ampak jih ti napadi zmerej zjebejo.. očitno Hamasu ni v interesu pogajanja ampak vse prej kot to........

ni naključje da je Hamas priznana kot teroristična celica.....

To je približno tako, kot bi Slovenija raketirala Hrvaško ali obratno......
civilizirnost ni ravno vrlina teh mučenikov vaših...

Komentirej tudi nestrponost svobodnega tiska.. karikature... javno so pozivali k maščevanju papeža, novinarjev itd........

umirjenost.. vse prej kot to...

Problem vaših vernikov je, da po pozovivu se eden res aktrivira in je pripravljen ubijat...... to je problem vaših vernikov ne ostalih.

Kr se tiče strponosti do drugačnih... pejt v iran in se zaliž z descem... boš vidu kaj je islam u momentu.....
fanatičnost, netoleranca itd...

ampak od drugih potem pričakujete ravno to.....

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
kaj pa "naša" vera a ti pa ne pobijajo? Kaj pa je naredil božiček pred par dnevi v ameriki al je tut on bil musliman?
bonk.gif
Ne moreš se zanašat samo na eno skupino ljudi ker te posebneže imajo vse vere!

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
drugače pa so izraelci ubili več kot 200 ljudi predvidevam da sami terosristi med mrtvimi?
bonk.gif
Najboilje bo da "zradiramo" vse ki niso naši!

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Palestinsko vprašanje zame ni klasično vprašanje s samo eno resnico.Zadeva je zelo kompleksna in čeprav hamas deluje kot teroristična organizacija(partizansko gibanje) je njihov položaj toliko drugačen da dejansko branijo svoje ozemlje oziroma napadajo agresorje.
Če bi se nam pred osemnajstimi leti zalomilo bi morda še danes gverilsko napadali Yugose.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
kako veš katere vere je bil božiček...........

prosim za vir..........
to je tvoj osnovni problem, spet posplošuješ.....

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:

lp

V Sloveniji trenutno vidim samo nestrpne kmete (mentalno), katere itak moramo sprejemat, ker se drugače začnejo dret, da smo nestrpni bosanci. Muslimanskega nestrpneža v Sloveniji še nisem srečal....

Ðamija je problem samo v očeh nestrpnih kmetov, za razgledanega državljana pa je samo še ena zgradba, katera bi malo bolj izenačila verske organizacije v Sloveniji.

Zakaj bi sploh moral nadzorovat kaj počnejo verniki v svojih prostorih?
crazy1.gif
Zanimivo, kako te skrbi par tisoč državljanov, medtem ko te več tisoč polnih cerkva sploh ne moti...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
na koncu je vprašaj, torej sem vprašal katere vere je bil božiček, ki je ubijal? Če je na koncu stavka vprašaj pomeni, da sem nekaj vprašal in ne nekaj trdil. Nič nisem posploševal govorim ti da smo vsi ljudje in smo lahko versko usmerjeni ali pa ne in prav tako lahko imajo muslimani džamijo kot ti cerkev ap karkoli že si! Niso vsi muslimani samomorilci tako kot niso vsi kristjani morilci, tako kot misliš ti.
A si kje napisal konkretno zakaj džamije ne bi smelo bit? Zakaj bi določeni skupini vernikov prepovedoval, da se zbirajo v svojem svetem objektu?

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik reality pravi:
kako veš katere vere je bil božiček...........

prosim za vir..........
to je tvoj osnovni problem, spet posplošuješ.....

Bruce Jeffrey Pardo

...who had volunteered to serve as an usher at Midnight Mass at the Holy Redeemer Catholic Church in his home town of Montrose before deciding instead to put on a Santa suit and drive a rental car to the home of his former inlaws...

katolik je bil, se kaj?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.