Razlog, zakaj vam ne dam službe

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik maddog pravi:
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
http://www.finance.si/336413/Razlog-zakaj-vam-ne-dam-slu%C5%BEbe

nič ne škodi če si preberete
smile-1.gif

http://news.ycombinator.com/item?id=3436244 <- tukaj je post na Hacker news, s komentarji (kot zanimivost poglejte ton in kvaliteto komentarjev na tej strani in jo primerjajte s hepani)

mi lahko poves kje je moj ton zgresen? kje se motim? ali kje sem napisal neumnosti?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.863
396
83
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
glej ne ti meni s povprečno ceno....

plače v sloveniji so tudi povprečno 1500 pa vemo kolko jih ima povprečno pa kolko minimalno...

dejstvo je da se je tip loto pač zadeve populistično....in je brez vrednosti...tudi kot politično kritičen

alter poslovnezi so pac nekaj posebnega...normalno je da gres v najdrazjo pisarno, da takoj zaposlis 12 ljudi ipd....

Tip ti je dal najnižjo povprečno ceno na najslabši lokaciji, ampak ti bi pa našel za pol ceneje ane. In zdaj se splača? Ne še vedno se ne.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
haha vidim da si res pameten...in da znas izluscit informacije...sem ti napisal 2 stvari (in še OSEBNI zraven), ki za to debato sicer sploh nista pomembni...in si napisal nekaj kar se ti zdi izredno smesno :D...no saj ni panike...

O, pa sta, da vidim s katerega zornega kota gledas na zadeve.

Eno je, ce imas doma druzinsko podjetje bodisi z nizko dodano vrednostjo, ali z izdelavo splosne komoditete (Roletarstvo Bizilj.press - stari userji veste zakaj sem to izbral
wink-1.gif
), kjer je najbolj pomembna le nizja cena, nato kvaliteta in sele potem vse ostalo in kjer koncna stranka redko-do-nikoli ne vido tvoje pisarne - zaposleni pa delajo ali iz kombija ali pa za masino točno svojih 7.5 ur.

Drugo je pa, ce imas "doma" "Zemanto" ali "Outfit 7", kjer investitorji, poslovni partnerji, tvoji zaposleni in stranke hodijo dnevno na razgovore, kjer moras zagotavljati se po-prodajno podporo na dnevni osnovi, in kjer folk v pisarni prezivi po 10+ ur na dan.

Za eno rabis domaco garazo + eno halo za drugo pa... Hej, guess what? Normalen poslovni prostor. In pri placi, kot bi jo on ponudil DEFINITIVNO ne govorimo o slosarjih ali mizarjih. V Sloveniji bi bilo teh 760 neto (230k HUF) enako kupni moci okoli 1500 EUR. Mislim, da je jasno, da folk ki mu toliko placas Ne bo delal v zadnji luknji, ali pac?

Citat:
nisi dobil točnega odgovora? haha kaj ti dam še številko mojih gat, pa pin številko mojih kartic...tolko o hlodih hahah

Kot receno, samo zanima me iz kje tebi toliko znanja in informacij, ne samo o Huniji, ampak poslovnem svetu nasploh, zato me zanima kolikokrat si ze pogledal izven domacega mesteca/drzave, in s cem priblizno se ukvarjate. Ampak, saj ni treba.

Citat:
aja še glede zaposlenih...prevelik strošek so za moje potrebe in zunaj je prevelika ponudba delavcev, ki nardijo nekaj za pol cene...pac fusarji si sami delajo konkurenco...ce nebi bilo tako bi bila sprejemljiva tudi zaposlitev...

Kul... In potem tebi ni jasno zakaj se njemu ne splaca imet lastne firme, ce bi imel opisane stroske? Eh... a sem kaj zamudil?
smile-1.gif

Citat:
v glavnem klanjam se pred mojstrom biznisa in naturaliziranemu mađaru...ki je osebno prizadet...zaradi nekega mnenja nekega osebka o nekem članku na forumu ...res zavidanja vredna samozavest....hmmm...

Klanjanje ni protrebno, "Hvala, Vase velicanstvo" bo povsem zadovoljivo. Sploh nisem osebno prizadet, poizkusal sem - ocitno neuspesno - samo razloziti od kje pride njegovo mnenje, kako se lahko nanasa na slovenijo in kaj se v Huniji dogaja.

Zdaj imam pa res dovolj tega pregovarjanja... Dost za danes, grem vecerjo skuhat.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
glej ne ti meni s povprečno ceno....

plače v sloveniji so tudi povprečno 1500 pa vemo kolko jih ima povprečno pa kolko minimalno...

dejstvo je da se je tip loto pač zadeve populistično....in je brez vrednosti...tudi kot politično kritičen

alter poslovnezi so pac nekaj posebnega...normalno je da gres v najdrazjo pisarno, da takoj zaposlis 12 ljudi ipd....

Tip ti je dal najnižjo povprečno ceno na najslabši lokaciji, ampak ti bi pa našel za pol ceneje ane. In zdaj se splača? Ne še vedno se ne.

glej pred dnevi je bil v financah članek, da najem poslovnega prostora v avstriji pride cca 5,5 EUR...dvomim da je v budimpešti cena skoraj 3 kratnik tega...pa saj ok...saj vsi poznate dogajanje...

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
5,5€ na kvadrat v Avstriji? Kje? Ne poznam tamkajšnjih razmer, ampak je ta cifra tako nizka, da se mi zdi kar neverjetna. Pri nas ne vem kje bi dobil poslovne prostore (pisarne, ne proizvodne hale) po taki ceni.

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Če to drži in niso Finance po stari navadi povlekle podatka z zadnje plati, je res ugodno.

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Ja kaj pa je to takega za žensko ...

Na primer, ima fanta ... pa gre na razgovor in reče, da je še samska ... čez par ni pa pove direktorju, da je našla fanta ... ali pa je tiho, pa ko ji da za nedoločen čas, pa začne delati na otrocih ...

Ta, ki je to napisal je lep dokaz, da se ne strinja z enakopravnostjo med moškim in ženskom ... očitno ta človek hoče, da ženska spada samo doma za štedilnik pa pomivalno korito ...

Če bi vsi tako gledali, kot on gleda na to, bi zelo malo žensk imelo službe.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Strošek nosečnic na proračun. Problem rešen.
(no ja, en vidik problema)

Nazadnje urejeno:

erikson

Guru
25. avg 2007
22.782
6.555
113
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Poguglaj "Lajos utca 121 budapest"
smile-1.gif
Kolikor gledam, tudi nimajo veliko avtomobilov. Slovenija je ena redkih držav, kjer imajo socialna stanovanja parkirišča in garaže.

Glede vsebine članka pa ... Marsikaj je res in velja tudi v Sloveniji. Kako pridobiš rizično nosečnost najdeš na forumih, tako da je večina doma že nekaj mesecev pred porodom (sicer se je to sedaj malo zaostrilo). Za majhna podjetja so porodniške dejansko problem.

Podjetnikom zadnja leta ni lahko. Čeprav slišimo večinoma za tajkune in podobno, propada tudi veliko majhnih podjetij, ki enostavno ne morejo več poslovati, narediti dovolj RVC za pokrivanje plač, prispevkov, davkov, ... Mediji to prikazujejo, kot da podjetniki nočejo plačevati prispevkov zaposlenim, ampak če denarja dejansko ni kje vzeti, ker ne dobiš plačanega opravljenega dela (kredita na banki pa tudi ne dobi več nihče).

Da so študentje sami sebi največja konkurenca na trgu dela pa je tudi znano.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.773
9.980
113
40
MB
Citat:
Uporabnik Jurij pravi:
5,5€ na kvadrat v Avstriji? Kje? Ne poznam tamkajšnjih razmer, ampak je ta cifra tako nizka, da se mi zdi kar neverjetna. Pri nas ne vem kje bi dobil poslovne prostore (pisarne, ne proizvodne hale) po taki ceni.

ni enako, najemnina pa strošek na kvadrat ki ga imaš na mesec, ampak hepan si tega ne računa in živi v iluziji kak ma poceni prostore
grin1.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:

glej pred dnevi je bil v financah članek, da najem poslovnega prostora v avstriji pride cca 5,5 EUR...dvomim da je v budimpešti cena skoraj 3 kratnik tega...pa saj ok...saj vsi poznate dogajanje...

Pa ti vedno kar nekaj nakladas brez informacij in na slepo, ali samo tukaj?

Izvoli, Agencija za investicije in razvoj Republike Madzarske, ki operira iz istih (Nielsonvih) podatkov, ki sem jih navedel jaz. (http://www.itdh.com/engine.aspx?page=Itdh_RealEstate)

Citat:
Since 1998, supply of new offices has consistently exceeded the demand, leading to considerable overcapacity in the Budapest office market.

This overcapacity has resulted in slightly falling rental costs both in Budapest and in the countryside. Average monthly office rental prices in Q4 2008 were €12-€14 per m²; in the CBD (class A) €18-€20 per m², and on the outskirts of the city between €9-€15 per m². Typical lease length for Class "A" offices is 5 years and 1 to 3 years for Class B buildings. The operational cost is on average €3.5 per m per month.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Citat:
Uporabnik Jurij pravi:

ni enako, najemnina pa strošek na kvadrat ki ga imaš na mesec, ampak hepan si tega ne računa in živi v iluziji kak ma poceni prostore
grin1.gif

ma kaj ti naj rečem...pameten si...

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Strošek nosečnic na proračun. Problem rešen.
(no ja, en vidik problema)
nosečnice so na proračunu

Pri nas. Iz zapisa sklepam, da na madžarskem niso.

So. Od 12 meseca naprej, prej pa drzava doplaca minimalno placo, razko do 80% place predporodnisko placa pa firma. Ampak jim moras garantirati isto (ne "enako" ali "podobno", isto) delovno mesto do 13 mesecev, ali na na istem "nivoju", ce se vrnejo kasneje.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:

Pa ti vedno kar nekaj nakladas brez informacij in na slepo, ali samo tukaj?

Izvoli, Agencija za investicije in razvoj Republike Madzarske, ki operira iz istih (Nielsonvih) podatkov, ki sem jih navedel jaz. (http://www.itdh.com/engine.aspx?page=Itdh_RealEstate)

Citat:
Since 1998, supply of new offices has consistently exceeded the demand, leading to considerable overcapacity in the Budapest office market.

This overcapacity has resulted in slightly falling rental costs both in Budapest and in the countryside. Average monthly office rental prices in Q4 2008 were €12-€14 per m²; in the CBD (class A) €18-€20 per m², and on the outskirts of the city between €9-€15 per m². Typical lease length for Class "A" offices is 5 years and 1 to 3 years for Class B buildings. The operational cost is on average €3.5 per m per month.

pa kdo je spet tebi kaj reko? saj ti verjamem, ceprav bi verjetno lahko naso se kaksne druge podatke...jaz sem samo navedo za avstrijo, za koroško