Razlog, zakaj vam ne dam službe

tomi

Guru
1. sep 2007
18.773
9.980
113
40
MB
zakaj bi bil 10€/m2 pretiran strošek ?
wink-1.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Eni enostavno niste sposobni doumeti članka očitno. Tip izhaja iz predpostavk, da mu bo posel cvetel, pa še ne dobi niti toliko ven, kot če bi oddal flat namesto dajal kruh ducatu ljudi, da bi imel sam omembe vreden dohodek.

walda, da ne ker je šel s popolnom napačnimi predpostavkami in pretiranimi zneski (recimo 10 eur/m2) stroškov z ideologijo ki pravi da so vsi skorumpirani!če bi blo to res v HU nebi nič laufalo...

Ejga... Glej, genijalec, ta mesec sva placala 3 EUR/m2 za tekoce stroske 80m2 stanovanja (voda, strom, plin) - ja, prav racunas, 220 EUR na mesec so samo stroski + 20 EUR za "vzdrzevanje skupnih prostorov". 10 EUR/m2 za opremljeno pisarno? No f*cking problem.

Kako laufa? 4-clanska delavska druzina z dvema zaposlenima starsema kjer oba skupaj prineseta dam 400-500 EUR na mesec zivotari na 40m2 v bloku za 25.000 ljudi (ja, tudi to obstaja, celo dve postni stevilki ima) v treh pizdah materinih na obrobju mesta. Tako to laufa. V povprecni familiji v Budimpesti.

Prakticni primer: Mid-range shared office v mestu (kot recimo v Ljubljani v bivsi SCTjevi stoplnici) - http://colabs.hu/prices - 100 EUR na mesec na glavo.

Pri 10EUR/m2 dobis za to 140 kvadratnih metrov, v kar malo stisnjeno spravis 14 ljudi. Ce je pa to "all-in" cena, se pravi se z pohistvom, vzdrzevanjem omrezja in ITja, telefonijo, itd., etc. pa zelo hitro koncas v "poslovni stavbi" zgrajena in nazadnje opremljena in obnovljena circa 1955 nekje na koncni postaji metroja.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:

jah pravi sodi o mojem nicku...s super pametnimi pripombami...

polek tega sprasujes kako kaze forintu...kdo pa bi lahko to vedel...jao
To sem vprašal zato, ker on očitno zelo dobro pozna gospodarske razmere na Madžarskem in določene ukrepe njihovih vladajočih, ki se kažejo v prihodnosti.
Zato se lahko približno sklepa, kako kaže forintu. Ali bo ostal na bolj ali manj enakem nivoju, bo vrednost forinta še padala ali bo začela rast. Pa tu me ne zanimajo decimalke, ampak zgolj ta približna informacija, ki pa tako ali tako nima nekega posebnega pomena...
Za info, pred enim letom je bilo razmerje pribl. 1 € = 260 HUF, pred nekaj dnevi 1 : 320, pred dvema mesecema 1 : 300.

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
... v bloku za 25.000 ljudi (ja, tudi to obstaja, celo dve postni stevilki ima) v treh pizdah materinih na obrobju mesta....
Lih kot off topic zanimivost, kje je to, da malo pogledam to čudo na Google Earth?

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
pa saj vidim da noben niti clanka ni prebral...skupni stroski so 13,5 € na mesec kar je preveč...saj ce zacnes biznis ne rabis takoj siloit v center...jao

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
pa saj vidim da noben niti clanka ni prebral...skupni stroski so 13,5 € na mesec kar je preveč...saj ce zacnes biznis ne rabis takoj siloit v center...jao

Povprecni strosek pisarne v Budimpesti je bil v Q4 leta 2008 (zadnje leto, za katerega imam podatke):

Povprecna cena: 12-14 EUR na m2
V razsirjenem centru mesta (Razred A pisarn): 18-20 EUR na m2
Zunaj centra: 9-15 EUR na m2.

Povprecna zahtevana dolzina najema: 5 let za Razred A, 3 leta za Razred B.

Operativni stroški: €3.5 na m2/mesec

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
glej ne ti meni s povprečno ceno....

plače v sloveniji so tudi povprečno 1500 pa vemo kolko jih ima povprečno pa kolko minimalno...

dejstvo je da se je tip loto pač zadeve populistično....in je brez vrednosti...tudi kot politično kritičen

alter poslovnezi so pac nekaj posebnega...normalno je da gres v najdrazjo pisarno, da takoj zaposlis 12 ljudi ipd....

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
dejstvo je da se je tip loto pač zadeve populistično....in je brez vrednosti...tudi kot politično kritičen

Dejstvo je, da je on podal konkretna dejstva z izracuni iz prve roke. Ti nisi v svojih postih tukaj podal tocno nic. Problem ?

/offtopic

Alter bi rabo upvote-downvote sistem..

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
OK, I give up.

Mi lahko, preden odjebem iz teme kjer sem ocitno "nadmasen sa strane boljih ljudi" samo poves koliko zaposlenih imas, koliko si ti osebno lansko leto zasluzil za podjetje, in koliko so tvoji zaposleni prinesli notri denarja, kaksni so bili tvoji povprecni skupni (total loaded) stroski na zaposlenega, in koliko profita si imel?

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
OK, I give up.

Mi lahko, preden odjebem iz teme kjer sem ocitno "nadmasen sa strane boljih ljudi" samo poves koliko zaposlenih imas, koliko si ti osebno lansko leto zasluzil za podjetje, in koliko so tvoji zaposleni prinesli notri denarja, kaksni so bili tvoji povprecni skupni (total loaded) stroski na zaposlenega, in koliko profita si imel?

kje je zdaj tvoja samozavest? kdo pravi da si "nadmasen sa strane boljih ljudi"? sem ti dal prav se spoznas, nekaj ves...zdaj pa jokcas....

nimam redno zaposlenih ker so preevelik strošek in jih najemam po potrebi...dobiček imam ne prevelik, zasluzil pa sem dovolj za udobno življenje pa še nekaj polek - moje osebno...da pa ne boš preveč pameten še dalje...imamo družinsko podjetje iz leta 93, ki še vedno laufa in je v dobri finančni kondiciji...

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Poguglaj "Lajos utca 121 budapest"
smile-1.gif
Niti ni tako hudo, 10 nadstropni bloki, samo da jih je 5+5+4 skupaj povezanih, kjer živim ni dosti boljše
smile-1.gif
. 25k ljudi malo težko vidim tukaj, če je 14 blokov po 10 štukov po recimo 6 stanovanj, pa tudi če so 4 na stanovanje, je to 3-3.5k ljudi.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
OK, I give up.

kje je zdaj tvoja samozavest? kdo pravi da si "nadmasen sa strane boljih ljudi"? sem ti dal prav se spoznas, nekaj ves...zdaj pa jokcas....

nimam redno zaposlenih ker so preevelik strošek in jih najemam po potrebi...dobiček imam ne prevelik, zasluzil pa sem dovolj za udobno življenje pa še nekaj polek - moje osebno...da pa ne boš preveč pameten še dalje...imamo družinsko podjetje iz leta 93, ki še vedno laufa in je v dobri finančni kondiciji...

Ne skrbi za mojo samozavest, je imam dovolj da mi je jasno kdaj se pogovarjam z bukovim deblom. Mi je pa vsec, da "so zaposleni prevelik strosek".
smile-1.gif

Ampak, all in all, ostal sem brez tocnega odgovora na moje vprasanje. Nic hudega. Sem pa vesel zate, da fotrovo podjetje se vedno laufa. Smem vprasati v kateri panogi je, da vidimo razlike med dodano vrednostjo, in koliko - priblizno - bi na mesec nekdo, ki bi delal pri tebi, ce ne bi bil prevelik strosek zasluzil?

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
OK, I give up.

Ne skrbi za mojo samozavest, je imam dovolj da mi je jasno kdaj se pogovarjam z bukovim deblom. Mi je pa vsec, da "so zaposleni prevelik strosek".
smile-1.gif

Ampak, all in all, ostal sem brez tocnega odgovora na moje vprasanje. Nic hudega. Sem pa vesel zate, da fotrovo podjetje se vedno laufa.

haha vidim da si res pameten...in da znas izluscit informacije...sem ti napisal 2 stvari (in še OSEBNI zraven), ki za to debato sicer sploh nista pomembni...in si napisal nekaj kar se ti zdi izredno smesno :D...no saj ni panike...

nisi dobil točnega odgovora? haha kaj ti dam še številko mojih gat, pa pin številko mojih kartic...tolko o hlodih hahah

aja še glede zaposlenih...prevelik strošek so za moje potrebe in zunaj je prevelika ponudba delavcev, ki nardijo nekaj za pol cene...pac fusarji si sami delajo konkurenco...ce nebi bilo tako bi bila sprejemljiva tudi zaposlitev...

v glavnem klanjam se pred mojstrom biznisa in naturaliziranemu mađaru...ki je osebno prizadet...zaradi nekega mnenja nekega osebka o nekem članku na forumu ...res zavidanja vredna samozavest....hmmm...