Citat:
Uporabnik sixpower pravi:
JL
Ne sanjaj. JLA je bilo eno revno sranje, kot vse ostalo v Jugoslaviji.
Kot Prvo, si sploh bil v JLA?
Jugoslavija sranje? Pusstimo to za druge debate.
Kot sem že napisal JLA je imela vojake ki so morali odslužit in imeli so zelo dobre enote in take ki so imeli slabe. . Izgleda da da se ti nisi pogovarjal ne z enimi ali drugimi. Jaz sem v JLA prehodil 20-30. TKM, z tedaj najboljšo možno opremo, daj povej mi izkušnje najboljšega amero/nato specijalca ki je naredil isto. Ne mi nabijat z izkušnjami soseda Poldeta ki je moral pač preživeti eno leto v JLA.
Daj povej mi zakaj naj bi bila JLA srnje? me prav zanima.
[/QUOTE]
Nisem bil v JLA, verjamem pa, da služenje v Jugo armiji ni bil dopust, kot je bil bolj ali manj služenje vojaškega roka v Slovenski vojski. Ampak to še ne pomeni, da je bila Jugo armija zaradi tega nepremagljiv vojaški stroj. Prednost je res bila v veliki masi vojakov in opranimi glavami le teh ter mnogimi ostalimi državljani (že v osnovni šoli so nas pumpali kako imamo najboljšo vojsko in moramo biti vsi stalno pripravljeni na vojno), kar je seveda veliko in pomebno za moč neke vojske ampak vseeno premalo, sploh zaradi zelo krhkega bratsva in edinstva.
Potem tukaj dajte neke primerjave kako so graničarje pobijali. A to je merilo kako dobro vojsko smo imeli?
[/QUOTE]
Če nisi bil v JLA, kako jo lahko komentiraš? Tudi tisti ki so bili niso imeli enakih pogojev. Ko sem se pogovarjal z prijatelji moje generacije, nekateri niso postrelili niti 100 metkov, jaz sem jih približno 1000. Ne da se hvalim, tudi če se lažem ne bom nikakeršen frajer, verjetno se ne bomo nikoli srečali.
Če nisi bil na meji tudi nisi imel kontakta z vojaki sosednjih držav. Mene tedaj JNA absolutno ni zanimala, Želel sem si čim prej domov. Sedaj na stara leta mi je malo zanimivo pa berem razne forume. Hvala bogu za internet. Naučil sem se veliko.
To o zunanjih sovražnikih, ali v USA ni bilo raznih propagandnih film,ov o atomski vojni? Vsaka država rabi zunanjega sovražnika.
Morda je bila bratstvo in jedinstvo parola, očitno se je razpadla, ampak večina bi branila državo pred zunanjim sovražnikom. Pred notranjimi mednacionalnimi konflikti pač ni šlo.