Citat:
Uporabnik stieber pravi:
eh, če tega ni priznal niti, ko sem mu dokazal, da yuga ni izvozila veliko vojaških letal, kot je trdil on, ampak očitno le 36, je začel nabijati da danes jih pa slovenija ne izvaža.
Jasno je, da ima vsak tak slabosti, tudi abrams jih ima. Pa je pod črto vseeno superioren napran T-72. In to eazya ful boli, pa ne vem zakaj. Mogoče ne mara amerov, ker so delali 'šehide', ampak pozablja pa, da so nejgov narod rešili, da ni šel ves med 'šehide'.
Aja, tista, da pehota ne more stati zravn tanka, ker je turbina tako vroča, je pa tudi zanimiva. Zdaj v puščavskem kuvajtu in podobnih terenih ni ravno navada, da pehota stoji meter proč od tanka, tudi v hladnejši evropi ne, je bilo v zvezi s telefoni za povezavo s pehoto, lociranimi na zadnjem delu tankov, kar nekaj nesreč. Vožnje na tanku v ruskem stilu se pa tudi, vsaj odkar je dovolj namenskih vozil za prevoz pehote, ne prakticira toliko.
Pa še da malo razveselimo eazya...abrams ima recimo še probleme z gosenicami oz zelo kratko njih življenjsko dobo, pa slabo zaščiteno APU (motorček za dselanje štroma ko turbina spi) o t-72 pa ne bomo da ne bo eazya spet pekel želodec
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Letala se izvažajo, sicer menda samo civilna.
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
eh, če tega ni priznal niti, ko sem mu dokazal, da yuga ni izvozila veliko vojaških letal, kot je trdil on, ampak očitno le 36, je začel nabijati da danes jih pa slovenija ne izvaža.
Jasno je, da ima vsak tak slabosti, tudi abrams jih ima. Pa je pod črto vseeno superioren napran T-72. In to eazya ful boli, pa ne vem zakaj. Mogoče ne mara amerov, ker so delali 'šehide', ampak pozablja pa, da so nejgov narod rešili, da ni šel ves med 'šehide'.
Aja, tista, da pehota ne more stati zravn tanka, ker je turbina tako vroča, je pa tudi zanimiva. Zdaj v puščavskem kuvajtu in podobnih terenih ni ravno navada, da pehota stoji meter proč od tanka, tudi v hladnejši evropi ne, je bilo v zvezi s telefoni za povezavo s pehoto, lociranimi na zadnjem delu tankov, kar nekaj nesreč. Vožnje na tanku v ruskem stilu se pa tudi, vsaj odkar je dovolj namenskih vozil za prevoz pehote, ne prakticira toliko.
Pa še da malo razveselimo eazya...abrams ima recimo še probleme z gosenicami oz zelo kratko njih življenjsko dobo, pa slabo zaščiteno APU (motorček za dselanje štroma ko turbina spi) o t-72 pa ne bomo da ne bo eazya spet pekel želodec
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Kot je meni znano, juga ni proizvajala nadzvočnih letal, če pri strmoglavem letu prebiješ zvočni zid, se to ne šteje kot nadzvočno letalo...če s emotim, me razsvetli prosim.
aja, komaj čakam, da nam eazy poda podatke, koliko letal fabrike utva so prodali in komu...nekako imam občutek, da ni bilo nekih posebnih prodajnih uspehov v tujino.
Kar se dosega Abramsa tiče je nekdo podal podatek o 426 kilometrih, mesdtem ko eazy govori o 100 kilometrih. Kdo ima prav, je pa menda jasno, eazy nima pojma.
Mimogrede, glede dosega t-72 so različni podatki...največji, kar sem ga našel je baje 500 kilometrov (fullllll mnogo več kot 426 ane) oziroma 800 kilometrov z dodatnimi zunanjimi rezervarji (ki lepo gorijo, mimogrede, zihr pa pehota lahko stoji 1 meter proč)
Drži, marsikdo se verjetno še spomni spomni besed "stoj, ali streljam!" (v originalu "stani, ili pucam!"), ko te je kar naenkrat presenetil branitelj naših meja.Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Verjamem, da je marsikateri granicar izgubil zivljenje na mejah YU, vendar pri nas, so pazili na to, da kdo ven ne uide. Sicer bolj tko, tko, vendar tako je bilo. Verjetno pa je tudi kdo zaradi granicarjev izgubil zivljenje.