Prvi test letnih gum 2015

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Najlepše je, ker ti tiste točke povejo en [cenzura].

zmaga.gif

Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Bw je iskat DOT 2015, razen če npr. 2 meseca že prestaro zate? Kot bi iskal refošk letnik 2015 ...

zmaga.gif

Pa če so po televiziji povedal in pri dnevniku je bil gost pijan teoretik Žlender. Pa veš da potem to drži. Ne razumeš. Če je stara več kot en teden je že neuporabno. To je enako kot recimo darjan, ko bi rad, da še preden pade snega na asfalt ga že v zraku splužjo.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Pa še za tebe mojster, ko boš kupoval pnevmatiko ti skoraj nihče ne bo hotel povedat DOT-a, rekli ti bodo da je stara max. do 1 leta. Torej ne veš ali je februar 2014 ali je februar 2015. Pa sicer v kolikor bi bila guma pravilno skladiščena še ne bi bil tak problem, težava je v tem da ti naši prodajalci v glavnini sploh nimajo pravih pogojev za to dejavnost. Skratka dovolj sranja sem videl v tem segmentu da raje kupim garant nekaj mesecev staro gumo s katero se ni imelo "časa" nič slabega dogajat. Vsak se pač sam odloči. Hvala bogu pa da obstajajo takšni kot si ti, pa Romzi pa ostali da jim "porinejo" stare zaloge. Namreč glej realno, če nihče ne bi hotel starih letnikov bi morali iti v uničenje, ceno pa bi vsem nam prevalili na sveže pnevmatike tako da v vsakem slabem je nekaj dobrega za nekoga
wink-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Ma ne bodi še zdaj ti pametn, ne gre se zato da zakon določa menjavo, zakon določa da LAHKO menjam in vsakemu ki ima kaj v glavi je v interesu čimprej dat dol zimske pnevmatike pri temperaturah ki so takrat. Sicer pa se ne sprenevedaj, dobro si vedal kaj sem mislil. Najbrž takšno budalo v SLO ne obstaja ki misli da mora zakonsko takrat menjati gume in da ne sme voziti z zimskimi čez vso leto...
smile-1.gif

Zakon ne določa menjave.
Gume lahko menjavaš po svoji želji, zakon določa le obvezno zimsko opremom zimske gume so le ena od variant.

Za take zime kot so pri nas in urejeno zimsko službo, zimska guma ni smiselna.

Veliko je takšnih, ne boš verjel, ki mislijo da MORAJO imeti zimske gume
evil.gif

Zato je tudi takšna nervoza 15.11 in 15.03.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik Alex pravi:
Citat:
Ampak logika ti verjetno kaže da se verjetno letne gume takrat niso proizvajale

Umm, kdaj pa? Je letne gume dovoljeno proizvajati samo ko zunaj sije sonce?
hysterical-1.gif

Sploh ne vendar takrat je največje povpraševanje na našem trgu po zimskih in takrat verjetno štamfajo zgolj zimske. Ti verjetno tudi neboš začel sredi oktobra proizvodnje sladoleda za junij?
smile-1.gif
Vsaj ne v masah. Seveda te razumem da boš pametno ugotovil da ko je pri nas zima je drugod poletje. Ampak da te potolažim se kar večina teh pnevmatik renomiranih znamk nardi v Evropi po fabrikah. Veliko kar v Savi.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Ma ne bodi še zdaj ti pametn, ne gre se zato da zakon določa menjavo, zakon določa da LAHKO menjam in vsakemu ki ima kaj v glavi je v interesu čimprej dat dol zimske pnevmatike pri temperaturah ki so takrat. Sicer pa se ne sprenevedaj, dobro si vedal kaj sem mislil. Najbrž takšno budalo v SLO ne obstaja ki misli da mora zakonsko takrat menjati gume in da ne sme voziti z zimskimi čez vso leto...
smile-1.gif

Zakon ne določa menjave.
Gume lahko menjavaš po svoji želji, zakon določa le obvezno zimsko opremom zimske gume so le ena od variant.

Za take zime kot so pri nas in urejeno zimsko službo, zimska guma ni smiselna.

Veliko je takšnih, ne boš verjel, ki mislijo da MORAJO imeti zimske gume
evil.gif

Zato je tudi takšna nervoza 15.11 in 15.03.

Zakaj bi kdo mislil da mora imeti zimske gume 15.11.? Nihče ne pravi da jih moraš imeti, če imaš verige zadaj in če imajo letne ustrezen profil jih ne rabiš. Je pa problem če vrže sneg in te preseneti ali pa če bog ne daj pride do sranja na cesti. Tudi ostali vem kaj, ne samo ti
smile-1.gif

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
949
91
28
Ljubljana
Decembra da štancajo zimske gume? A res? Kaj za naslednjo zimsko sezono ali kaj? V tem primeru bi si DOT majstri populili vse lase. A sedaj so gume že sladoled? Se tebi topijo? Potem pa razumem, da rabiš včerajšnje.
priden.gif

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Sem moral iti pofirbcat. Moje, kupljene sredu januarja so narejene v 26. tednu leta 2014. To je pa že višek nesramnosti da mi prodajo stare gume, pomoje jih bom kar stran zabrisal, pa šel po nove, letnik 2015.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ne decembra, jaz bi rekel da je višek nekje september, oktober, november (seveda pa nikjer ne piše da je tako).

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Sem moral iti pofirbcat. Moje, kupljene sredu januarja so narejene v 26. tednu leta 2014. To je pa že višek nesramnosti da mi prodajo stare gume, pomoje jih bom kar stran zabrisal, pa šel po nove, letnik 2015.

Dobro zate, pomembno da si zadovoljen
smile-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.586
9.813
113
40
MB
ker sem pisal to že 1000000x, pa bom še 1x
trg gum se je zadnja leta zelo spremenil, nobena tovarna več ne štanca takih serij ogromnih, da bi se še par sezon prodajale ... marže so na minimumu

Nenasiten

Fizikalc
16. sep 2011
848
73
28
septembra že na veliko delajo zimske gume, da so pred začetkom sezone pri trgovcih, zdaj delajo letne. kdor je v savi, pol ve

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
ker sem pisal to že 1000000x, pa bom še 1x
trg gum se je zadnja leta zelo spremenil, nobena tovarna več ne štanca takih serij ogromnih, da bi se še par sezon prodajale ... marže so na minimumu

Ja pa ne. V Nemčiji imaš nekaj večjih firm, ki se ukvarjajo s prodajo gum, npr. dobiti se dajo Continentalke z 2 leti starim DOT-om za cca. slabih 30% ceneje kot sveže. Ampak verjetno je to itak popolnoma enako kot sveže narejene
smile-1.gif

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Ne vem zakaj napadste fanta de zeli gume 2015.
Navsezadnje tudi avto kupljen po 31.12 ima nizjo ceno zaradi letnika oz razprodaje zalog.
Fant za svoj denar hoce svezo robo,ima pravico to zahtevat.
Jaz ko narocim preko spleta ali pri vulkanizerju vedno zahtevam tekoco letnico proizvodnje ali pa nic.
Npr vedno vzamem tekoce modele oz nove

Nazadnje urejeno:

krko

Guru
5. sep 2010
2.697
1.397
113
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Ja ti imaš športno gumo, kar je logično da jo skuriš 2-3 sezone. Jaz pa kupujem gume vsaj za 3 sezone in ne kupujem športnih gum, temveč klasične, potovalne oz. kako se pač imenuje guma za klasično uporabo (mesto + avtocesta). Kaj želim od gume? To kar želi vsak. Dober oprijem v vseh razmerah tudi drugo in tretjo sezono (če je zgolj prvo je brezveze) ter ga guma nima pretirane obrabe ter da je tiha. Seveda je tudi zaželjeno da nima največjega kotalnega upora....
Bridgestone Turanza T001

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Je žal nisem zasledil da je po mojih zahtevanih specifikacijah. Torej XL mora biti (99 index) ter Y hitrostni razred... XL sicer so vendar sem zasledil max. hitrostni razred V, seveda v 99 indeksu. Prodaja pa se pri nas npr. ta guma v opciji 95Y.

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Poglej na liderpnevmatik korektne cene,hitra dostava in sveze gume.
Jaz sem dobil continental made in germany npr
Je pa res da mas "cudno" dimenzijo....avto?

Nazadnje urejeno: