Prvi test letnih gum 2015

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Če je že ravno tema odprta pa mene zanima od kdaj letos je realno pričakovati nove 2015 DOT-e na letnih pnevmatikah? Torej najbrž če kupim danes letne pnevmatike so še vse letniki 2014? LP

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Pa še glede testa pri rubriki Vorbeifahrgeräusch dB(A) je maximalna ocena 10. Gledam npr. Continentalko in je ocenjena z 7. A niso Continentalke načeloma mehke in tihe pnevmatike? Namreč vsaj Premium Contact 2 je bila na mojem avtomobilu takšna (ja... vem da glasnost odvisna zgolj od trdote gume)? Torej pomeni da je Continentalka najbolj glasna na testu?
smile-1.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
kaj je zanimivo,morda to da vrstni red na sliki ne odraža ocene,vsaka guma ima spodaj oceno in tista prva na sliki ni najboljša

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Imam na enem avtu Continental 5 in na drugem Dunloo Blueresponse in oboje so odlicne

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Sam sem resno zainteresiran za ContiEcoContact 5 ampak me je malo presenetilo na tem testu da so "najbolj glasne". Vseeno bi rad tiho, udobno gumo, sploh pa če jo žre, kar mislim da te Conti bolj žre od povprečja... ali se motim?

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
nevem imam sportcontact 5,pa nic ne slisim da bi me motilo.
Ne vem kaj pricakujes od gume,meni ponavadi trajajo dve sezone,redko tri....ne glede na to kateri premium proizvajalec je

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ja ti imaš športno gumo, kar je logično da jo skuriš 2-3 sezone. Jaz pa kupujem gume vsaj za 3 sezone in ne kupujem športnih gum, temveč klasične, potovalne oz. kako se pač imenuje guma za klasično uporabo (mesto + avtocesta). Kaj želim od gume? To kar želi vsak. Dober oprijem v vseh razmerah tudi drugo in tretjo sezono (če je zgolj prvo je brezveze) ter ga guma nima pretirane obrabe ter da je tiha. Seveda je tudi zaželjeno da nima največjega kotalnega upora....

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.265
1.894
113
Moja izkušnja s kontinentalko...zelo dobra, tiha a hitro obrabljena.

Ta model zgleda da je glasna...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik mdragan pravi:
Ce na sezono delas po 30.000 je normalno da po 60.000 guma je gotova.....

Delam tam med 15-20k km letno zelo lepe oz. dokaj normalne voznje, torej upraviceno racunam na njih 3 sezone. Dejansko v 3 sezonah prevozim enih 50k km...

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Če je že ravno tema odprta pa mene zanima od kdaj letos je realno pričakovati nove 2015 DOT-e na letnih pnevmatikah? Torej najbrž če kupim danes letne pnevmatike so še vse letniki 2014? LP

2014 je bilo 3 mesece nazaj, ko kupuješ zimske pnevmatike novembra in imajo 3 mesece star DOT pa je vse v najlepšem redu. Dajte malo živet ne pa de se toliko ukvarjate s plehom.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Kaj pa tebe grize? Čez nekaj tednov se bo zakonsko zacela menjava pnevmatik in jaz jih rabim in to dobre kot vedno. In ne, ne mislim 15.3. stati v koloni za menjavo. In ja, ce dam za gumo 140€ naj bo sveža razen ce dobim zq star DOT kak extra popust, zelo enostavno.Torej se ti ne zdi cas za nakup pnevmatik? Ti se bos pac ukvarjal s tem okoli 10.3. jaz se pa danes...

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Kaj pa tebe grize? Čez nekaj tednov se bo zakonsko zacela menjava pnevmatik in jaz jih rabim in to dobre kot vedno. In ne, ne mislim 15.3. stati v koloni za menjavo. In ja, ce dam za gumo 140€ naj bo sveža razen ce dobim zq star DOT kak extra popust, zelo enostavno.Torej se ti ne zdi cas za nakup pnevmatik? Ti se bos pac ukvarjal s tem okoli 10.3. jaz se pa danes...

Zakon ne določa menjave pnevmatik. Prvič slišim za to.

Čisti nateg.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ma ne bodi še zdaj ti pametn, ne gre se zato da zakon določa menjavo, zakon določa da LAHKO menjam in vsakemu ki ima kaj v glavi je v interesu čimprej dat dol zimske pnevmatike pri temperaturah ki so takrat. Sicer pa se ne sprenevedaj, dobro si vedal kaj sem mislil. Najbrž takšno budalo v SLO ne obstaja ki misli da mora zakonsko takrat menjati gume in da ne sme voziti z zimskimi čez vso leto...
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Bw je iskat DOT 2015, razen če npr. 2 meseca že prestaro zate? Kot bi iskal refošk letnik 2015 ...

Pa saj ni poanta da je letošnji DOT, lahko je tudi november december 2014. Ampak logika ti verjetno kaže da se verjetno letne gume takrat niso proizvajale in da če boš dobil letos lanske gume da bodo "verjetno" začetek 2014. Kot sem rekel, za enak denar pa leto dni starih gum pač ne bom dajal gor. Nevem zakaj vam je to tako težko razumet? Saj mi pa nihče ne nudi gum po 50% cene da bi sedaj kompliciral? Jaz vem do koliko bi naj bila guma "nova" po specifikacijah proizvajalca ampak tisto mene ne zanima. Pač sem se tako odločil in ti in tebi podobni za to nič ne morete
smile-1.gif

PS:. Pa še to, verjetno od novega leta naprej že poteka proizvodnja letnih pnevmatik na polno. Seveda, dealerji z gumami pa bodo poskusili ven spraviti stare zaloge ki pa brez skrbi ne bodo nič v "akciji". Torej zakaj bi?

Nazadnje urejeno: