Prometna oz. kazen za izsiljevanje

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Aja pa sej si najdu na konc gumb Uredi sporočilo
smile-1.gif

Sem ti mislil Prt SCR nalimat
smile-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
. Kolo je peljal na servis, mene domov, poravnal strosek feltne in vse tiho je bilo. Mene je malo rama komolec bolel ker sem s havbe dol padel, ampak nic hujsega, pa majico strgal. Kako bi se koncalo s policijo ne vem. Dejansko sem jaz kriv, samo ko sem zapeljal na prednostno on se ni cakal, potem pa....
kdo je kriv je odvisno ali tisto šteješ za eno križišče ali za dva. A kako bi se končalo s policijo? enako kot sedaj,(če sta pametna) plus da bi oba še plačala kazen državi, .

zetko

Pripravnik
18. avg 2007
916
0
16
40
Kolega imel identicno situacijo pred 3 leti. Pri rotondi je zapeljal zvecer desno na Dunajsko in povozil kolesarja (zlomil nogo). Ker se niso mogli zmenit, so poklicali policijo. Policaj je rekel, da je kriv kolesar, ker je pripeljal nasporti ( + tega je bil se pijan ko mina).

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Mah, smo ze resil. Je dobil feltno in finito. Je pa vse skupaj pomoje odvisno od kapsa, ki pride na kraj. Tko da klinc, nikol ne ves kaj bo.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.957
-388
113
Citat:
Uporabnik panoramic pravi:
Pravilo zaupanja v ZVCP pravi, da sme vsak udeleženec v prometu od ostalih pričakovati, da se bodo ravnali po zakonu. Ergo, ti si smel pričakovati, da nihče ne bo pripeljal po kolesarski v napačno smer.

Takšen primer (le da je kolesar utrpel hude telesne poškodbe - torej sum k.d.), smo imeli pred leti na izpitu iz kazenskega prava. Pravilen odgovor je bil, da vozniku avta ni mogoče očitati protipravnosti, ker kolesarjevo protipravno ravnanje prekine vzročno zvezo.

Jaz osebno mu niti feltne ne bi plačal, ker sovražim debile, ki vozijo po kolesarski v nasprotno smer.

hm... sam enkrat smo se tuki nekaj menili, kako je s temi kolesarskimi... recimo, ko zapelješ in McDonaldsa na celovško... itak moreš it desno... in takrat sem jest spraševal, če lahko kolesar pripelje iz desne proti centru. In odgovori so bili, da lahko... ne vem pa, če so bili utemeljeni z zakoni (teme se mi ne da iskat)...

Kaj je pol zdej prav??

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Kolega identicno zbil kolesarja ene 10 let nazaj. Prisli policaji, kriv kolesar.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Mah, smo ze resil. Je dobil feltno in finito. Je pa vse skupaj pomoje odvisno od kapsa, ki pride na kraj. Tko da klinc, nikol ne ves kaj bo.

Upaj, da je res tako. Ker si omenjal neke grožnje, da ne bo mogel vstat. Po tem sodeč je potencialni pacient.

Samo upaj, da zgodbe ne pove kakemu "kolegu", ki mu bo "svetoval", kako ti zagrenit življenje. Saj verjetno res ne bo nič, pa vseeno.

LP,
PIC

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
Citat:
Uporabnik upiwaly pravi:
Se pravi po taki logiki si kriv tudi, če zapelješ skozi zeleno na semaforju, in ti prileti ena kamikaza v rdečo. Pač si kriv, ker se nisi prepričal, če lahko varno v zeleno zapelješ - oziroma bo deljena krivda. Zakaj potem sploh imamo cpp?
Za moje pojme je kolesar skoraj enakopraven udeleženec v prometu. In če se nasprotno pripelje, je pač kriv.
Zakaj se pa ne peljemo v enosmerne, pa malo po levem pasu ipd? Saj bo deljena krivda, ker drugi niso pazili na nas.

še enkrat preberi člen, ki sem ga pripopal, ter razmisli, ali tvoj primer vožnje skozi zeleno paše vanj..

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.516
843
113
So situacije, ko kolesar legalno in legitimno pripelje po napačni strani. Npr če zaprejo na drugi strani kolesarsko, speljejo promet na drugo stran in kolesarska postane dvosmerna. Kar je označeno tipično na začetku in koncu obvoza, ne pa tudi vmes. Voznik, ki pride s stranske na glavno cesto, torej - tudi če bi iskal tak znak, kar ga ne - ne ve, da je sedaj steza dvosmerna.

Primer: Ljubljana, Vilharjeva od Neubergerjeve do Topniške. Kdor pripelje po Črtomirjevi, ne samo da ni opozorjen na to (pa nikjer ni, kjer je taka situacija), ampak zaradi stavbe na desni kolesarja ne vidi, dokler ga skorajda ne podre.

Nauk: kdor se zanaša, da bodo kolesarji vedno vozili v pravi smeri, naj razmisli tudi, če res 100% ve, katera smer je kje napačna.

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Zgoraj je navedenih par primerov, ko je ob takem dogodku pokasiral kazen kolesar. Praktičnih primerov, ne virtualnih klobasanj.
In nauk te zgodbe je, da če si kolesar in voziš v nasprotno smer (legalno ali ne) prekleto pazi, da te ne bo kdo zbil. Ker tudi, če bo on dobil kazen, boš ti kasiral poškodbe. Če si pa toliko fuk.enj, da nimaš toliko soli v glavi, da si šibkejši udeleženec, ti pač žal nič ne pomaga.

Sam recimo dostikrat gledam debile, ko se vozijo po trije vštric in to enih 20 km/h. Bo prišel en tovornjak z 80km/h v ovinku in jih bo zgolj pobral. Jebeš zakon in vse ostalo, če si mrtev. Ko sem sam na kolesu prekleto gledam in predvidevam daleč vnaprej in če je možno nazaj, da bi le se izognil morebitni nevarni situaciji. Pa tudi, če ne bi bil jaz nič kriv. Ne bi rad imel na nagrobniku napisano: Imel je prav, tukaj leži v miru...