Seveda sem. Sploh takrat ko rihtamo kako pumpo al pa sobe, ven pa stece nek nafti podobn zvarek. V nabolsem primeru pa navadn cvicek. Pol pa jok zakaj je crkniloCitat:
Uporabnik maurice pravi:
luka51, nisi ti ravno odprte glave
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
Seveda sem. Sploh takrat ko rihtamo kako pumpo al pa sobe, ven pa stece nek nafti podobn zvarek. V nabolsem primeru pa navadn cvicek. Pol pa jok zakaj je crkniloCitat:
Uporabnik maurice pravi:
Citat:
Uporabnik bula pravi:
Vendar pazite. BD in odpadno olje ni ista stvar.....
Citat:
Uporabnik bula pravi:
BD je definiran kot monoalkilni ester maščobnih kislin - po domače povedano na točno določen kemični način predelano rastlinsko olje in SAMO to je po definiciji BD.
Odpadno rastlinsko olje, ki se ga v različnih oblikah uporablja kot pogonsko gorivo namesto D2 pa ni BD. Seveda se lahko tudi odpadna rastlinska olja predelajo v BD, samo ni prav veliko ljudi, ki bi to počeli, ker za to rabiš ustrezno opremo, znanje, kemikalije in vmesno in končno analizo produktov, ker vhodne surovine niso vedno enake.
Mislim, da v Avstriji lahko na nekaterih redkih bencinskih pumpah tankaš rastlinsko olje. Torej mora to gorivo "veljati" tudi pri nas.Citat:
Uporabnik ericks pravi:poznam modela, ki se vozi z rover defenderjem direkt na friteza olje (prefiltrirano seveda). torej bo on placal kazen?
Biodiesel je biodiesel. Rastlinsko olje (Pflanzenöl) pa je olje brez predelave v biodiesel. Res pa je, da je naš zakonodajalec 10 let za leseno žlico, če za biodiesel ni trošarine za rastlinsko olje, ki je okoljsko vsaj enako sprejemljivo (hkrati osnovna sestavina biodiesla), pa je.Citat:
Uporabnik bula pravi:Tisto "rastlinsko olje" v Avstriji je verjetno biodizel.
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
Uporabnik maurice pravi:
In vaš odgovor je vedno "kriv je cviček".... Ker očitno delaš v tej branži, verjetno poznaš sestavo nafte in kurilnega olja... Če ne iz glave, pa daj malce po tabelcah poglej.