Problemi s starši

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Avtor:

No, moje mnenje je, da mame ne boš kar tako spremenil. Takšna je in s tem se boste morali sprijaznit. Če bi imel vse tip top - narejeno šolo, best službo, svoje stanovanje.... bi mama našla nekaj, da bi te spravilo ob živce. Saj vidiš, da tudi sestro non-stop nadzira. Torej ni problem v šolanju.

Poznam zelo podoben primer in zadeve žal niso uspeli rešiti, da bi bilo sedaj vse ok. Mama se je na koncu spravila še na t'mlado in kolegu je naposled le počil film.

Mogoče je res fajn, da ji omejiš klice. Javiš se 1-2x na dan. Poskušaš ignorirat vsa nora vprašanja. Če te vpraša kaj boš jedu, ji lepo odgovori. Če bo začela težit, da je premalo ali pa da je to kr neki, jo zabij nazaj, da če ima kaj bolj pametnega za povedat naj pove, sicer imaš bolj pomembnodelo.

Take mame so silno občutljive. Dobro je, da ne pozabiš nanjo in ji prineseš rože, bonbonjero in ta jajca, da ima občutek, da nanjo nikakor nisi pozabil. Glede na to, da očeta ni doma ji je zagotovo dolgčas. Predlagajte ji hobby, naj se vpiše v neko društvo...karkoli. Tako bo svoj prosti čas začela izkoriščat v svoje dobro in ne bo imela več časa za neumnosti.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kaj sanjate.

druzinski posvet..mati baz of, nehi..gres na igonre. in to na druzinskem psovetu, da se resis fotra, ki bo tecnaril warum tako.

slovenske mame znajo bit posesivne, vzgajat sincke v kriple. in kle gre tocno za to. model se je poskusla postavit na noge..a mama bi ga spet nazaj

na jugu take mame rade recejo

da je njihovom sinu slaša pika nego sika

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
V naslovu si napisu "z starši" NO GO
ne-ne-1.gif
z mamo!
Znana tematika
wink-1.gif

Dej nam napiši kako to vse prenaša tvoja deklica
frown-1.gif

Drugače pa bi se vsedu z obema (mamo in očetom) in jim reku svoje pa zagrozil z blokado odnosov !
Al boš čimprej to naredu al se ti bo snel...

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Sem prebrala tvojo težavo, ne pa tudi vseh postov...

Staršev se je res treba na nek način osvoboditi, sem pristaš tega, da si s starši pomagamo in smo prijatelji, to je pa to. Moje življenje je moje in njihovo je njihovo.

Postaviti se boš moral zase in enkrat povedat kar misliš in kar ji gre, če v vseh letih ni šlo zlepa bo pač treba drugače, pa če tudi bo zaradi tega ogenj v strehi... včasih je tudi to potrebno.
Si samostojen, imaš svoje življenje in živiš na svojem.... kako živiš je torej tvoja stvar.

Midva že ves čas dobro funkcionirava z mojimi in njegovimi starši, je pa res, da drživa distanco - zelo malo govoriva o sebi, torej kaj počneva, kako sva, kaj sva kupila, koliko imava denarja... vsako stvar poveva, ko dozori. Sicer je prisoten na eni strani firbec, na drugi strani tudi kakšen materinski čut, ampak sva se distancirala, tako starši ne vplivajo na nobenega od naju.

Poznam kar nekaj vez, kjer starši močno vplivajo na enega ali drugega in povsod je razlog ta, da so premalo distancirani.

Javi se mami na telefon, ko se ti tako zazdi in ne vsakič ko se spomni. Ko boš pri volji pa ji povej, kar ji gre in ji daj možnost, da ti pove kaj jo muči oz. vpraša kar jo zanima, potem pa ji odkrito povej, da imaš dovolj takega odnosa.

Lamagras

Pripravnik
7. dec 2010
69
0
6
No vidim da nisem edini s takimi problemi,
drugače bom pa probal met še en zadnji pogovor, če pa ne bo šlo, bo pa res treba it na hard way pa prekinit vse stike, kar je očitno res edina rešitev iz tega.

Drugače pa tud na mojo to ne vpliva lih najbolje, čeprav nje se kar izogiba, ker sta enkrat že mele en tak čudn prepir, ker moja pač ne je ne vem koliko mesa in mastnih zadev, in je to bil povod, kuhinja moje mame je pa precej "zamaščena", in jo je moja kr dala mal na realna tla takrat. Meni je to malo težje, ker mi je le mati, ampak na žalost izgleda ne bo šlo drugače.

Hvala za vse nasvete

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
So ti dali že par pametnih. Po mizi usekat in dat pred dejstvo. Sčasoma vse popustijo. Kar se pa tiče klicev, nima me kaj klicat dnevno, sploh pa ne, če ne živita pod isto streho. Zanašaj se sam nase in na bejbo, če sta resna, mater pa pred ultimat.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
Dvomim, da bo držalo enkrat za vselej. Vedno znova jo boš moral postaviti pred dejstvo, da nisi njena lastnina, temveč nov, samostojni človek.
Ampak drugega ti ne preostane, kot da se postaviš zase, narediš mejo in jo zmeraj znova opozarjaš nanjo.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Zgleda da imam mama malček probleme sam s seboj, ki jih projecira nate. Kot so že rekli..zamenjaj telefonsko, na službenem pa se je javljaj. Pa povej ji direktno v obraz naj te ne kliče, ker ne boš dvignil telefona (tudi če ti zameri..ker če držinapisanoje vse skupaj precej bolestno). Pa mogoče jiposkuaj poiskati kak hobi/konjiček, ker kot kaže ni z ničemer zaposlena, tebe pa ima še vedno za svojega sineka, prikaterem si jemlje pravico da je še vedno tvoja skrbnica.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Maxi25 pravi:
Mogoče je res fajn, da ji omejiš klice. Javiš se 1-2x na dan.

1-2x na dan??? Jaz sem s svojimi v odličnem odnosu, pa se slišimo ali vidimo po 1x na teden. Včasih manj, včasih več.

1-2x na dan je že obsedenost, halo...sploh če živi sam, ločeno od staršev, se ni odselil zato, da bi z mamo klepetal vsak dan.

Sej moja tud mene pogreša, samo mi to pač vsake tolk pove, ko se dobimo, ne dela pa nobenega sranja.