Citat:
Uporabnik stein pravi:
(glede optike v hiši)
Kaj pa ona "poceni plastična" optika?
POF ali nekaj takega,
Saj lahko vsak Janez sam potegne vrvico po kanalu, ampak ko bo nekaj narobe, bo pa vse drugo prej krivo, kot on, ki jo je nekje malce prevec prepognil ali pa zatlacil se kaksnega hudica v isti ror ... Jaz jo imam na prostem ob steni, je nisem niti pod kotlajsto tlacil, ker se mi ne ljubi
Pa tako je, da je oprema (za optiko) vseeno precej drazja, kot ce je ne bi bilo oziroma ce bi bil ta strosek enkraten za celo zgradbo s po nekaj deset stanovanji; vsak racunalnik, ki ga zdaj kupis, pa pride skupaj z ethernet konektorjem, torej si od Interneta oddaljen samo dobro voljo ISPja in bakreno infrastrukturo, ce imas pa optiko zakljuceno v bajti, ti mora pa nekdo prodati se vsaj transceiver, ki spet rabi svoj napajalnik in je takoj ena komponenta v verigi vec, kjer lahko gre povprecnemu Janezu kaj narobe (Siolovemu Prosperotu je krepnil napajalnik po parih mesecih, o cemer sem ze pisal v eni drugi temi).
@MadMitch: ce bi mi povedal, da so v vsako stanovanje vgradili teleskop, bi morda res debelo pogledal, za optiko me pa ne preseneca prevec. Kot sem napisal, mislim, da to ni najbolj ekonomicno, a kaj ko ne mores kupiti stanovanja brez tega, ce je to ze tam - oni si mislijo lepo placaj tisto premijo na optiko, katere morda ne rabis ali pa pusti vse skupaj in pojdi drugam, tukaj ni kaj.