Energetska preskrba gospodinjstev

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.162
2.474
113
Ja pravilno je vzeti pred "koronske" cene in to je to kar Duška razlaga, da bo pol malo ceneje. Ampak ga vseeno serjejo, ker ne vem kje bodo potem vse te silne milijarde dobili - a samo od gospodarstva? Katerega? Hrvaškega in Kitajskega ziher ne!

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

napetost

Fizikalc
10. mar 2018
225
84
28
Nekaj me zanima glede 15 min konice, kar nisem nikjer zasledil.
Ali je konica fiksna ali drseča.
Torej ali se intervali zacnejo ob uri in prva konica traja do 15 čez uro,
ali pa se lahko začne začne kadarkoli, Pač začne čas teči ko z špico prebijemo "dogovorjeno moč"

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.848
680
113
Nekaj me zanima glede 15 min konice, kar nisem nikjer zasledil.
Ali je konica fiksna ali drseča.
Torej ali se intervali zacnejo ob uri in prva konica traja do 15 čez uro,
ali pa se lahko začne začne kadarkoli, Pač začne čas teči ko z špico prebijemo "dogovorjeno moč"
Intervali so na 15 min, torej začneš ob polni uri, končaš 15 čez uro in gledaš povprečno porabo znotraj tega intervala. Ti si lahko vmes naredil 10kW špico pa če je bila kratka (par sekund)... se to ne bo veliko poznalo na sam interval.

Povedano drugače - vsakih 15 min odčitajo stanje števca in na podlagi razlike od prejšnjega stanja (torej 15 min prej) izračunajo povprečno moč.

napetost

Fizikalc
10. mar 2018
225
84
28
Intervali so na 15 min, torej začneš ob polni uri, končaš 15 čez uro in gledaš povprečno porabo znotraj tega intervala. Ti si lahko vmes naredil 10kW špico pa če je bila kratka (par sekund)... se to ne bo veliko poznalo na sam interval.

Povedano drugače - vsakih 15 min odčitajo stanje števca in na podlagi razlike od prejšnjega stanja (torej 15 min prej) izračunajo povprečno moč.
Si ziher da se interval začne ob polni uri. Na nekem forumu sem zasledil drugače. Sem sam iskal točno info. vendar ne najdem.