A to vprašanje misliš?Citat:
Uporabnik model1a pravi:
... Bolj me zanima, kje je odgovor na moj post?
Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Torej lahko po cesti, ki pelje mimo živalskega vrta in Mosteca mirne duše peljem 90 km/h???Tam mi ne naselja ne table... Dej Synthman nehaj buče prodajat no....
Ko boš pa naredi pi...rijo, pol pa le povej policistom, da greš tam lahk 90, ker ni hiš in oznak za naselje... Mislim ej... ne pretiravaj, ker samega sebe smešiš.
Jest tud ne vem kakšne so tam oznake, se ne vozim tam okoli.Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Še vedno mi nisi odgovoril... Konkretno sem ti navedel.. torej ne vem, kakšne so tam oznake... recmo da jih ni. Ti greš potemtakem tam 90? Jaz vedno 50......
PS: Da nebi o tem, kdo se izmika.....
Ti odgovarjam, da Ja, tam kjer ni ne naselja in table peljem 90. Razumeš?Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Torej lahko po cesti, ki pelje mimo živalskega vrta in Mosteca mirne duše peljem 90 km/h???Tam mi ne naselja ne table... Dej Synthman nehaj buče prodajat no....
Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Torej lahko po cesti, ki pelje mimo živalskega vrta in Mosteca mirne duše peljem 90 km/h???Tam mi ne naselja ne table...
Citat:
Uporabnik Trigger pravi:
Ajd model, kolko proč od hiše je še naselje, če predpostavimo da je cesta znotraj označb z tablo za začetek in konec naselja, 10m, 50m, 100m, 1km ali več.
Zakonsko mi utemelji z številko. Drugače velja čisto tako kot ti je že bilio napisano, tudi če je tabla 1km pred prvo hišo naselje še vedno izpolnjuje vse zakonske pogoje da lahk nad 50km/h fasaš kazen.
Če pa tega ne razumeš si pa ensostavno, pač forest gump.
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Je meni jasno.Citat:
Uporabnik sad pravi:
Zakaj se pa s Syntmanom ukvarjate mi pa ni jasno.
Ko jim zmanjka argumentov za resno debato, pa namesto da bi priznali svoje zablode raje skušajo diskreditirat sogovornika na osebni ravni. Mu podtikajo nekaj, kar ni res in ga na osnovi lastnih izmišljotin obtožujejo. Tako skušajo preusmerit temo, da bi pozabili na lastne neumnosti, ki jih pišejo in ne znajo argumentirati.
Tistim, ki se ukvarjajo s piscem namesto s temo pravgotovo.Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
O tem, komu zmanjka argumentov, bi se dalo razpravljati.
Bolj natančno, kot si lahko sam prebereš v zakonu ni moč odgovoriti. Tam ti vse piše. In če ne veš, v Nemčiji tud znak za omejitve ne velja od tistega centimetra naprej, to imamo samo v Sloveniji, da lahko policaji kasirajo takoj za tablo.Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Še vedno mi nisi konkretno odgovoril, koliko mora biti razdalja med hišo in cesto, da je naselje. Pisal si o neki funkcionalnosti in o tem, da tam, ko gredo ljudje k sosedom... Ampak še vedno bi rad točno vedel od kje, do kje veljajo omejitve za naselje? Tako natančno, kot določajo znaki za omejitve.
A barva hiše te bo zanimala v naslednjem postu?Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Pa še nekaj me zanima: Kakšna mora bit hiša, da se šteje kot stanovanjska hiša? A vikend je hiša, da za njo je naselje? Ali pa hiša, v kateri nima nihče stalnega prebivališča? Ali pa mogoče neka podrtija, v kateri mogoče ponoči prespi kak klošar?
Naselje omejujejo znaki, kar pomeni da če ni znakov, se ne smatra za naselje. Moraš pa prebrat tud prejšnji stavek, ki pravi da je naselje tam, kjer so stanovanjske hiše.Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
lol še vedno tole
pa če ti piše črno na belem, da naselje omejujejo znaki. Torej NASELJE se začne in konča pri znaku. In nima veza ali je IN ali ALI ali TER, ker vedno piše isto. NASELJE je omejeno z znaki. Če so pa postavljeni pravilo ali ne, pa verjetno lahko daš kam v presojo, dokler pa stojijo, kjer stojijo, omejujejo NASELJE.
Sicer ni pričakovati, da boš po vsem tem kar si pisal, priznal napako, tako da je res brezveze debatirati naprej.
Citat:
Naselje , v katerem je hitrost omejena v skladu s prvim odstavkom tega člena, je pozidano območje ob cesti , ki ga sestavlja več stanovanjskih stavb ......,
Po moji razlagi omejitev velja tam, kjer sta izpolnjena oba pogoja hkrati. torej v zadnjem primeru, ki ga navajaš samo tam vmes, kjer so hiše.Citat:
Uporabnik Trigger pravi:
Tvoja razlaga zakona bi veljala če bi bila postavljena tabla za začetek in konec naselja, vmes pa nobene stanovanjske hiše. Ampak če sta postavljeni ti dve tabli, vmes so pa hiše potem so izpolnjeni vsi pogoji.
.
Citat:
Uporabnik Trigger pravi:
Kje v zakonu piše da morata biti pogoja izpolnjena hkrati.
.
Citat:
ZJC 44. naselje skozi katero poteka javna cesta je prostor, na katerem so z ene ali obeh strani ceste vrste ali skupine stavb in so njegove meje določene s prometnimi znaki za označevanje naselij;
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Bolj natančno, kot si lahko sam prebereš v zakonu ni moč odgovoriti. Tam ti vse piše. In če ne veš, v Nemčiji tud znak za omejitve ne velja od tistega centimetra naprej, to imamo samo v Sloveniji, da lahko policaji kasirajo takoj za tablo.