Pričanje policista na sodišču v zvezi s prekrškom

sass

Guru
1. sep 2007
5.214
851
113
ne, konkretno mislim na 24. člen, ki pravi, da veljajo splošne omejitve, razen če ni drugače določeno s prometnim znakom. in ker seveda znak za ime naselja je prometni znak, mislim da sva zaključila

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.195
42
48
Po vsej verjetnosti nista
hysterical-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Kako pa morajo biti te hiše razporejene? A morata biti na vsaki strani ceste 2, ali so lahko vse na eni strani?
Kaj pa če hiše niso povsem skupaj? Recimo, da je ena hiša, potem pa naslednja čez 20m, pa potem še ena čez 30m potem pa recimo ena čez 80m. Kakšna mora bit razdalja med hišami, da se šteje za pozidano območje?

A sva spet pri metrih, ki jih od mene zahtevaš, sam pa jih ne znaš napisat.
Ti bom odgovoril kar s tvojimi besedami : Točnih mer se ne da določit, ker niso vsa naselja enaka.
Sicer pa ni glavni problem tam, kjer so po 2 hiši na vsaki strani ampak tam, kjer ni nobene, pa tam tabla za naselje.

Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Od tebe sem zahteval, da napišeš od kje naprej veljajo pravila vožnje v naselju po tvoji razlagi. Ker če upoštevaš, da je naselje od znaka naprej, potem je čisto vseeno kje so hiše in je kljub temu jasno, kje se začnejo pravila za naselje in so tudi po zakonu meje jasno določene. Po tvoji razlagi pa ne in si vsak lahko razlaga po svoje.
Kje je naselje je v zakonu jasno napisano. Tam kjer so hiše in tabla. torej oba pogoja.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik sass pravi:
ne, konkretno mislim na 24. člen, ki pravi, da veljajo splošne omejitve, razen če ni drugače določeno s prometnim znakom. in ker seveda znak za ime naselja je prometni znak, mislim da sva zaključila
Se mi je zdelo, da ne ločiš med znakom za naselje in med znakom za omejitve hitrosti. No sej nisi edini, še med tistimi ki postavljajo znake so takšni.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Kako pa morajo biti te hiše razporejene? A morata biti na vsaki strani ceste 2, ali so lahko vse na eni strani?
Kaj pa če hiše niso povsem skupaj? Recimo, da je ena hiša, potem pa naslednja čez 20m, pa potem še ena čez 30m potem pa recimo ena čez 80m. Kakšna mora bit razdalja med hišami, da se šteje za pozidano območje?

A sva spet pri metrih, ki jih od mene zahtevaš, sam pa jih ne znaš napisat.
Ti bom odgovoril kar s tvojimi besedami : Točnih mer se ne da določit, ker niso vsa naselja enaka.
Sicer pa ni glavni problem tam, kjer so po 2 hiši na vsaki strani ampak tam, kjer ni nobene, pa tam tabla za naselje.
Sam jih znam napisat. Samo tiu ne ločiš med tem kar sem te jaz vprašal (kje se začne naselje?) in med tem kar si vprašal ti (kje naj se postavi tabla?). Jasno je, da se naselje zaæne takoj za tablo in konča takoj za tablo za konec naselja.
Če so pa pomembne še hiše, potem pa je treba ločit med pozidanim območjem in posamezno hišo, ptem je treba vedet kakšna je funkcionalnost neke hiše. In kot si sam napisal, se tega ne da, ali pa ti tega ne znaš. Če se motim, me pa popravi.

Citat:
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Od tebe sem zahteval, da napišeš od kje naprej veljajo pravila vožnje v naselju po tvoji razlagi. Ker če upoštevaš, da je naselje od znaka naprej, potem je čisto vseeno kje so hiše in je kljub temu jasno, kje se začnejo pravila za naselje in so tudi po zakonu meje jasno določene. Po tvoji razlagi pa ne in si vsak lahko razlaga po svoje.
Kje je naselje je v zakonu jasno napisano. Tam kjer so hiše in tabla. torej oba pogoja.

Je jasno napisano ampak samo tebi vseeno ni jasno.

sass

Guru
1. sep 2007
5.214
851
113
Citat:
Citat:
Uporabnik sass pravi:
Se mi je zdelo, da ne ločiš med znakom za naselje in med znakom za omejitve hitrosti. No sej nisi edini, še med tistimi ki postavljajo znake so takšni.
Citat:
24. člen

(1) Udeleženci cestnega prometa se morajo ravnati po prometnih pravilih, razen:
– če je drugače določeno s prometnim znakom;

ja, pa tisti, ki pišejo zakone, tudi ne ločijo med temi znaki, drugače bi izrecno zapisali, da 24. člen ne velja za znake za naselja. hm, ali je sploh še kdo v tej državi, ki loči med temi znaki, razen synthmana
17758-icon_confused.gif

gonilnik

gps navigator
23. jul 2007
650
8
18
50
Citat:
Citat:
Uporabnik Trigger pravi:
Kje v zakonu piše da morata biti pogoja izpolnjena hkrati.
.

Poznaš pomen besedice IN ?
Citat:
ZJC 44. naselje skozi katero poteka javna cesta je prostor, na katerem so z ene ali obeh strani ceste vrste ali skupine stavb in so njegove meje določene s prometnimi znaki za označevanje naselij;

pa v ZVCP (že 100x citirano) ni definicija naselje prav nič v nasprotju z ZJC, tudi tam sta oba pogoja lepo opisana, le da tam v dveh stavkih in obširneje.
Sythman tole IN si ti narobe razlagaš!!! Tale tvoj IN je zato da ti pove da če je ob cesti nekaj hiš in ni table,da takrat ni naselje.Kot sem ti že jaz pa še 100 drugih odgovorili:Naselje je od začetka table,pa do konca table.In tako tudi učijo v avtošolah.Ker ni bilo točno jasno kje je naselje so v zakon dodali stavek da so meje naselja določene z znakom

lager

Pripravnik
3. dec 2008
383
1
16
Citat:
Uporabnik gonilnik pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Trigger pravi:
Kje v zakonu piše da morata biti pogoja izpolnjena hkrati.
.

Poznaš pomen besedice IN ?
Citat:
ZJC 44. naselje skozi katero poteka javna cesta je prostor, na katerem so z ene ali obeh strani ceste vrste ali skupine stavb in so njegove meje določene s prometnimi znaki za označevanje naselij;

pa v ZVCP (že 100x citirano) ni definicija naselje prav nič v nasprotju z ZJC, tudi tam sta oba pogoja lepo opisana, le da tam v dveh stavkih in obširneje.
Sythman tole IN si ti narobe razlagaš!!! Tale tvoj IN je zato da ti pove da če je ob cesti nekaj hiš in ni table,da takrat ni naselje.Kot sem ti že jaz pa še 100 drugih odgovorili:Naselje je od začetka table,pa do konca table.In tako tudi učijo v avtošolah.Ker ni bilo točno jasno kje je naselje so v zakon dodali stavek da so meje naselja določene z znakom

To ga ti narobe razumeš. On pravi da če so table in umes med tablami NI hiš, lahko pelješ 90.
bonk.gif

To je tako imenovano IMAGINARNO naselje. On je pa pravljičar.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Synthman, še vedno čakam na tvoj odgovor točno kje se začne in kje se konča naselje.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.195
42
48
Jaz že lep čakam tudi njegov odgovor v temi Divjal v avstriji, kjer konstantno zatrjuje, da je 15 letnik dobil položnico... zdaj, ko sem mu z zakoni dokazal, da nima pojma je pa kar poniknil
smile-1.gif

Ampak, prec ko pride mu je treba povedat, da je
stupid-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Jaz že lep čakam tudi njegov odgovor v temi Divjal v avstriji, kjer konstantno zatrjuje, da je 15 letnik dobil položnico... zdaj, ko sem mu z zakoni dokazal, da nima pojma je pa kar poniknil
smile-1.gif

stupid-1.gif
Odgovor si dobil v temi o policajih.
No, ni me presenetilo, da nisi komentiral tistih dveh slikc, ki sem jih prilimal.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Synthman, še vedno čakam na tvoj odgovor točno kje se začne in kje se konča naselje.
Odgovor si že dobil nekajkrat v tej temi.
Še vedno sem mnenja, da tale člen zakona, ki opisuje naselje še vedno v celoti velja.
Citat:
Torej začne se tam, kjer nastaneta oba pogoja, hiše in tabla, z nasprotne strani se pa tam neha.

In ko se približuješ križišču in nameravaš zavit, in če daš prepozno žmigavec te policaj lahko kaznuje.
Tudi tu se lahko vprašamo, tako kot si se ti spraševal pri naselju, kje točno je meja, do kje te bo policaj kaznoval in od kje te ne bo.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Odgovor si že dobil nekajkrat v tej temi.
Še vedno sem mnenja, da tale člen zakona, ki opisuje naselje še vedno v celoti velja.
Citat:
Torej začne se tam, kjer nastaneta oba pogoja, hiše in tabla, z nasprotne strani se pa tam neha.

Tole iz zakona si že velikokrat napisal. Zanima me točno, kje se začne naselje. Na praktična vprašanja, ki sem ti jih zastavil, pa nisi znal odgovorit. Tale razlaga, ki jo že ves čas tle pišeš, ne da točnega odgovora.
Še vedno nisi napisal, kaj je poseljeno območje.
1. Recimo, če je ena hiša ob cesti pa naslednja čez 80m, potem pa še ena čez 20m in še ena čez 40m. A je to poseljeno območje?
2. Koliko metrov od ceste mora bit hiša, da se šteje, da je hiša ob cesti?
3. Nekje gradijo nove hiše. Od kdaj se štejejo kot stanovanjske hiše? Ko se vanje vselijo ljudje, ali že med gradnjo?

Pa še nekaj čisto praktičnih vprašanj:
4. Pripelješ ponoči do hiše. Vidiš luči v oknih. Kako veš, a je to skupina stavb pa so ostale hiše v temi, ali pa hiša stoji sama?
5. Vidiš hišo ob cesti. Kako veš, da je to stanovanjska hiša? Da ni mogoče vikend ali pa skladišče ali pa mogoče delavnica?

Citat:
In ko se približuješ križišču in nameravaš zavit, in če daš prepozno žmigavec te policaj lahko kaznuje.
Tudi tu se lahko vprašamo, tako kot si se ti spraševal pri naselju, kje točno je meja, do kje te bo policaj kaznoval in od kje te ne bo.
bonk.gif

Med naseljem in smerniki je ena velika razlika. Hiše v naselju mirujejo in se da lepo postavit znake in tako je začetek in konec naselja jasno določen.
Pri žmigavcu je pa odvisno od veliko dejavnikov in se ne da tega jasno določit v pravilih z metri, ker preveč stvari na to vpliva. Očitno pa bi ti rabil pred vsakim križiščem znak, ki bi določal na kateri razdalji prižgat žmigovc.

Nazadnje urejeno:

sass

Guru
1. sep 2007
5.214
851
113
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
v končni fazi to niti nima veze. v zakonu namreč lepo piše, da od table naprej veljajo pravila za naselje in to je bistveno

Skippy

Zelenc'
13. okt 2009
5
0
1
Mogoče se boste smejali, ampak dejansko je bil zagovor, ki ga navaja "synthman", pred letom 2006 zelo uspešen. Zaradi tega so se takrat v "Pravilniku o prometni signalizaciji in prometni opremi na javnih cestah" odločili za "bulletproof" definicijo. Definicijo so spremenili iz
"znak "ime naselja" (III-14), ki označuje ime naselja, v katero pelje cesta, in mejo, kjer se začne naselje in od katere morajo vozniki ravnati v skladu s pravili vožnje v naselju"

v

"»znak »naselje« (III-14), ki označuje naselje, v katero vodi cesta, in MESTO NA CESTI, od katerega morajo vozniki ravnati v skladu s pravili vožnje v naselju;«. "

Ob taki definiciji je synthman-ov zagovor zato nesmiseln. Veliko lažje je najti kakšno cesto v naselju, kjer manjka tabla za naselje. Skoraj v vsakem naselju, ki ne leži le ob eni cesti, je moč najti nekaj cest, kjer takšna tabla manjka in zagovor je potem veliko lažji, saj je napaka na strani ustreznih organov.

Se pa strinjam, da pri nas pretiravajo s temi tablami za naselje. Npr. v Franciji se lahko peljete po glavni cesti, kjer imate v dolžini npr 5 km maksimalno obojestransko pozidano območje, pa ne bo znotraj tabel za naselje. Če v naselju ni šole, banke, trgovskega ali občinskega središča ali nekaj, kamor bi se pogosto zahajalo peš, table za naselje ne bo. Pa če bo območje še tako zazidano...

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.195
42
48
Citat:
Citat:
Uporabnik model1a pravi:
smile-1.gif

stupid-1.gif
Odgovor si dobil v temi o policajih.
No, ni me presenetilo, da nisi komentiral tistih dveh slikc, ki sem jih prilimal.

Odgovoril se mti že, samo je treba vse prebrat in ne ispustit tistih postov, ki ti niso všeč. Zdeja pa... KONKTERTNO sem ti odgovoril, kjer v zakonu piše, da se mladoletnika ne sme kaznovat. Čakam na tvoj komentar!

sass

Guru
1. sep 2007
5.214
851
113
"bulletproof" definicija že mogoče, "idiotproof" pa očitno še ne
smile-1.gif

sicer pa imajo tudi po hrvaškem, avstriji in nemčiji, kjer sem se letos vozil, ponekod table za naselja dobesedno sredi polj. ampak problem je, ker nekateri tega niti ne opazijo, saj primerjajo najboljše iz tujine z najslabšim iz slovenije.

Skippy

Zelenc'
13. okt 2009
5
0
1
Narobe misliš in zato večina ljudi vozi v Avst., Nemč. popolnoma narobe in posledično precej kršijo prometne predpise. V Avstriji in Nemčiji imajo znaki za izrecne odredbe vedno prednost pred znaki za obvestila.

Če imaš torej na neki cesti znak z omejitvijo 70 km/h, potem 2 križišči,1 krožišče, potem pa pride tabla za naselje ... bo na celotnem tem območju še vedno omejitev 70, tudi za območjem table za naselje. Isto je s koncem table. Če je pred koncem table za konec naselja znak 50, ta omejitev velja tudi po "koncu naselja". Vsaka omejitev hitrosti velja do preklica. Tabla za naselje ima avtomatsko prometno veljavo samo, če pred njo ni nobenega znaka za omejitev hitrosti.

Če se več voziš po njihovih glavnih cestah, si že verjetno opazil, da je pri tablah za naselje ponavadi vzporedno na levi strani ceste preklicana omejitev, postavljena z znakom, ki je veljala pred tablo. To je zaradi zgornjega pravila.

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
5.456