Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Kako pa morajo biti te hiše razporejene? A morata biti na vsaki strani ceste 2, ali so lahko vse na eni strani?
Kaj pa če hiše niso povsem skupaj? Recimo, da je ena hiša, potem pa naslednja čez 20m, pa potem še ena čez 30m potem pa recimo ena čez 80m. Kakšna mora bit razdalja med hišami, da se šteje za pozidano območje?
Kje je naselje je v zakonu jasno napisano. Tam kjer so hiše in tabla. torej oba pogoja.Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Od tebe sem zahteval, da napišeš od kje naprej veljajo pravila vožnje v naselju po tvoji razlagi. Ker če upoštevaš, da je naselje od znaka naprej, potem je čisto vseeno kje so hiše in je kljub temu jasno, kje se začnejo pravila za naselje in so tudi po zakonu meje jasno določene. Po tvoji razlagi pa ne in si vsak lahko razlaga po svoje.
Tebi sem na vsa vprašanja odgovoril že parkrat, ampak če ne dojemaš ti nisem jest kriv.Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Po vsej verjetnosti nista
Se mi je zdelo, da ne ločiš med znakom za naselje in med znakom za omejitve hitrosti. No sej nisi edini, še med tistimi ki postavljajo znake so takšni.Citat:
Uporabnik sass pravi:
ne, konkretno mislim na 24. člen, ki pravi, da veljajo splošne omejitve, razen če ni drugače določeno s prometnim znakom. in ker seveda znak za ime naselja je prometni znak, mislim da sva zaključila
Sam jih znam napisat. Samo tiu ne ločiš med tem kar sem te jaz vprašal (kje se začne naselje?) in med tem kar si vprašal ti (kje naj se postavi tabla?). Jasno je, da se naselje zaæne takoj za tablo in konča takoj za tablo za konec naselja.Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Kako pa morajo biti te hiše razporejene? A morata biti na vsaki strani ceste 2, ali so lahko vse na eni strani?
Kaj pa če hiše niso povsem skupaj? Recimo, da je ena hiša, potem pa naslednja čez 20m, pa potem še ena čez 30m potem pa recimo ena čez 80m. Kakšna mora bit razdalja med hišami, da se šteje za pozidano območje?
A sva spet pri metrih, ki jih od mene zahtevaš, sam pa jih ne znaš napisat.
Ti bom odgovoril kar s tvojimi besedami : Točnih mer se ne da določit, ker niso vsa naselja enaka.
Sicer pa ni glavni problem tam, kjer so po 2 hiši na vsaki strani ampak tam, kjer ni nobene, pa tam tabla za naselje.
Citat:
Kje je naselje je v zakonu jasno napisano. Tam kjer so hiše in tabla. torej oba pogoja.Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Od tebe sem zahteval, da napišeš od kje naprej veljajo pravila vožnje v naselju po tvoji razlagi. Ker če upoštevaš, da je naselje od znaka naprej, potem je čisto vseeno kje so hiše in je kljub temu jasno, kje se začnejo pravila za naselje in so tudi po zakonu meje jasno določene. Po tvoji razlagi pa ne in si vsak lahko razlaga po svoje.
Citat:
Se mi je zdelo, da ne ločiš med znakom za naselje in med znakom za omejitve hitrosti. No sej nisi edini, še med tistimi ki postavljajo znake so takšni.Citat:
Uporabnik sass pravi:
ne, konkretno mislim na 24. člen, ki pravi, da veljajo splošne omejitve, razen če ni drugače določeno s prometnim znakom. in ker seveda znak za ime naselja je prometni znak, mislim da sva zaključila
Citat:
24. člen
(1) Udeleženci cestnega prometa se morajo ravnati po prometnih pravilih, razen:
– če je drugače določeno s prometnim znakom;
Sythman tole IN si ti narobe razlagaš!!! Tale tvoj IN je zato da ti pove da če je ob cesti nekaj hiš in ni table,da takrat ni naselje.Kot sem ti že jaz pa še 100 drugih odgovorili:Naselje je od začetka table,pa do konca table.In tako tudi učijo v avtošolah.Ker ni bilo točno jasno kje je naselje so v zakon dodali stavek da so meje naselja določene z znakomCitat:
Citat:
Uporabnik Trigger pravi:
Kje v zakonu piše da morata biti pogoja izpolnjena hkrati.
.
Poznaš pomen besedice IN ?
Citat:
ZJC 44. naselje skozi katero poteka javna cesta je prostor, na katerem so z ene ali obeh strani ceste vrste ali skupine stavb in so njegove meje določene s prometnimi znaki za označevanje naselij;
pa v ZVCP (že 100x citirano) ni definicija naselje prav nič v nasprotju z ZJC, tudi tam sta oba pogoja lepo opisana, le da tam v dveh stavkih in obširneje.
Citat:
Uporabnik gonilnik pravi:
Sythman tole IN si ti narobe razlagaš!!! Tale tvoj IN je zato da ti pove da če je ob cesti nekaj hiš in ni table,da takrat ni naselje.Kot sem ti že jaz pa še 100 drugih odgovorili:Naselje je od začetka table,pa do konca table.In tako tudi učijo v avtošolah.Ker ni bilo točno jasno kje je naselje so v zakon dodali stavek da so meje naselja določene z znakomCitat:
Citat:
Uporabnik Trigger pravi:
Kje v zakonu piše da morata biti pogoja izpolnjena hkrati.
.
Poznaš pomen besedice IN ?
Citat:
ZJC 44. naselje skozi katero poteka javna cesta je prostor, na katerem so z ene ali obeh strani ceste vrste ali skupine stavb in so njegove meje določene s prometnimi znaki za označevanje naselij;
pa v ZVCP (že 100x citirano) ni definicija naselje prav nič v nasprotju z ZJC, tudi tam sta oba pogoja lepo opisana, le da tam v dveh stavkih in obširneje.
Odgovor si dobil v temi o policajih.Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Jaz že lep čakam tudi njegov odgovor v temi Divjal v avstriji, kjer konstantno zatrjuje, da je 15 letnik dobil položnico... zdaj, ko sem mu z zakoni dokazal, da nima pojma je pa kar poniknil
Ampak, prec ko pride mu je treba povedat, da je
Odgovor si že dobil nekajkrat v tej temi.Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Synthman, še vedno čakam na tvoj odgovor točno kje se začne in kje se konča naselje.
Torej začne se tam, kjer nastaneta oba pogoja, hiše in tabla, z nasprotne strani se pa tam neha.Citat:
Citat:
Odgovor si že dobil nekajkrat v tej temi.Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Synthman, še vedno čakam na tvoj odgovor točno kje se začne in kje se konča naselje.
Še vedno sem mnenja, da tale člen zakona, ki opisuje naselje še vedno v celoti velja.
Torej začne se tam, kjer nastaneta oba pogoja, hiše in tabla, z nasprotne strani se pa tam neha.Citat:
Citat:
In ko se približuješ križišču in nameravaš zavit, in če daš prepozno žmigavec te policaj lahko kaznuje.
Tudi tu se lahko vprašamo, tako kot si se ti spraševal pri naselju, kje točno je meja, do kje te bo policaj kaznoval in od kje te ne bo.
v končni fazi to niti nima veze. v zakonu namreč lepo piše, da od table naprej veljajo pravila za naselje in to je bistvenoCitat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Odgovor si dobil v temi o policajih.Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Jaz že lep čakam tudi njegov odgovor v temi Divjal v avstriji, kjer konstantno zatrjuje, da je 15 letnik dobil položnico... zdaj, ko sem mu z zakoni dokazal, da nima pojma je pa kar poniknil
Ampak, prec ko pride mu je treba povedat, da je
No, ni me presenetilo, da nisi komentiral tistih dveh slikc, ki sem jih prilimal.