Pričanje policista na sodišču v zvezi s prekrškom

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik prjatu pravi:
- Industrijska cona Stegne ker ni hiš in tam kjer ni drugega znaka - po tvoje omejitev 90

Citat:
Uporabnik synthman pravi:

ljudje ne hodijo peš tam k sosedu ... 70 bi blo primerno naprimer.

Da tam dela vsaj tisoč ljudi in da kdaj tudi hodijo pa ni pomembno? A morjo met tud sosede tam?

ampak tole kar sem izpostavil, je pri tebi še najmanjši problem

ambulance smily

bonk.gif
Na Triglav gredo tud kolone ljudi, pa ne boš rekel da je tam zdej zato naselje.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik lager pravi:
Kakorkoli prometni znaki so v mejah pozidanega območja. Če pa je vmes en travnik - ki bo lahko pozidan čez par let - pa nobenega prav nič ne moti. Več denarja bi šlo če bi potem zaradi vsakega gozdička postavljali nove table ( a veš koliko stane ena taka tabla? ) in posledično urejati vse dokumente, verjetno še cepiti kake vasi na več vasi, če bi bilo po tvoje. Zato ker ne moreš peljati tistih 50, tam kjer je treba. Verjemi mi zaradi par ljudi ki so živčni na cestah ne bojo šli krajšat včasih že tako prekratkih razdalj med znaki za začetek in konec naselja.
Zaradi mene bi lahko table pustili tam, kjer so bile pred 20-timi leti. So bile čisto pravilno postavljene. Zdej gre trend prestavljanja tabel izven naselih. Ampak denar za prestavitev tabel iz naselja ven na polje izgleda da ni problem. Pa saj hitro not dobijo z goljufivo pobranimi kaznimi.
Pa saj ni problema že po tem zakonu, ni treba tabel prestavljat, če te že denar skrbi, saj če je gozdiček vmes, se pač tam ne smatra za naselje, ker ni hiš. (četudi je tabla). Saj morata bit oba pogoja, hiše in tabla. Ampak kaj, ko policaji ravno tam čakajo z radarjem in goljufivo kasirajo. V naselju, jih pa redko vidiš. Praviloma stojijo tam, kjer se da največ pokasirat. Čemur se pa ne pravi skrb za varnost, ampak skrb za proračun.
Citat:
Uporabnik lager pravi:
Strinjam se da so table ponekod neumno postavljene toda v 90 % primerov kar zadoščajo. Hkrati se pa ne gre niti toliko da ti točno določiš vas od prve hiše do zadnje, temveč za neko dogajanje znotraj vasi.. omejitev ni represivna, temveč jo lahko gledaš v osnovi čisto kot informativne narave..
Tisti procent bi jest po mojih opažanjih močno znižal. Saj razmišljaš pravilno, ampak kaj ko v praksi ni tako. Za "neumno" (na polju) postavljeno tablo dostikrat stoji radar, policaj pa veselo kasira. Torej daleč od tega, da omejitev ni represivna ampak le informativna. Ja saj ne rečem, lahko bi bila do prve hiše takšna omejitev lahko informativna, potem pa represivna, ampak policaje mika moj in tvoj denar.
Citat:
Uporabnik lager pravi:
pripizdiš v naselje 90, omejitev 50 pa ti že lahko pove ( če nisi ravno hlod ) da si v naselju in lahko pričakuješ nenaden skok mačke, žoge, otroka.. itd na cesto.
TUDI tam, kjer ni hiš ob cesti! Tistih 500m ali pa 1 km - ki so zate popolnoma narobe označene - lahko marsikaj skoči na cesto in pri 50 imaš veliko manjšo zavorno razdaljo.. Živim v vasi kjer vsak dan doživim xy budal, ki letijo skozi ~80, 90. Pred leti je zbilo sina od soseda, pa je voznik vozil 50 in ni imel nič alkohola v krvi.. pa je sin vseeno umrl. In takih imaš še neskončno.. da bi pa vsak meter nepozidanega območja izkoristil za to da lahko odpiraš na 90, hkrati pa si oddaljen največ par sto metrov od hiš, je popolna bedarija. Slovenija ima ogromno lepih cest kjer se da malo bolj tiščat z veliko manjšim ogrožanjem, če ti je res do tega..

Pa se ti ne zdi, da ni krivda voznika, če mu nekdo nenadoma skoči na cesto?
In to se lahko zgodi tudi tam, kjer ni hiš ob cesti, pa tudi tam, kjer ni table za naselje. A naj torej povsod omejimo hitrost na 30, ker lahko kdo skoči pred avto? No tam, kjer so stanovanjske hiše je verjetnost res večja in omejitev smiselna, za zadnjo hišo v vasi pa ne več.
Sicer si pa sam navedel primer, da lahko pride do nesreče s smrtjo tudi pri 50km/h in treznim voznikom. Torej tudi 50km/h ne zagotavlja absolutne varnosti. Pa tudi je blo že veliko smrtnih nesreč pri 5km/h, na domačem dvorišču.
Pa saj skakanje direkt pred avto je itak prepovedano, zakaj bi morali za vse okrivit voznika.

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Citat:
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
baraka, igrišče, tovarna, trgovski center... niso stanovanjske hiše, in se ne smatra za naselje. Če pa so ti objekti obkroženi s hišami, ali pa hiš 100m ni, pa je tistih 100m obkroženih s stanovanjskimi hišami, (znotraj pozidanega območja) je pa možno da se tud to območje smatra za naselje. Pač odvisno od situacije na terenu.
[

No da slišimo še nekaj primerov od tebe:
- Litostrojska cesta v Lj: na eni strani šola in nato travnik, na drugi tovarna - po tvoje omejitev 90
- Industrijska cona Stegne ker ni hiš in tam kjer ni drugega znaka - o tvoje omejitev 90
- Če se pelješ iz Železnikov v Selca. na levi šola, na desni igrišče in neka tovarna - če ne bi bilo znaka po tvoje omejitev 90
- BTC v Ljubljani: ni stanovanjskih hiš, tam kjer ni cona 30 je potem po tvoje povsod omejitev 90
In takih primerov je še polno.

Bi te pa še prosil, da razložiš stavek, ko si napisal: "Pač odvisno od situacije na terenu", za malo bolj točno kaj je tukaj pomembno oz. kakšen konkreten primer.

Ni po moje omejitev 90km/h, slabo me razumeš. ampak je področje, ki ne spada v naselje. Omejitev je pa lahko tud izven naselja poljubno nizka, saj je še še na avtocesti je dostikrat 40km/h.

Skozi industrijsko cono stegne in BTC, bi bilo lahko izven naselja, potrebna pa omejitev. litostrojske in železnikov ne poznam, pa sej konec koncev obvoznica tudi ne spada pod naselje pa gre skoz mesto..

Eno je tabla za naselje, nekaj drugega pa tabla za omejitev hitrosti. Tabla za naselje bi se morala uporabljat za označevanje naselij, ne pa namesto table za omejitev hitrosti - sredi polja. Se pa to v zadnjem času žal pogosto dogaja, ker so kazni v naselju višje, pa se več pokasira.
Situacije na terenu so različne. recimo ko omenjaš stegne tam noben ne stanuje, otrok ni na in ob cestah, ljudje ne hodijo peš tam k sosedu.... tako da je tam brez potrebe naselje, sicer pa tud zakon omenja ob cesti stanovanjske hiše. Kar pa ne pomeni, da tam nebi smelo bit nobene omejitve hitrosti. 70 bi blo primerno naprimer.

O madona kake razlage, če še ne veš pri vstopu v mesto Ljubljana stoji tabla s črno obrobo in to avtomatsko pomeni da je splošna omejitev po CELI LJUBLJANI 50km/h, če ni drugače zapovedano z znakom (npr. cona 30 ali pa 60-70km/h po vpadnicah)
Glede tega če je povsod dobro določena omejitev, pa se lahko druga tema odpre, ker je v Sloveniji ogromno kiksov.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Alan pravi:
... če še ne veš pri vstopu v mesto Ljubljana stoji tabla s črno obrobo in to avtomatsko pomeni da je splošna omejitev po CELI LJUBLJANI 50km/h, ....
Tabla za LJ s črnim robom (prvi pogoj) pomeni, splošno omejitev 50km/h v naselju. Za naselje pa morata obstajat dva pogoja, hiše IN tabla, pravi zakon..
Tako kot znak 70 na celovški prekliče to omejitev, tako tud odsotnost stanovanjskih hiš prekliče to omejitev. vem, da se s tem ti ne boš strinjal, ampak v zakonu pač piše tako, stanovanjske hiše so omenjene. Morš prebrat cel odstavek kaj je naselje, ne pa prebrat samo zadnji stavek, vse prej pa ignorirat, kot da ne piše nič.

Če bi bilo po tvoje, bi v zakonu pisalo samo - naselje je od znaka za začetek do znaka do konec naselja. In nič drugega.
Meni je logično da tam ko ni hiš ni naselje. Očitno pa nekateri menite drugače.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Logično gor ,logično dol.....kazen dobiš ,pa še plačat jo moreš...še s lasersko pištolo bi lahko policaj izmeril nekoga drugega in dal tebi za plačat IN bi moral plačat pa če se strinjaš al pa ne...še sliko ti pošljejo da je šel tvoj avto prehitro pa te ni videt IN plačaš tako ali drugače...pa še pike dobiš....še to se ne moreš rešit kar tako ,da jih nebi dobil.

To je pač tako ,da te gledajo kaznovat za vse kar je mogoče.

lager

Pripravnik
3. dec 2008
383
1
16
Citat:

Zaradi mene bi lahko table pustili tam, kjer so bile pred 20-timi leti. So bile čisto pravilno postavljene. Zdej gre trend prestavljanja tabel izven naselih. Ampak denar za prestavitev tabel iz naselja ven na polje izgleda da ni problem. Pa saj hitro not dobijo z goljufivo pobranimi kaznimi.
Pa saj ni problema že po tem zakonu, ni treba tabel prestavljat, če te že denar skrbi, saj če je gozdiček vmes, se pač tam ne smatra za naselje, ker ni hiš. (četudi je tabla). Saj morata bit oba pogoja, hiše in tabla. Ampak kaj, ko policaji ravno tam čakajo z radarjem in goljufivo kasirajo. V naselju, jih pa redko vidiš. Praviloma stojijo tam, kjer se da največ pokasirat. Čemur se pa ne pravi skrb za varnost, ampak skrb za proračun.

Tiste table ki so na novo postavljene, so pri nekaterih res pretiravali ( npr. v okolici kranja ) spet drugje pa so stanje izboljšali ( Grčarevec pri logatcu ). Policaji pa nič ne goljufajo če merijo tam kjer je omejitev 50, saj si ti v prekršku, ne oni. Najbolj pameten način je da tam ne noriš in se izogneš kazni. Smiselnost takega kaznovanja je pa druga reč.

Citat:

Tisti procent bi jest po mojih opažanjih močno znižal. Saj razmišljaš pravilno, ampak kaj ko v praksi ni tako. Za "neumno" (na polju) postavljeno tablo dostikrat stoji radar, policaj pa veselo kasira. Torej daleč od tega, da omejitev ni represivna ampak le informativna. Ja saj ne rečem, lahko bi bila do prve hiše takšna omejitev lahko informativna, potem pa represivna, ampak policaje mika moj in tvoj denar.

To dobro vem, samo najboljši način je da nimajo podlage da bi jim ga moral dati
grims-1.gif
Mimo it 90 in njemu podajat svojo interpretacijo zakonika je strel v prazno.

Citat:

Pa se ti ne zdi, da ni krivda voznika, če mu nekdo nenadoma skoči na cesto?
In to se lahko zgodi tudi tam, kjer ni hiš ob cesti, pa tudi tam, kjer ni table za naselje. A naj torej povsod omejimo hitrost na 30, ker lahko kdo skoči pred avto? No tam, kjer so stanovanjske hiše je verjetnost res večja in omejitev smiselna, za zadnjo hišo v vasi pa ne več.
Sicer si pa sam navedel primer, da lahko pride do nesreče s smrtjo tudi pri 50km/h in treznim voznikom. Torej tudi 50km/h ne zagotavlja absolutne varnosti. Pa tudi je blo že veliko smrtnih nesreč pri 5km/h, na domačem dvorišču.
Pa saj skakanje direkt pred avto je itak prepovedano, zakaj bi morali za vse okrivit voznika.

Seveda se zgodi pri 50 km/h. Samo tukaj je point drugje. Če ti nekdo skoči pri 70 na uro pred avto, pa ti nisi s praktičnega vidika popolnoma nič kriv, si iz zakonskega saj si vozil prehitro. Če voziš 50, krivda ni tvoja. Biti kriv ali ne pri zbitju pešča, kolesarja ni tako mala reč kot najebat na radar. Ali potem tisti umre ali ne je pa odvisno od še mnogo drugih xy spremenjlivk ( ali ga zbiješ s kombijem ali z navadnim avtom ). Vsekakor se zaščitiš, če pelješ po omejitvi.
Ponavadi se veliko nesreč zgodi na domačem dvorišču ker ljudje imajo v glavi da poznajo teren in se vozijo tam vsak dan, potem je pa hitro neprevidnost..

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik lager pravi:
Policaji pa nič ne goljufajo če merijo tam kjer je omejitev 50, saj si ti v prekršku, ne oni.
saj z vsem kar si napisal , se strinjam s tabo, razen s citiranim delom - o gojufijah policajev bi se dalo razpravljat.

Tabla za naselje ni enako kot tabla za omejitev, ki velja takoj.
Splošna omejitev 50 velja v naselju, naselje je pa tam kjer je tabla IN hiše - torej oba pogoja. Takoj za tablo pa je izpolnjen šele en pogoj, torej tam še ni naselje, zato tudi splošna omejitev v naselju takoj za tablo še ne more veljati.

Če te bo radar ujel takoj za tablo kjer še ni hiš, in policaj napisal kazen za prekoračitev nad 50 v naselju, to ni nič drugega kot zavestna goljufija, saj policaj pozna zakon in ve, da omejitev in višina kazni veljata le v naselju, naselje je pa tam, kjer so hiše (in tabla).
Naselje brez hiš poznajo samo goljufivi policaji. (in policajeljubci, ki jih ščitijo in opravičujejo pri goljufijah.)

.

prjatu

Pripravnik
24. jul 2007
413
9
18
Citat:
Citat:
Uporabnik prjatu pravi:
- Industrijska cona Stegne ker ni hiš in tam kjer ni drugega znaka - po tvoje omejitev 90

Citat:

ljudje ne hodijo peš tam k sosedu ... 70 bi blo primerno naprimer.

Da tam dela vsaj tisoč ljudi in da kdaj tudi hodijo pa ni pomembno? A morjo met tud sosede tam?

ampak tole kar sem izpostavil, je pri tebi še najmanjši problem

ambulance smily

bonk.gif
Na Triglav gredo tud kolone ljudi, pa ne boš rekel da je tam zdej zato naselje.

A tam je tabla za naselje? Kaj pa cesta?

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
A v zakonu piše koliko proč od hiš je še "naselje". Ne piše.

Se pravi imaš lahko tablo 1km pred hišami in 1km za koncem hiš. Vmes je še vedno naselje. Verjemi ali ne. Sicer lahko probaš dokazati na sodišču da to ni res, vendar je "naselje" izpolnilo oba formalna pogoja.

Velja sicer vse kar si napisal, vendar ker ni podrobnejše definicije, koliko do hiš je še naselje, velja da do table, kjerkoli je že postavljena.

lager

Pripravnik
3. dec 2008
383
1
16
Citat:
Citat:
Uporabnik lager pravi:
Policaji pa nič ne goljufajo če merijo tam kjer je omejitev 50, saj si ti v prekršku, ne oni.
saj z vsem kar si napisal , se strinjam s tabo, razen s citiranim delom - o gojufijah policajev bi se dalo razpravljat.

Tabla za naselje ni enako kot tabla za omejitev, ki velja takoj.
Splošna omejitev 50 velja v naselju, naselje je pa tam kjer je tabla IN hiše - torej oba pogoja. Takoj za tablo pa je izpolnjen šele en pogoj, torej tam še ni naselje, zato tudi splošna omejitev v naselju takoj za tablo še ne more veljati.

Če te bo radar ujel takoj za tablo kjer še ni hiš, in policaj napisal kazen za prekoračitev nad 50 v naselju, to ni nič drugega kot zavestna goljufija, saj policaj pozna zakon in ve, da omejitev in višina kazni veljata le v naselju, naselje je pa tam, kjer so hiše (in tabla).
Naselje brez hiš poznajo samo goljufivi policaji. (in policajeljubci, ki jih ščitijo in opravičujejo pri goljufijah.)

.

Kot je že en pred mano napisal zakon ni tako natančno dopolnjen, tako da tam uradno je naselje.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Zabavno je gledati, koliko strani bo tu še spisal o tem. Ta čas bi lahko že zaslužil za dve kazni. Sodnik se bo itak samo smejal.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.195
42
48
Torej lahko po cesti, ki pelje mimo živalskega vrta in Mosteca mirne duše peljem 90 km/h???
stupid-1.gif
Tam mi ne naselja ne table... Dej Synthman nehaj buče prodajat no....

Ko boš pa naredi pi...rijo, pol pa le povej policistom, da greš tam lahk 90, ker ni hiš in oznak za naselje... Mislim ej... ne pretiravaj, ker samega sebe smešiš.
stupid-1.gif

Glede goljufivosti o kaznovanju pa sam tole... Ko vidim tablo za naselje se peljem 50 km/h.. Ko pridem do table za konec naselja pospešim na zakonskih 90 km/h. In rezutat??? NIČ kazni, NIČ opravkov s policijo, NIČ opravkov s sodniki.....
cheer.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Glede goljufivosti o kaznovanju pa sam tole... Ko vidim tablo za naselje se peljem 50 km/h.. Ko pridem do table za konec naselja pospešim na zakonskih 90 km/h. In rezutat??? NIČ kazni, NIČ opravkov s policijo, NIČ opravkov s sodniki.....
cheer.gif

ne tolaži se s tem, da nimaš nič opravkov s policaji in nič kazni

jaz pred to zadevo, zarad katere se zdaj po sodiščih vlačim, že več kot 3 leta nisem imel stika s prometnim policajem, kaj da bi kazen plačal, v bistvu me še zdaj zadnje leto niso štopali, še ta zadeva je prišla po pošti in nisem imel stika s policaji...

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.195
42
48
V bistvu se lahko tolažim s tem... pač grem zmeraj tistih 10 min prej od doma in ne tišim.... Torej kazni za radarje odpadejo, kaj več pa glede kršitev z moje strani itak ni.

sad

Guru
24. avg 2007
21.043
9.684
113
Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Torej lahko po cesti, ki pelje mimo živalskega vrta in Mosteca mirne duše peljem 90 km/h???
stupid-1.gif
Tam mi ne naselja ne table... Dej Synthman nehaj buče prodajat no....
Hehe, tam so kolikor se jaz spomnim kar lepo znaki z omejitvami, tako da ti je olajšano življenje.
grin1.gif

Zakaj se pa s Syntmanom ukvarjate mi pa ni jasno. Očitno je namreč, da je človek resno bolan ali pa ima tako svinjsko nesrečo, da privlači vse policaje tega sveta in ga potem le ti jebe.jo do konca in še nazaj. No, v vsakem primeru je fac.ked.up.
grin1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik model1a pravi:
V bistvu se lahko tolažim s tem... pač grem zmeraj tistih 10 min prej od doma in ne tišim.... Torej kazni za radarje odpadejo, kaj več pa glede kršitev z moje strani itak ni.

hja, jaz sem tudi mislil, da peljem po omejitvi...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Zakaj se pa s Syntmanom ukvarjate mi pa ni jasno.
Je meni jasno.
Ko jim zmanjka argumentov za resno debato, pa namesto da bi priznali svoje zablode raje skušajo diskreditirat sogovornika na osebni ravni. Mu podtikajo nekaj, kar ni res in ga na osnovi lastnih izmišljotin obtožujejo. Tako skušajo preusmerit temo, da bi pozabili na lastne neumnosti, ki jih pišejo in ne znajo argumentirati.

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
5.458