Preživnina

TheMan

Pripravnik
6. mar 2008
376
0
16
Pozdravljeni, sem oče 3 mesečnega otroka, z mamo ne živiva skupaj, sem pa priznal očetovstvo. Sporazumno sem pripravljen plačevati tudi preživnino.
Kako se lotiti zadeve. Včasih se je dalo to urediti prek CSD, po novem pa gre vse prek sodišča.

Mogoče kakšen nasvet, kako se zadeve lotiti?

I

Izbrisan uporabnik #488

http://www.sodisce.si/mma_bin.php?static_id=20100615154305

Izpolnita in srečno
smile-1.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Pomembno je, da se z napisanim oba res strinjata ker na sodišæu ti potem kar ene svoje fore začnejo vsiljevati. Če mati otroka reče da je to prenizka preživnina ti jo na sodišču takoj dvignejo.

Verjetno je pa od sodnika do sodnika odvisno....

Jaz sem se dogovoril za 150 eur preživnine, na sodišču mi jo je naračunala 360, ampak sem imel dobre adute v rokah tako da sem pristal na 170 eur (s tem da je otrok pri obeh pol - pol, pa pri meni ima vse svoje obleke in igraæe...)

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.401
1.405
113
Predvsem zmenita se za vse ne samo za preživnino! Zavedaj se da otrok ni kriv če vama ni šlo. Tako, da skušaj imeti čim več stikov z otrokom in pa drži se tega kar boš otroku obljubil (ko bo malo večja). Ker če ne drugega bo potem ko bo večja to cenila oz. ti zamerila, ker ji v otroštvu nisi bil na voljo.
Pri meni je tako, da imava 4,5 let staro hčerko vsak pol. In sva se nekak odraslo pogovorila in dogovorila, ker konec koncev gre za malo, ki je zelo navezana na oba starša. In če bi midva med sabo drug drugemu nagajala bi poleg naju trpela še hčera. Na sodišču pa sva se dogovorila za 150,00 EUR preživnine.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Sem hotel deljeno skrbništvo je rekla sodnica da sem mal neumen in mi naračunala 360 eur preživnine. S tem da je pol-pol sem znižal na 170eur (glih položnica za vrtec). To, da sva bila dogovorjena za 150 je ni zanimalo kaj preveč.

Saj pravim, verjetno odvisno od sodnika do sodnika.

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
Lahko pa otroka vpiše v vzdrževane družinske člane. Žena ga pa ne rabi ker itak dobi preživnino.
evil.gif

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Pošteno je, da uveljavljata pol-pol.

Vsaj tako imajo pošlihtano tisti, ki jih jaz poznam.

Seveda je pol-pol najbolj pošteno ni pa najugodnejše.
Odpiralec teme pravi, da je pripravljen sporazumno plačevati preživnino potem se lahko tudi tu dogovorita, da uveljavlja otroka tisti, ki ima višjo plačo denar se pa nameni za otroka.

@Hanzi
ups
redface-1.gif