Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
- nočejo slišati, da ne bi bil zaposlen v Švici (meni diši kakšna bolj "optimalna" varianta, hehe), sicer moram švicarske davke še pogledat
Zurich ima OK davke. Ce se da, naj te zaposlijo v kantonu Zug ali Schwyz
Tule imas kalkulator:
http://www.comparis.ch/immigration/default.aspx
Citat:
- Zurich I guess ni pocen
Zurich je v bistvu bolano drag. Sicer se po Zurichu naceloma vlacim po hotelih in restavracijah, ampak v primerjavi so cene na malo visjem nivoju, kot so v Londonu :S
Citat:
- moje znanje nemščine ni dovolj dobro (poleg angleščine zahtevajo tudi near-native znanje nemščine - to je še trenutno v debati, če lahko to morda "spregledamo")
Swiss Deutsch je itak neka posebna fora, za katero bos rabil nekaj casa, da se je privadis.
No, ce je pa kdo v Zurichu naslednji teden - jaz sem gor od ponedeljka zvecer do cetrtka popoldne, pa se lahko dobimo na kavi. Pa ce imas kaksno specificno zeljo ti lahko pogledam
Aja, pa stanovanja NE isci v Zuriju, ampak nekje na obmocju S-Bahna - Kloten, Wallisellen - ker bos prisel precej ceneje skozi. Zurich kot tak je v bistvu samo mestno jedro, vse ostalo so pa druge "vasi". ena bo vsaj tretjino nizja, ce ne vec.
Imas
http://www.immoscout24.ch - pa si malo poglej cene...
Imajo pa svicarji eo specificno bolano foro. (Govorim iz druge roke od kolegov, ki so v Zenevi).
Ti se PRIJAVIS za stanovanje. Potem oni pregledajo tvojo zaposlitev (dodaj pogodbo o zaposlitvi), vizo (dodaj kopijo), pretekle naslove, itd., in skupnost stanovalcev glasuje, a ti oddajo stanovanje ali ne. Nimas cenkanja "jaz dam pa 100 vec" - cena je kot je, in ce si jim vsec te spustijo notri. Ko si pa enkrat notri upostevaj, da je 90% stanovanj neopremljenih do te mere, da ni zarnic v dozah ki na kablih visijo iz stropa (tako da ne sanjaj o kuhinji), in da te tukaj caka strosek. In se ena pogosta fora, ne smes imeti pralnega stroja v stanovanju, ampak uporabljas "zadruzne" v bajti. Ko se vselis dobis urnik kdaj lahko peres. In ce je to ob sredah med 9 in 10.30 - too [censored] bad. Pridi dam pa peri.
Verjetno je odvec povedati, da "Husein Mulahasanoviæ" ki je "taxi fahrer" ali "maler" ne pride v nicemer normalnem skozi.