prepovedano prehitevanje na AC

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Citat:
Uporabnik Garfield pravi:
Citat:
Uporabnik karantanka pravi:
Zgodil se je čudež. Gospoda od Darsa se je KONČNO odločila in postavila takle

prepoved33.jpg

prometni znak (prepovedano prehitevanje za tovorna vozila) na avtocesti relacija Vrhnika-Ljubljana-Vrhnika.

Problem pa je, ker tisti, ki bi ga morali upoštevati ga še niso opazili. Verjetno bi zaleglo, če bi bili vsaj trije zapovrstjo, pa še vsaj 1x večji bi moral biti.

Dej se še enkrat pelji po tem odseku, pa mal bolj poglej kaj znak v celoti pomeni!
Res pomeni prepoved prehitevanja za tovorna vozila, vendar samo ob sneženju in na določeni razdalji.

To kar trdiš ti velja samo za odsek Brezovica-cestninska postaja Log v smeri proti Kopru.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Isto velja tudi na Štajerskem, znak sem videl na ravnini tam okoli Žalca.

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.365
235
63
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
to se pravi, da lahko prehitevaš avto ki pelje 129kmh s max 130kmh?

Avto lahko prehitiš z višjo hitrostjo, saj ti v zakonu piše, da naj bi se ga varno prehitelo, kar pomeni, da moraš malce bolj pospešiti. Problem nastane, ko poizkušaš to razložiti policaju, ki pojma nima kaj mu želiš dopovedati. Načeloma naj te tudi ne bi nastrelali z radarji, ko prehitevaš. Ko pa prehitiš pred seboj vozeče vozilo, si dolžen upočasniti na predpisano hitrost.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Buče. A to te je kak inštruktor učil?
Omejitev je toliko kot je omejitev. Tudi pri prehitevanju.

Domzalcan

Vzoren Državljan RS
22. jul 2007
228
0
16
42
Domaležale
Jah, to v zakonu sicer res ne piše da lahko prehitiš z višjo hitrostjo kot je predpisana. Piše samo da prehitevamo na varen način.

@Ares: pa bi ti res šel prehitevat vozilo ki vozi 129kmh? Jaz nebi... S kamionom pa bi ker mi to vzame recimo 10 do 15km na dan v 10ih urah vožnje. In tako ne prides na zastavljeni cilj... Za tistih recimo 5minut kamor ti greš... pa ne pomeni veliko. In zato tudi takšna nestrpnost med vozniki in posledično več prometnih nesreč.

Veš kaj sem pa še včeraj doživel...?

Prehitevam v koloni. Jaz zadnji, pred mano avto, pred njim šleper in avto s počitniško prikolico. To je bilo v nemčiji na A3.
No, nakar se vsi umaknejo... avto pred mano (Mini Coper S z izvoznimi tablicami) pa vozi še nekaj časa vštric s turkom ki smo ga vsi prehitevali. Trajalo je kar dolgo... nakar mu poblendam naj se že enkrat spelje saj ima avto... in kaj je proklet glup voznik naredu? Požlajfu mi je tko da mi je na glavo prletu kruh z zgornje postle v MANu. In kje je tu logika? Ustrašu se 100% ni, ampak je pač neki kmet zarukan ki misli da je sam na cesti. In to mi je žlajfal 3x! Na polno! V upanju, da ga srečam, sem se ustavil na dveh bencinskih crpalkah, ker bi mu sigurno razbil štop lampe, pa naj pride 200 polcajev.

Take bezobrazneže je treba naucit spoštovanja do drugih in pa malo logike... on 1,2t jaz pa k sreči samo 27skupne. Če bi bilo kaj več... bi pomojem odnesel pol avtomobila. Golazen...

mp_63

Pripravnik
30. jul 2007
480
0
16
Z duhom povsod...
Citat:
Uporabnik Domzalcan pravi:
Take bezobrazneže je treba naucit spoštovanja do drugih in pa malo logike... on 1,2t jaz pa k sreči samo 27skupne. Če bi bilo kaj več... bi pomojem odnesel pol avtomobila. Golazen...

Mogoče mu je pa Mini prevelik avto....
stupid-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kolikor se še spomnim CPP je bila napisana neka minimalna razlika med hitrostjo pred tabo vozečega in omejitvijo hitrosti. Se mi zdi da je bilo 20 km/h, nisem pa ziher - torej če je omejitev 70 in nekdo pred tabo vozi 60 ga ne smeš prehitet.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
A tako je to. Kako pa izmeriš to razliko v hitrosti. In zakaj jaz ne najdem tega člena v ZVCP?
grims-1.gif

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Pogled na števec ki ne kaže natančne hitrosti jest5. Še vedno ne vem kje je ta skrivnostni člen
stupid-1.gif

Uri

Zelenc'
4. sep 2007
13
0
1
Mene samo to jezi,da mi skoči kamijon tik pred menoj z hitrostjo 80 ali pa 90 km/h ;saj je vseen,ko jaz pripeljem z večjo hitrostjo"Takrat mi kar zakipi"

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Glej - nisem ziher ker je že 10 let odkar sem nardil izpit in mogoče tega ni več - ali pa si nisem prav zapomnil, čeprav sem precej prepričan, da so nam predavali o tem, da mora spredaj vozeči vozit nekaj km/h manj kot je omejitev da ga smeš prehitet (verjetno zato, da prehitevanje nebi trajalo predolgo?).