Jah, to v zakonu sicer res ne piše da lahko prehitiš z višjo hitrostjo kot je predpisana. Piše samo da prehitevamo na varen način.
@Ares: pa bi ti res šel prehitevat vozilo ki vozi 129kmh? Jaz nebi... S kamionom pa bi ker mi to vzame recimo 10 do 15km na dan v 10ih urah vožnje. In tako ne prides na zastavljeni cilj... Za tistih recimo 5minut kamor ti greš... pa ne pomeni veliko. In zato tudi takšna nestrpnost med vozniki in posledično več prometnih nesreč.
Veš kaj sem pa še včeraj doživel...?
Prehitevam v koloni. Jaz zadnji, pred mano avto, pred njim šleper in avto s počitniško prikolico. To je bilo v nemčiji na A3.
No, nakar se vsi umaknejo... avto pred mano (Mini Coper S z izvoznimi tablicami) pa vozi še nekaj časa vštric s turkom ki smo ga vsi prehitevali. Trajalo je kar dolgo... nakar mu poblendam naj se že enkrat spelje saj ima avto... in kaj je proklet glup voznik naredu? Požlajfu mi je tko da mi je na glavo prletu kruh z zgornje postle v MANu. In kje je tu logika? Ustrašu se 100% ni, ampak je pač neki kmet zarukan ki misli da je sam na cesti. In to mi je žlajfal 3x! Na polno! V upanju, da ga srečam, sem se ustavil na dveh bencinskih crpalkah, ker bi mu sigurno razbil štop lampe, pa naj pride 200 polcajev.
Take bezobrazneže je treba naucit spoštovanja do drugih in pa malo logike... on 1,2t jaz pa k sreči samo 27skupne. Če bi bilo kaj več... bi pomojem odnesel pol avtomobila. Golazen...