prepovedano prehitevanje na AC

mp_63

Pripravnik
30. jul 2007
480
0
16
Z duhom povsod...
Prvi pilotni projekti z digitalnimi tahografi že obstajajo. In VSE kar je digitalno je lažje ½goljufati½ kot analogne reči (ob pravem pristopu manjša možnost da te odkrijejo)
wink-1.gif

Ko (če) te pa ustavijo zaradi pretežkega tovornjaka, pa dvomim, da kdo vozi tovor nazaj v skladišče. Se to rešuje na druge stvari, ker so tu v igri tudi roki dobave
grims-1.gif

Domzalcan

Vzoren Državljan RS
22. jul 2007
228
0
16
42
Domaležale
Policist te ne bo spustil naprej če si prenaložen. Vsaj tako imajo po nemčiji avstriji in franciji, medtem ko je v Angliji dovoljena skupna masa vozila 44ton. Če imas 40500kg naloženo ne bo noben težil, če imas pa kaj več kot 41ton, pa bos moral kaj hitro klicati na firmo, da je potreben pretovor robe.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
problem, ki ga jaz vidim je ta da se tudi na AC najdejo hitreci, ki vozijo 70 km/h...če bi vozili po omejitvah jih tovornjakarji ne bi prehitevali (taki lahko vozijo po stari cesti, pa s tem skrbijo za ustrezno hitrost (omejitve so skozi okoli 60 - 70) pa e prihranil bi pri plačilu (dasiravno malenkostno).

je pa drug problem....tovornjak tovornjaka pa verjetno še vedno lahko prehituje (ali moj CPP že pošteno šepa
redface-1.gif
)

mp_63

Pripravnik
30. jul 2007
480
0
16
Z duhom povsod...
Saj zato pa pravim, da se probleme s prenaloženim tovornjakom rešuje drugače (kombi...) kot vožnja nazaj
smirk-1.gif
In kazni so visoke, tako za pravno osebo, kot za fizično osebo, sploh tujina.
Malo tolerance je pri prevozih odprtega rasutega tovora (kiper), vendar tudi tam pogojeni....

mitja

Pripravnik
29. jul 2007
430
0
16
no, v začetku tega tedna niso spustili na starodu čez šleperja ker je imel 1,2T preteže.....rešitev.....plačaj kazen 85€, in se vračaj v koper....tam lahko prespiš ker popoldne te noben ne bo razkladal....zjutraj pridi do šefov, se zmeni....počakaj papirje...se razloži in lahko samo prespi na terminalu...naslednje jutro je odkorakal.....

to je rešitev....kaki kombiji neki....(v najslabšem primeru se obišče lokalno skladišče....in upaš da je carinsko)

Domzalcan

Vzoren Državljan RS
22. jul 2007
228
0
16
42
Domaležale
Jah, sej to je. A nazaj se pa lahko pelje ko plača kazen? Pismo so glupi.

Drgač pa ima mađarska zlo strog zakon glede osne obremenitve ki na pogonski osi znaša 10t, pri nas 11t.

Ko sem še vozil avte, sem imel z osno obremenitvijo precej dela... je blo treba pravilno naložit da nisem bil pretežek na pogonski osi.

mitja

Pripravnik
29. jul 2007
430
0
16
ja to je tudi res...mi imamo enega mađara
smile-1.gif
ki 1X tedensko pride po robo in vedno gleda kako se ga naklada in stoji zraven in kontrolira....je rekel da na meji mu pogledajo čež prste če ima 10.5 t na pogonski osi....pol pa kombiniramo kaj bo spredaj kaj zadaj...nato pa se najde en manager, ki se spomne da more roba (ki je že naložena) seveda nazadnje na kamion....najebe in posluša pizdarije pa itak vemo kdo :p

domžalčan......eno vprašanje....koliko je sedaj po novem lahko dolgo vozilo za transport avtomobilov.....21m ali 22m..?????

Domzalcan

Vzoren Državljan RS
22. jul 2007
228
0
16
42
Domaležale
Drgač pa ja. Mađar kao tolerira 10,5t samo ne vsak na vagi. In potem se menis in menis, potem pa zadostuje 10eur v pasošu. Še prej te pa vpraša do kam greš. Če greš do budimpešte je ok, če pa gres naprej v romunijo pa te ne bo spustil.

mitja

Pripravnik
29. jul 2007
430
0
16
še eno vprašanje.....kaj vi imaste svoje šoferje ki vozijo v tujino????...kako imate urejen fond za razne bližnjice kot je ta z 10€ v pasoš???...

Garfield

Pripravnik
19. avg 2007
223
0
16
Citat:
Uporabnik karantanka pravi:

Zgodil se je čudež. Gospoda od Darsa se je KONČNO odločila in postavila takle

prepoved33.jpg

prometni znak (prepovedano prehitevanje za tovorna vozila) na avtocesti relacija Vrhnika-Ljubljana-Vrhnika.

Problem pa je, ker tisti, ki bi ga morali upoštevati ga še niso opazili. Verjetno bi zaleglo, če bi bili vsaj trije zapovrstjo, pa še vsaj 1x večji bi moral biti.

Dej se še enkrat pelji po tem odseku, pa mal bolj poglej kaj znak v celoti pomeni!

Res pomeni prepoved prehitevanja za tovorna vozila, vendar samo ob sneženju in na določeni razdalji.

Nazadnje urejeno:

Domzalcan

Vzoren Državljan RS
22. jul 2007
228
0
16
42
Domaležale
Jaz sem šofer drugače. Delal sem pri Kastelecu in smo vozili avte na mađarsko tudi pa vem kako je.

Ponavadi so take "podkupnine" priznavali brez problema, oziroma smo imeli za YU države posebej določeno "tarifo" ki je priznana in ti jo vrnejo. Bosna je bla 15eur, Srbija 10eur, mađarska do 20eur in tako naprej. Pisali pa smo itaq vedno, tudi ce nismo nic podkupili.

Domzalcan

Vzoren Državljan RS
22. jul 2007
228
0
16
42
Domaležale
To stoji že od prejšnje zime. Mislim da je v dolžini 7km (Brezovica - CP LOG) in samo ob sneženju. Proti primorski pa so postavljeni samo znaki kjer je res prepovedano prehitevanje za tov.vozila.

Domzalcan

Vzoren Državljan RS
22. jul 2007
228
0
16
42
Domaležale
To je samo od Brezovice do Cestninske postaje Log, potem pa mislim da od cestninske postaje LOG do vrhnike je postavljen samo prometni znak za prepoved prehitevanja za tov.vozila.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
Citat:
Uporabnik Domzalcan pravi:
@mp 63: Hm, napisal je severna obvoznica, tako da tam je omejitev 100kmh in niti kmh več
grin1.gif

omejitev je 100 na VOZNEM PASU in NE na PREHITEVALNEM! Tam se gospodje ki jim avto več kot 100 ne gre, tovornjakarji in ostala počasna GOLAZEN nimajo kaj zadrževat! Še več, na prehitevalnem pasu nimajo kaj delat!

Nekaj časa nazaj: en [censored] s MB registracijo na avtocesti na območju ki je omejen na 100, gre on VOZIT (ne prehitevat, ker na voznem pasu nobenega ni bilo!) po prehitevalnem pasu!!! Jaz za njim, zmanjšam hitrost....nekaj časa vozim, on ne trza....mu poblendam...ta fakin drek od debila gre po žlajfih stopit! Jest popizdu, prestavu eno nižjo in ga prehitel po desni (voznem pasu!) strani. Ah, jaz sem bil brez strehe in sem mu lepo na veliko FAKIČA pokazal.
prokleti debili neumni. En tak drek se gre igrat kifeljca (kao, tuki nimaš kaj 120 peljat) sam pa dela dosti večje prekrške
crazy1.gif

jaz to naredim parkrat na leto... eni kot da bi imeli abonma na prehitevalni pas... ne jebe nič.

Samo jest to brez fakiæa opravim, si pa včasih ogledam majmuna, enkrat sem celo hupal... Bolje da take lepo prehitiš po desni in maš čim manj opravka z njimi k so pacienti^2...

mitja

Pripravnik
29. jul 2007
430
0
16
aha hvala domžalčan.....

pri nas gre na lepo besedo, pa še to se ne dogaja na vsaki furi.....
drugače se mi zdi kar v redu sistem.....enkrat si v +, drugič pa v minus...in si pač pišeš vsako furo....

jest5

Guru
18. avg 2007
25.945
-8.637
113

Citat:
Uporabnik Ares pravi:
omejitev je 100 na VOZNEM PASU in NE na PREHITEVALNEM!

Dečko, se bo potrebno znova malo predpise učiti...
Sedaj čakam na tvojo novo "bistroumno" izjavo, da je omejitev 130km/h, samo na voznem pasu avtoceste, na prehitevalnem pa to ne velja
hysterical-1.gif