prepovedano prehitevanje na AC

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Zgodil se je čudež. Gospoda od Darsa se je KONČNO odločila in postavila takle

prepoved33.jpg

prometni znak (prepovedano prehitevanje za tovorna vozila) na avtocesti relacija Vrhnika-Ljubljana-Vrhnika.

Problem pa je, ker tisti, ki bi ga morali upoštevati ga še niso opazili. Verjetno bi zaleglo, če bi bili vsaj trije zapovrstjo, pa še vsaj 1x večji bi moral biti.

Nazadnje urejeno:

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Mogoče bi moral biti na znaku levo in desno narisan kamion,da bi gospodom tovornjakarjem vžgalo
rolleyes-1.gif

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik leprotto pravi:
Mogoče bi jih mogla čakat "nagrada" v vrednosti 500€, ker drugače tega znaka ne bodo nikoli "opazili".

enotedenska akcija kifeljcev.....bodo prec opazli da so znaki
grims-1.gif

frik

podporočnik
23. jul 2007
252
0
16
40
Domžale
Načeloma me prehitevanje kamionarjev ne moti ... je pa vseeno lepa gesta, da so postavili znak/e

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik karantanka pravi:
po Italiji je takih prepovedi kar veliko, je pa res da ima veliko avtocest 3 pasove

To mene sploh ne zanima. Nimajo se kaj prehitevat med sabo. Eden vozi 88 km/h, drugi pa 89 km/h. Traja tri izhode z ljubljanske obvoznice, preden pride mimo.
bonk.gif

jakao

Pripravnik
19. jul 2007
406
0
16
nokia
se bojim da tovornjakarjem ne bo potegnilo, ne bodo prehitevali avta bodo pa tovornjak
bonk.gif

sam so res frajerji, ko se tako prehitevajo po AC

Domzalcan

Vzoren Državljan RS
22. jul 2007
228
0
16
42
Domaležale
KSz...

Saj so postavljeni po večini AC, razen ponekod na gorenjskem in Štajerskem. Pokrita je cela AC na primorskem in mislim da na dolenjskem. Drugače mene kot voznika tovornega vozila ne motijo, saj sem jih vajen iz Nemcije.

V Belgiji recimo ne smes prehitevat med določeno uro. Med 7h in 10h ter med 14h in 17h. Kar je zanimivo, ob prometnih konicah. In pa ne smes prehitevat ko dežuje. Ta je dobra
smile-1.gif

Ja, kazen je itaq lahko samo za neupoštevanje prometnega znaka 40eur pa še mal... Ponekod so kazni iste, italija ima nastrožje in pa belgija. ITA: 250 do 350eur in odvzem vozniske oz prepoved vožnje 3mesece, belgija ima okoli 400eur.

Jaz se jih držim.

LP

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.628
113
Marlbor
In kaj storiš, da se nek stari ata pelje 60km/h po avtocesti? Se pelješ za njim iz Ljubljane v Portorož ...
Večkrat namreč vidim kolono šleperjav na avtocesti, kateri se potem vsi živčni začnejo prehitevati, potem pa vidiš na začetku te kolone enega starega ata v osebnem avtu.
rolleyes-1.gif

Domzalcan

Vzoren Državljan RS
22. jul 2007
228
0
16
42
Domaležale
Kaj naredim takrat? Enostavno počakam da nekaj časa ni nobenega avta...oziroma "preračunam" da ga ne bom oviral in da ni policajev
smile-1.gif
In grem mimo. Probam čim manj ovirat ostali promet... nisem tak kot so čehi, slovaki, mađari ki se prehitevajo po 10km...kar gre tudi meni močno na živce.

Vaio

Fizikalc
22. jul 2007
1.223
0
36
Končno.
Največji asi so itak prenaloženi kamioni,ki vozijo celih 47 km/h oni pred njim pa 45 km/h in pol se začne vratolomno prehitevanje,ker je tip iz 45 povečal na 46..............
uf-1.gif

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Zadnjič je tovornjakar začel prehitevat malo pred izvozom Krtina v smeri proti Celju, končal s prehitevanjem pa na koncu tiste dolge ravnine, kjer je tudi postajališče in črpalka.
bonk.gif

Da se jim sploh da.
stupid-1.gif

mp_63

Pripravnik
30. jul 2007
480
0
16
Z duhom povsod...
Citat:
Uporabnik Wu_Shu_Master pravi:
Citat:
Uporabnik karantanka pravi:
po Italiji je takih prepovedi kar veliko, je pa res da ima veliko avtocest 3 pasove

To mene sploh ne zanima. Nimajo se kaj prehitevat med sabo. Eden vozi 88 km/h, drugi pa 89 km/h. Traja tri izhode z ljubljanske obvoznice, preden pride mimo.
bonk.gif

Ja, ko se pa eden pelje 89, drugi pa 100, se pa ZELO pozna, če se za njim vozi več kilometrov... Na več 100 km dolgi poti, se lahko hitro izračuna prihranek na času
grims-1.gif