Če plovc lepo dvigneš, ni noben problem. Saj, ko kasneje vino skoz leto dožvepluješ, moraš tud plovc dvignit. Parafina mora bit v cisterni praktično tolko, da olje tesni tud brez plovca. Pa navadi se , da, ko plovc postaviš nazaj v cisterno, pol ta plovc v cisterni malo zavrti, da se olje čimbolj in čimprej razporedi okol plovca, pa še morebitna pena prej izgine.Tu se ves čas vrtim . Če želiš kaj videti ,ti ne preostane druge kot plovec dvigniti. ?? To potem ni težava ?
Pretok pa tako laično pomeni da ga vsakič znova "skaluburiš" ?? In spet čakaš na čiščenje .
Sem že večkrat kje pil tako domače vino ,pa ni bil čisto tako kristalno čist.. Tako da verjetno sama narava gre do neke točke.
Morda sem komu tečen ,a sem siguren ,da bi si tole temo moral dobro prebrati marsikdo ..
Sicer pa vino lahko z vrha kontroliraš tako, da pač s tanjšim šlaufom mim plovca pozavgaš ven in natočiš v kozarec/flašo. Pa boš vidu, če se na vrh puca.