Predelava brajdovca /grozdja v vino..

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.991
401
83
Ne razumem najbolje, a mislim da si spregledal..Isto vino v cisterni vse ok..
Si imel točilno pipico sterilno, ko si natakal v begbox?

Zelo verjetno, se ti je tam okužilo + kako je bilo z kisikom v beg in boxu, je bil prisoten?

Tole kar opisuješ je najbrž ena okužba, zato se je zgodila refermentacija ali pa pretvorba v ocet....
 

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.452
158
63
Sumim res na zrak v bagbox...Natočil sem točno 3 litre kot je predvideno..Kako pa preveriš oziroma izločis morebiten zrak iz bagbox ??
 

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.991
401
83
Sej pomoje je v večini že izločen, glede, na to da je original stisnjen skupaj. Lahko bi preventivno malo prepihal z CO2 ali dušikom.

Vseeno pa dvomim, da bi tisto nekaj kisika, ki je sicer notri, povzročilo tako refermentacijo. Je vino povrelo do konca (suho?), žveplano?
Ali je pipica na cisterni bila sterilna?