Povišan holesterol

komar89

Fizikalc
22. apr 2008
777
195
43
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Mogoče večina moških tega ne ve, ampak testosteron se dela iz holesterola.

To je tudi odgovor, zakaj je zadnje čase toliko metričev in pusičev...nimajo holesterola, oz nimajo pravega, posledično jim tudi proizvodnja testosterona šepa in so pač...poženščeni.

Aha...mislim da sem nekje prebral da je ravno prehrana z premalo maščobami in beljakovinami in preveč OH (se mi zdi da tudi sladkorja), vzrok za nizke ravni testosterona in posledično poženščenost moških, slabo plodnostjo, impotenco... Se pravi če hočeš imeti visoke ravni testosterona moraš imeti visok ½tapravi½ holesterol. Veš mogoče še kaj več o povezavi hrane in testosterona?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Ne vem kaj točno misliš, ampak iz hrane se v telo "prečrpa" sila malo holesterola, lahko bi rekli da zanemarljivo veliko. Ravno zato ni problem z jajci, ki vsebujejo veliko holesterola, ampak kaj, ko gre ven skupaj s fekalijami
wink-1.gif

Če si mislil to, lahko ponudim nekaj linkov za bolj "strokovno" branje...

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.340
2.543
113
Daaaaaa
smile-1.gif

Tale tema je dokaz inteligence forumašev alter. Pa kako se razpričajo.
Na žalost , mojo, vam ne sledim. Škoda, vidim pa da ste - resno- stručkoti.
Zame prestrokovni. Čakam na reakcijo, prevod.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Eno vprašanje... moji imajo doma aparat za merjenje holesterola, nek MultiCareIn. A je smiselno kupit listke za meritev na tem aparatu ali je to larifari...? Koliko sem gledal ti pokaze zgolj koliko imas skupen holesterol... zakaj vprasam namrec en tak listek pride skoraj 5€, skratka bolano drago....

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Nima smisla, saj skupni holesterol pove bore malo. Ok, lahko imaš za neko referenco, ampak TG/HDL je tisto, kar te zanima.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.649
6.706
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:

Zakaj pa povsod piše, da med lahko jedo tudi diabetiki? Med naj bil zdrav.

Ravno zaradi fruktoze. Ki se presnavlja po drugi poti (menda veliko bolj škodljivi) kot glukoza, ampak glukoza je pa tista, ki dviguje inzulin. Ta pa je pri diabetikih problematičen. Fruktoza pusti inzulin čisto pri miru.

Kaj se zgodi z vrednostjo "cukra" nekaj ur po zauzitju zlice (ali dve) medu.
Ti kar povem. Narste ti v višave. Mene so v SS trikrat klicali na odvzem krvi zaradi cukra. Pa imam se danes normalnega (20let od ss).
Glede holesterola pa ne vem. Kolikor vem imam normalnega,, pa sem predebel, pritisk na zgornji meji, se ne gibljem, ne gledam deklaracij (ne jem pa v fastfoodih). Znanka na zacetku OS suha kot trlica, "hipersktivna" pa ze nekaj let na dieti zaradi holesterola. Pa bodi pameten.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Eno vprašanje... moji imajo doma aparat za merjenje holesterola, nek MultiCareIn. A je smiselno kupit listke za meritev na tem aparatu ali je to larifari...? Koliko sem gledal ti pokaze zgolj koliko imas skupen holesterol... zakaj vprasam namrec en tak listek pride skoraj 5€, skratka bolano drago....

KLIK

Poglej če tule najdeš take listke kot rabiš. Oz preveri še pri drugih sellerjih. Sam kupujem za acid uric :D

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.340
2.543
113
Zadnji skupni holesterol 6,7. še pred tremi meseci 6,2. Ko sem se vrgel v sadomazo z hrani je bil 5,8.
Torej zdravnica pravi, da ga morava s tabletami zbiti na 4,7.
Nate novo kost
smile-1.gif

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.948
7.276
113
Citat:
Uporabnik brane_new pravi:
Zadnji skupni holesterol 6,7. še pred tremi meseci 6,2. Ko sem se vrgel v sadomazo z hrani je bil 5,8.
Torej zdravnica pravi, da ga morava s tabletami zbiti na 4,7.
Nate novo kost
smile-1.gif

Tole je izgleda od zdravnika odvisno kako se odloči. Jaz namesto tebe za tak holesterol tablet nikakor ne bi jemal. Potem si pečen do konca življenja. Bolj da si ga z drugačno prehrano in gibanjem znižaš. Sam bom naredil tako. Nobenih tablet. Jeebeš kemijo. Farmaciji ni v interesu da človek ozdravi, ampak da se zdravi čim dlje. Njih zanima samo profit, ti pa si številka.
Na Bledu je bila pred leti najvišja dovoljena meja za holesterol 5,7 v Ljubljani že takrat 5,0. Zakaj taka razlika?
smile-1.gif
In zgornjo mejo vedno nižajo. Čez nekaj let bo praktično vsak imel povišan holesterol, ki ga bo potrebno, seveda s tabletami, nižati.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.948
7.276
113
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Ker na gorenjskem jeste zaseko, je pač temu prilagojena tudi dovoljena vrednost holesterola
evil.gif

Aja, nisem vedel da zaradi tega.
A potem imate vi zaradi šiptarskih burekov v Ljubljani nižje vrednosti?