Potrča odpeljali v KC

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
Potrču želim, da še dolgo uživa v pokoju.

Drugače pa je res, da je bil skoz približno na isti liniji. Zanimivo vprašnje je samo na kateri liniji.

Joj ja Školč je pa res en aparačik. Nikol delu.

Nazadnje urejeno:

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Potrč je že 73 let pri koritu...
rolleyes-1.gif
... ok, sam je še zmeraj v isti stranki (ok, ne stranki... struji).
Tvoj Janšist je 50 let pri koritu in je že celo mavrico čez dal
evil.gif

In sedaj vprašanje za litr cvajčka: kdo od omenjenih dveh je bolj načelen in kdo večja [censored]?
smirk-1.gif
Načelnejši do česa - stranke ali zdravorazumskega odločanja?
Skrajni primer: za tiste, ki so do zadnjega brezpogojno podpirali Hitlerja, lahko rečeš, da so bili načelnejši od tistih, ki so mu na neki točki obrnili hrbet. Pa so bili zato tudi racionalnejši/modrejši oz. so naredili več dobrega?
Litru cvička pa se odpovem v dobrodelne namene.
wink-1.gif

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Od kje si zdej Hitlerja privleku sem not, mi ni jasno.
Cviček pa lahk zarad mene tut v kanalizacijo zliješ (namest Cilit benga
grin1.gif
).

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
O načelnosti si spraševal, kajne? V primeru političnih strank je načelnost nujno povezana s podrejanjem ideologiji stranke - četudi je kaj v nasprotju s tvojim prepričanjem, deluješ tako, kot od tebe zahteva stranka. In v tej načelosti gredo stvari hitro tudi predaleč, preko razumske meje. Zato pa sem te vprašal, če naj bi bilo nujno dobro, da je nekdo brezpogojno načelen - v tem primeru načelen do zvestobe stranki. In tukaj pride zraven Hitler.

icequeen616

Pripravnik
6. dec 2010
122
0
16
Jupiter
hmmmmmmmm ... saj jaz sem bolj (sarkastično) komentirala izjavo, da bi bilo potrebno nekega starega strica spravit v penzijo ...

pa je konec koncev čisto vseeno kateri stric to je ...

... položaj, oblast, denar ... saj to gre z roko v roki ... nekako ... se mi zdi ...
confused-1.gif

itak, da bi taki radi še 100000000 let to počeli, če bi lahko ... pa ne gre in bodo zgleda samo do smrti ...

ravno to je (bila) poanta ... tisti, ki so si celo življenje greli riti na stolčkih, nikoli še žlice v usta nesli, ker jim je bilo vse na zlatem, ne srebrnem, pladnju prinešeno, zraven krojili usodo naroda, za to pa bili še mastno plačani, bi seveda radi še delali in bili aktivni (po besedah gospe Tominšek) ... tisti, ki pa so svoje življenje, zdravje in še kaj pustili za tekočim trakom pa ne vrjamem, da bi pri takšni starosti še kar v nedogled delali (vsaj za tekočim trakom ne) ...

sicer pa pustimo to ...

Bog mu daj zdravja
roza.gif
... al kako se že reče ...

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.052
113
Potrc je eden redkih "postenih" komunistov v nasi dezeli.

Za 73 letnega politika je navaden revez, za razliko ostalih omladincev in fasistov ki so si nakradli svega i svacega.

Naj hitro okreva.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.472
7.621
113
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
Potrc je eden redkih "postenih" komunistov v nasi dezeli.

Za 73 letnega politika je navaden revez, za razliko ostalih omladincev in fasistov ki so si nakradli svega i svacega.

Naj hitro okreva.
Je tudi eden redkih ki ima normalne odnose z desnico in se obnasa kot kulturno vzgojen clovek.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.529
5.698
113
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
.

hysterical-1.gif

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
Sem že bil na tem, da dam Tita za primer, pa sem potem "za ziher" dal najbolj skrajno možno primerjavo. Pa je bila tudi ta brez efekta.
smile-1.gif

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
Citat:
Uporabnik TRiK pravi:
Sem že bil na tem, da dam Tita za primer, pa sem potem "za ziher" dal najbolj skrajno možno primerjavo. Pa je bila tudi ta brez efekta.
smile-1.gif

Je brez smisla dokler ne dojamejo, da je toliteren režim tolitaren ne bo šlo. Pač so imeli v Jugi zaradi hladne vojne realtivno lepo življenje. Potem pa vsi velečejo primerjave in mislijo, da je tisto bilo možno nadaljevati.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik legionar pravi:

Drugače pa je res, da je bil skoz približno na isti liniji. Zanimivo vprašnje je samo na kateri liniji.

In kaj je kdaj Potrč delal?

jadrapovetru.press
crazy1.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.903
114
63
štajerska
kaj pa politi na splošno delajo ?
večina jih je oportunistov in delomrznežev, ki hujskajo narod in se držijo načela Divide et impera in jim gre dokaj lepo v življenju

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.586
5.171
113
Zelo pozitivna novica, ker mogoče pomeni, da se ta človek neha pojavljati v politiki. Kaj bo delal zasebno me ne briga. Mislim pa, da bi politik v Slo moral kdaj videti še kaj drugega v svojem profi življenju kot je parlament.
Število mandatov poslancev bi bilo dobro omejiti. Samo to žal pomeni, da bi se potem pojavili kot sekretarji, župani, diplomati in gospodarstveniki v državnih podjetjih. Če bi imeli pokrajine, pa še tam. Tako da ta rešitev je iz dežje pod kap.
Malo bom zabluzil, ampak zadnjič sem imel priliko poslušati predavanje nadebudnega raziskovalca trga dela, ki tudi "strokovno" kroji našo politiko. V 15-ih minutah je povedal dve taki bluzatorski stvari, da se je takoj videlo, da še ni stopil na ulico v naši državi. Prva je ta, da je prav škoda, da pri nas ni anglosaksonskega sistema trga dela, kjer imaš plačo in potem odtegljaje (pri nas pa dodatke). Publika mu je hitro povedala, da je to v našem gospodarstvu vsakdanja utečena praksa. Druga je bila razlaga ankete o zaposlenosti, kjer je razlagal, da se največ upokojencev po upokojitvi za denar zaposli v kmetijstvu in gozdarstvu. Na izrecno vprašanje, če so to ostareli kmetje, ki še delajo na družinski kmetiji, je to skupino izločil in naprej trdil svoje, da denimo gozdarska podjetja komaj čakajo, da zaposlijo 70-letnega gozdarja, da bo z motorko skakal.
Potrč sodi nekje v to skupino naših strokovnjakov. Nikoli ni videl realnega sveta.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.903
114
63
štajerska
no, tako hudo s potrčem ni.
to kar si ti popisal je pa tipično za današnje "izobražence" in meneđerski podmladek. Vsak, ki ima čas in voljo nadrka eno izmed družboslovnih fakultet , če ima srečo dobi službo ki jo financira država in potem pametuje, kaj in kao mora delovati trg, biti delovna sila fleksibilna in mobilna ipd
V kolikor pa ne dobi šihta, pa je za to kriva država , tujci , stranke in folk, ki dela do smrti

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.052
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik legionar pravi:

In kaj je kdaj Potrč delal?

jadrapovetru.press
crazy1.gif

Ja za razliko od nekaterih tukaj in kaksnih drugih FDVjevcev, je Potrc dejansko nekaj naredil. Je pac nekaj kar si njegovi konkurenti, ki jim druga kot da ga zmerjajo z levicarskimi vzdevki ne predstavljajo.

Dolga leta je bil vodja pravne sluzbe MLM v jugoslaviji, bil eden krojiteljev gospodarskega prava in eminenca/zascitnik univerze v Mariboru.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.586
5.171
113
Potrč že več desetletij dela kot poslanec, prej pa kot delegat. Vsak tak zgubi stik z realnostjo. Tudi ostali iz kompanije, ki imajo v svoji bibliografiji zadnji dve desetletji (ali še več) samo poklic "poslanec" bi se lahko samo "samoukinili".
Rabimo nove ideje...