poroka vs. koruza

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
Se močno strinjam. 10 jurjev za en dan veselja je kar malo tumač, rajši to nekam naložim za 20 let in ima bodoči otrok rešen stanovanjski problem, ko odraste.

Fikret

mhmm

GIFtedALTER 08
22. jul 2007
2.370
0
36
No pri nas se pa še sam "fikreti" in "alme" ženijo.
smirk-1.gif

Zdej se bo začela sezona narodnjakov in kolone opElov, fauvejev in bmw-jev.
cheer.gif

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
predporočna velja pravno ravno tolko kot tvoja beseda na alterju. Torej jebeštrga kej

grims-1.gif

mi lahko to nekdo pravno razloži zakaj bi predporočna pogodba en jebeštrga veljala ob primeru ločitve?

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Zato, ker pri nas taka pogodba ni veljavna,...ne moreš jo skleniti za bodoče premoženje,...ker je pri nas zakon o polovični razdelitvi bodočega premoženja, ki ga ne moreš zaobiti...

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Zato, ker je zakon, ki določa da se premoženje ustvarjeno v času zakon deli splošni pravni akt in je hierarhično nadrejen pogodbi. Členi navedeni v pogodbi morajo biti v skladu z vsemi nadrejenimi pravnimi akti, tako da pogodba s katero bi določali drugačen način deljenja premoženja, kot je to določeno z zakonom ne more biti veljavna.

LP

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
malcom: Ti ko vse uporabljaš od žlahte. Kaj se zgodi če se tvoja žlahta loči (tvoja dva starca ali sestra?)

Ja kaj zdaj če se ločita, hiša je še vedno pisana na mamo. In glej ga zlomka, mama pa ata nista poročena
smile-1.gif

In tut če bi bla poročena, vrjetno foter nebi zahteval polovice, če pa ve da je moje. Če bi pa že tak daleč naneslo,
pa jaz vedno v hecu povem, da pobijem vse če me bo kdo drkal. Pa tut dvomim da se bi starca pri eni hiši, vikendu
in dveh stanovanjih "pipala" za mojo 3x3m garsonjerco... (kaj se bom grebel za zastavo, če mam 3 bentlije na hofu)

Če me razumes.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Kinimod pravi:
Se močno strinjam. 10 jurjev za en dan veselja je kar malo tumač, rajši to nekam naložim za 20 let in ima bodoči otrok rešen stanovanjski problem, ko odraste.

Fikret

Kaj bos te začel z 10k€ šparat? Ja da daš 10€ v na stran, pol pa pridno nalagaš vsak mesec po 200-300€...
Povprečno stanovanje (nič posebnega) je 100k€. Da ti vidim 1000% profit v 20ih letih. Hudičevo
dobro boš moral naložit. Samo reči kam, naložim za 10 let takoj vse kaj mam, z prodanim avtom vred.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
bolj enostavno je že kr prej vse babi dat, mas polmanj problemov
wink-1.gif

Če je človek tako tele in se ženi, pol res. Primer ko sem ga opisal, ko mu je ženska
v 3 letih odpeljala za cca. 300k€ premoženja (tolko se je govorilo, naj bi pa blo vsaj pol miljona)
se je raje odselila v kalifornijo, ker se je potihem momljalo, da se bo tut njeno telo delilo na pol.
smirk-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Tamara pravi:
Lubiiiii....ti men hočeš rečt, da se z mano sploh ne boš oženil? Nič od bleščeče poroke, s 500 povabljenini?
cry12bpy.gif

Lubi, itak da dobiš to vse, pa fake župnika in vse, samo na papiru nebo ničesar, ceremonial bo pa najjači
na štajerskem v zadnjih par letih.
nahrung002.gif

rtm
srce-1.gif

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik Kinimod pravi:

Fikret

Kaj bos te začel z 10k€ šparat? Ja da daš 10€ v na stran, pol pa pridno nalagaš vsak mesec po 200-300€...
Povprečno stanovanje (nič posebnega) je 100k€. Da ti vidim 1000% profit v 20ih letih. Hudičevo
dobro boš moral naložit. Samo reči kam, naložim za 10 let takoj vse kaj mam, z prodanim avtom vred.

To je blo tak kot tvojih 25.000 milj
grims-1.gif

Pride pa recimo z vložkom 10.000 EUR na 25 let skoraj 100.000 EUR ob neki povprečni donosnosti (9,5 %). Res je, da bo 100.000 čez 25 let nekak drugač zgledalo ko danes, ampak neki štart za deco pa bo. Vsekakor bolj pametno kot v luft spustit 10 jurjev za dan-dva žura.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Kinimod pravi:
luft spustit 10 jurjev za dan-dva žura.

Mi če jih bomo, jih bomo v luft spustli 20. In to samo od čistega viška. Če tega viška nebo, se nebomo fake ženli.
Torej ko bo do konca zgrajena bajta, vikend, trije avti, dva motorja in dva angleška bulldoga.
Če bo manjkal samo en od teh faktorjev, se nebomo ženli.

Za tiste milje sem pa že 5x povedal da so ble rečene v pretiravanju kot recimo "500let te že ni blo k nam".

Nazadnje urejeno:

Blimpe

Pripravnik
31. jul 2007
51
0
6
ksz mal off

Sicer nimam nobenih planov, da bi se v bližnji prihodnosti poročil, me pa zanima kaj potrebuješ za cerkveno poroko. Krščen sem, to je pa tudi vse. A je treba hodit na kašna predavanja? Poznate koga, ki se ga lahko podmaže s kašnimi 200-500 eur, da ti uredi potrebne papirje?