poroka vs. koruza

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Ja to je res da sem malo zmešal samo večina žensk potrebuje obe! Jaz pa sam ne rabim nobenega potrdila če imam nekoga rad in z njim tut živim skup!

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
Saj ne da bi ti rabil, bo pa tvoja to z leti vedno bolj rabla
evil.gif

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik kimusabi pravi:
Mene bi bilo sram na svatih služit. Če bi že delal ohcet, nebi želel daril, še manj pa denarja.

noben ni zahteval da mora folk denar prinest, sta pa izrazila željo, če že kdo namerava prinest darilo, da je željeno, da je to denar. Nista hotla nobenih pralnih strojev, pekačev, multipraktikov, ker sta imela že vse zrihtano.

Nazadnje urejeno:

jan24

Pripravnik
4. sep 2007
69
0
6
" noben ni zahteval da mora folk denar prinest, sta pa izrazila željo, če že kdo namerava prinest darilo, da je željeno, da je to denar" - Ma to men diši čisto na prostovoljni mus

No, sicer je pa vseeno, saj se me ne tiče.

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
Zaenkrat nisem niti za poroko niti proti. Po eni strani se mi zdi fajn, da se na tak način obvežeš (pa čeprav se lahko kadarkoli odvežeš), po drugi strani pa to v nobenem primeru ni recept za uspešno in dolgotrajno zvezo. Po zakonu sta zunajzakonska skupnost in zakon v pravnih posledicah itak izenačena, le da je treba zunajzakonsko skupnost v vsakem primeru posebej dokazovat. Me je pa res skoraj minila želja do poroke, ko mi je fotr začel razlagat, koga vse naj bi morala povabit na poroko...
bonk.gif

Dzexon

Pripravnik
3. sep 2007
946
0
16
Sem pristaš koruze. Pravzaprav kokic (da pokam vse naokoli). Ugibam, da imajo za malcoma kokice (ki jih tako obožuje) tudi globlji, simboličen pomen.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.771
6.760
113
pri taščici
Moje mnjenje gleda vaših mnenj
wink-1.gif

Tisti ki bi raje zapravili 10kE na bori bori in podobnih lokacijah kot na ohceti. Ste pač "individualisti". Jaz bi dal raje 10kE za zabavo 100 ljudi kot pa 2. (pa čeprav samo en dan in ne dva tedna). saj komur se zdi poroka kot en pogreb mu pač ni treba priti. Ne rabim njegove razlage.
Ko boste postali starš boste tudi to zadržali "zase"? močno dvomim ,sploh pri tebi malcom
wink-1.gif
. Pri tebi bo takrat ves alter in cela štajerska en teden mrtvo pijana. Seveda, če se boš kdaj odločil za tako pogumen korak.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Sicer nisem bral do konca..ampak v začetnem delu ste vsi proti...pa da malo nagnem (preobteženo) tehtnico še na drugo stran.

Jaz osebno pa sem ZA poroko. Ker se mi zdi to neka 'gesta' s katero sebi in partnerju pokažeš in dokažeš da naj bi bila vajina zveza trajna In tudi sem ZA cerkveno poroko - pa ne ker bi bil blazno veren (no ja...imam zakramente potem se pa neha), samo se mi sama civilna poroka ne zdi nič pametnega (bolj civilno pravni del - predvsem za potomce, da vejo pri čem so - da izhajajo iz družine - ne od fotra 'Potrbina' in mame 'Rozamunde'). Torej s tega stališča da cerkvena poroka tisti pravi pečat....oz poroka ima nek drug (simboličen) pomen.

In komentar..da poroka stane...lahko samo rečem Bog se usmili tistega, ki to izjavi!

Da ne premoreš 50 EUR za civiln oprooko, pa če nimaš še 200 EUR za obleko in nekaj fičnikov da par gostov pelješ nekaj pojest....

žalostno!

Še bolj pa je žalostno da si najdeš 'ceno' kot izgovor za neporočanje.

(pa osebno nisem privrženec velikih porok!....zgolj da povabiš tiste, za katere se ti res zdi da naj bi bili prisotni).

Poroko je treba gledati z vidika simbolike...ne papričkov, ki jih ob tem podpišeš.

rainbow

Pripravnik
18. avg 2007
607
9
18
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Poroko je treba gledati z vidika simbolike...ne papričkov, ki jih ob tem podpišeš.

Se strinjam. Da so težave večje zarad tega na koncu - verjetno je odvetnik, sodišče in to še najmanjši del vsega. Kar se tiče premoženja in otrok, ni velike razlike, čustvena prizadetost ter "failure feeling" je pa po moje isti.

Bi moral kakšen kaj napisat, ki je to že dal skozi - kok bi blo vse skupaj lažje, če ne bi bil uradno zavezan.

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Citat:
Uporabnik rainbow pravi:
Bi moral kakšen kaj napisat, ki je to že dal skozi - kok bi blo vse skupaj lažje, če ne bi bil uradno zavezan.

Beri zakon, ki nezakonsko zvezo izenačuje z zakonsko
smirk-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Citat:
Uporabnik rainbow pravi:

Beri zakon, ki nezakonsko zvezo izenačuje z zakonsko
smirk-1.gif

Ne, če si pameten in si prej poskrbel zato. Hiša pisana na mamo, oba avta pisana na brata, motor pisan
na očeta, in vse kaj ti lahko bek vzamejo je kravata ki jo imaš okoli vrata. Ali pa predzakonska pogodba.
Lubica tu podpiši.
No pa smo tam, cela poročna ceremonija je šla po zlu, kakšna predporočna pogodba, če pa je poroka
zato, da se prisežejo določene stvari. Boknedaj da ne govorimo o stroških ko se ločuješ.
Poročen ali neporočen, v vsakem primeru si lahko srečen. Sicer pa lahko narediš fake ohcet, glavn
je ceremonial ne pa tisti papir.

Pa kdo se še danes sploh ženi?!

rainbow

Pripravnik
18. avg 2007
607
9
18
Mišljeno je bilo, da je na koncu vprašaj - nimam izkušenj, ampak sem skeptična, da bi bilo enostavnejše, ravno zaradi izenačenja v mnogo pogledih.

My mistake.

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Ti pa že malo pretiravaš, deli se samo premoženje ustvarjeno v času veze,...pa kaj misliš, da se z bratom ne moreš tako skregat, da ti enostavno ne da nobenega od avtomobilov....mama se tako zapufa, da bajto zarubijo, lahko tudi umre (recimo, da nima oporoke), kako boš potem dokazal, da je bajta tvoja, in da bratu ne pripada polovica (oz. očetu ali komurkoli od potencialnih dedičev)...? In kje sploh piše, da boš na koncu veze imel ti več premoženja kot ona
confused-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Grisbi pravi:
Ti pa že malo pretiravaš, deli se samo premoženje ustvarjeno v času veze,...pa kaj misliš, da se z bratom ne moreš tako skregat, da ti enostavno ne da nobenega od avtomobilov....mama se tako zapufa, da bajto zarubijo, lahko tudi umre, kako boš potem dokazal, da je bajta tvoja, in da bratu ne pripada polovica (oz. očetu ali komurkoli od potencialnih dedičev)...?

Zakaj bi se zdaj naenkrat zapufali? Zakaj bi mi brat vzel avte? Ponca, vidim da se ne spoznas na te zadeve,
imaš v sloveniji x odvetnikov ki takšne in podobne primere pripravljajo v primeru "propada zakona".
Od predporočnih pogodb do tega da recimo direktor velike firme nima niti svojega avta, kajšele stanovanja.
Danes nemores bit dovolj previden.

Lubica draga, prijatelju od sestreinega "moža" je žena po 3 letih vzela hišo z bazenom, vikend, avto, in dva otroka.
Sama ni delala nikoli, zdaj je prodala več ali manj vse in se preselila v 3 krasne. Njegova pravica da lahko vidi hčerko
2x na mesec pa je na sodišču verdna isto kot beseda povratnega kaznjenaca, ženska je pobasala froce z par
100k € in če ju hoče videt more priletet v kalifornijo.

Nebom naredil te napake. Naj raje pol hišo in vse vzamejo "moji" kot pa ena blontna avša s katero mam otroka.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Grisbi pravi:
Ti pa že malo pretiravaš, deli se samo premoženje ustvarjeno v času veze

Dokaži ga, hraniš vse raæune izpred 15ih let, ko si gradil vikend? Se mi je zdelo da ne.
So ti računi izdani n tvoje ime? Sicer niso vredni nič. Na sodišču si pa že tako ali tako
hendikepiran sploh če je sodnica, ker zapuščaš oz. kakorkoli si ti kriv za še eno mati samohranilko...

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Ja ne vem, predvidevam, da se lastništvo hiše da dokazati z datumom vpisal lastnika nepremičnine v zemljiško knjigo? Za spor med brati tudi še nisi slišal? Ni potrebe, da se nekdo zapufa,...lahko ne plačuje dolgov in se nepremičnina zarubi-delam na takem mestu, da vidim, da se to dogaja, ker pač račune moramo pokrit......sicer nisem pravnik, samo po moje če pride do ločitve se boš tudi z prepisovanjem lastništva na sorodnike težko zmazal....

Konec koncev mi je pa vseeno kaj boš ti počel in če boš to svojo blontno avšo s TVOJIM otrokom vred fliknil na cesto,....bo mogla bit pa orenk blontna, da bo pustila, da se to kar ustvarita v času veze prepiše na tvojo žlahto...

Nazadnje urejeno:

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Grisbi pravi:
Ja ne vem, predvidevam, da se lastništvo hiše da dokazati z datumom vpisal lastnika nepremičnine v zemljiško knjigo? Za spor med brati tudi še nisi slišal? Ni potrebe, da se nekdo zapufa,...lahko ne plačuje dolgov in se nepremičnina zarubi-delam na takem mestu, da vidim, da se to dogaja, ker pač račune moramo pokrit......sicer nisem pravnik, samo po moje če pride do ločitve se boš tudi z prepisovanjem lastništva na sorodnike težko zmazal....

Konec koncev mi je pa vseeno kaj boš ti počel in če boš to svojo blontno avšo s TVOJIM otrokom vred fliknil na cesto,....bo mogla bit pa orenk blontna, da bo pustila, da se to kar ustvarita v času veze prepiše na tvojo žlahto...

Napisano na žlahto je že zdaj, pa še blontne nisn našo.
cool-1.gif

malkom se pusti nategnit samo v postli in nikjer drugje.