poroka vs. koruza

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
morš imet vse: od krsta do birme

imaš pa "hitri tečaj" drugač...pač malo "testov" in je stvar urejena v tednu, dveh...

Nazadnje urejeno:

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
bajta, vikend, trije avti, dva motorja in dva angleška bulldoga.

Pa vse na mamo pisano, a?
hysterical-1.gif

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
Zakaj je to smešno? Ajd, recimo da pri 24 še lahko maš kaki izgovor, da se mamine kikle držiš, ampak ko si enkrat začneš lajf porihtavat, pol pa je treba popkovino rezat. Če boš dobo neko pametno žensko in bo vidla, da daš vse mamici pisat, bo v sekundi šla. In verjemi, da ne bo ona na slabšem.
bonk.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Dozdaj še nobena ni pobegnila zarad tega. Sicer pa če rečeš da ti je mama kupla stanovanje nad Mariborom,
in da pač hoče met ga nase pisanega dok ne umre...

Ne spomnim se, da bi meni kdaj moje peroksidno trupelce najedalo, zakaj nimam nič pisanega nase...

Sem pa nazadnje na ta račun dobro skozi prišel, ko sem bil na sodišču zaradi ene štale na cesti
(policist mi je napisal svinjarijo ki se sploh ni zgodila) in sem moral na razpravo, in ker nisem dokazal ničesar
oz. moral priznat kar sploh ni blo res (zavoljo sodnih stroškov), in je zdaj končni znesek bil skoraj jurčka in pol,
zavoljo tega da nimam popolnoma nobene premoženjske vrednosti, niti avta, pač 24 leten študent, ki živi doma,
mi je kazen zmanjšala, 500 evrov in to na 24 obrokov.

Pa da vidiš moj nasmešek ko stopam iz sodne ven... Ampak to je druga štorija.

Kolega ki je imel podobno sranje (stem da je bil kriv) mu ni dala ne na obroke, ne zmanjšano, in ko ji je
rekel kako naj to plača če pa je študent, mu je pribila; Saj pa imate nov avto; prodajte ga!
frown-1.gif

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
confused-1.gif

Pa ne morem verjet kak razmišljaš. Enkrat bluziš kak boš zapravil 20 jurjev za poroko, pol pa si božaš ego da še dobro da nimaš nič svojega, ker si tak dobo ... 500 EUR kazni ... na obroke
bonk.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.771
6.758
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

(policist mi je napisal svinjarijo ki se sploh ni zgodila)...................mi je kazen zmanjšala, 500 evrov in to na 24 obrokov.

frown-1.gif

PO tvojih postih bi prej pričakoval da bi pospravil sodnico potem pa še PP iz kjer prihaja policist, ker to pa je krivica. Nič naredil pa 1500 evrov kazni. Najbrž niti ministrer za notranje zadeve ne bi bil varen.

Kdo bo lastnik premoženja tvoje mame po njeni smrti: tvoji otroci?

Pač nekaterim več pomeni dva tedna na Bori bori, drugim pa en dan s priajtelji in žlahto za katere imamo vedno manj časa.
Uživajte, jaz imam za poklicat priajtelje in žlahto
evil.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Ja, ampak tisti del premoženja, za katerega je jasno, da je tvoje, četudi pridobljeno tekom zakona, ostane tvoj.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Kinimod pravi:
confused-1.gif

Pa ne morem verjet kak razmišljaš. Enkrat bluziš kak boš zapravil 20 jurjev za poroko, pol pa si božaš ego da še dobro da nimaš nič svojega, ker si tak dobo ... 500 EUR kazni ... na obroke
bonk.gif

Glej, malkom še sebi ne da, ne da bi drugim. Mene ni sram priznat, da uletim na socialno... Jaz se oblečem
v Rašica "jankar", ko mi da listino za podpisat, jo hočem podpisat z lesarskim svinčnikom, dan danes se moraš
naredit bogega, idi zaplayat, pa ostal boš brez vsega. Plačujemo jebene davke, a rasekam si gumo na cesti,
ker je bla lukna, avto je sicer kasko, ampak plačajo mi serijsko 16', to da mam HOMOLOGIRANO 18' ne zanima
nobenga. Nakoncu še mi dajo za pihat...

500€ sem dobo na obroke, ker doma res nimamo denarja. Mama in ata sta v penziji, zasebe, sam živim doma,
dobim 270 socialne, da lahko dam doma "za stroške", preživljam se z občasnim štud. delom, pač životarim...
sej pa ni sramota, če nimas denarja, pač ga nimamo.

Poroko za 20k bom pa naredil, ko bom mel teh 20k popolnoma viška... Res totalno "za bek vrečt".
Pa še del tega bom na soci. obeso. Če se pa da, zakaj ne.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

(policist mi je napisal svinjarijo ki se sploh ni zgodila)...................mi je kazen zmanjšala, 500 evrov in to na 24 obrokov.

frown-1.gif

Po tvojih postih bi prej pričakoval da bi pospravil sodnico potem pa še PP iz kjer prihaja policist

Sodnica ni nič kriva...
Živim za to... Samo to so vojne, ki se jih neda zmagat. (pošteno) Policistu sem že tam na licu mesta povedal, da
pride čas, ko bom jaz rezal potico, sicer se mi je smejal, ampak imam x kolegov, ki študirajo kriminalistiko,
od balistike do umorov, nekega dne bodo na poziciji, in takrat se bom pa jaz delal norca... Čuje se kot napihovanje
mladoletnika... Ja kul... Te že...

Pa tudi če ta dan ne pride... On je policist, navaden prometnik. Teh 500€ bom že plačal. Ta amount denarja
ne predstavlja popolnoma nič... Nisem človek ki bi se hvalil, daleč od tega, nimam se s čim, samo on dobro ve,
da sem na boljšem...

Glej, whatevaa, moj glavni problem je, če bo moja diploma šla skozi, če bom diplomiral, njegov glavn problem je pa?
Če bodo plačane položnice za leasing, če je skoz leto prihranil dovolj za 14 dnevni dopust v kempu...

Sicer pa mu je to blo že jasno pri tem, ko si je zapisoval reg. pred avtom, pa sem mu siknil:
NARIŠI SI GA, KUPIT SI GA TAK NEBOŠ MOGEL... (no, kot da si ga lahko jaz, ampak moral sem se "spraznit"...)

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
Citat:
Ja, ampak tisti del premoženja, za katerega je jasno, da je tvoje, četudi pridobljeno tekom zakona, ostane tvoj.

Deli se samo premoženje, ki sta ga zakonca v času trajanja zakonske zveze pridobila z delom. Vse ostalo sodi v posebno premoženje posameznega zakonca, ki ne gre v 'ločitveno maso'. Tudi recimo poročna darila so posebno premoženje zakoncev, enako kot morebitna darila, pridobljena tekom zakonske zveze. Lahko pa se tudi za premoženje, ki sta ga zakonca pridobila z delom, dokazuje, da je en neprimerno več prispeval k njegovemu nastanku kot drugi (npr. mož garal kot zamorc, medtem ko se je žena samo doldajala z zamorci).

@MX: zdej pa že mal preveč nabijaš no.....

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik Blimpe pravi:
ksz mal off

Sicer nimam nobenih planov, da bi se v bližnji prihodnosti poročil, me pa zanima kaj potrebuješ za cerkveno poroko. Krščen sem, to je pa tudi vse. A je treba hodit na kašna predavanja? Poznate koga, ki se ga lahko podmaže s kašnimi 200-500 eur, da ti uredi potrebne papirje?

Poznam.

V nedeljo po maši ti da prvo obhajilo in te birma.

Drugače pa morajo ponekod hoditi na predporočne tečaje in nevemkajše.
bonk.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Če ti še ni nihče povedal... V SLO predporočne pogodbe nimajo pravne veljave zaenkrar... In ob ločitvi (takšni in drugačni) se premoženje, pridobljeno v času trajanja zveze razdeli na fifty/fifty...
Tam, kamor greš pa ti te pa ponavadi ženska obere najmanj za fifty vsega tvojega premoženja, ki ga imaš... Imam sosrdnika, katerega so na tak način obrale 3 babe, pa ga ni izučilo in se je poročil še četrtič... z 30 let mlajšo "prjatelko"...
stupid-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Evo, tudi sam sem poročen 11 let, pred tem pa še 5 let preizkusne dobe. Ohcet je bila skromna, plačala sta jo najina starša...
Moje mnenje je, da je poroka vseeno potrditev ljubezni in nov začetek. Vseeno ne moreš tako enostavno oditi stran kot pri koruzništvu, kjer enostavno spokaš kufre in greš (ponavadi pri koruzništvu to naredi ženska in v zakonu moški...
smile-1.gif
).
Meni ni žal.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
VSAK duhovnik, župnik al kakorkoli se jim že reče dons, ti bo takoj dal papirje če mu daš 500€ na roke. ja tko je, samo še keš jim gre po glavi.

@ all

a ni malo hinavsko tole da predporočna pogodba ne velja? ker tut zdej premoženje ne gre 50-50, ampak veliko večino dobi ženska. vse je tako narejeno, da kljub temu da npr mož hodi v službo in je žena doma, bo ona dobila več kot on, ki je dejansko to zaslužil.