poroka vs. koruza

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
Citat:
vse je tako narejeno, da kljub temu da npr mož hodi v službo in je žena doma, bo ona dobila več kot on, ki je dejansko to zaslužil.

tudi če je žena doma in skrbi za otroke, to ne pomeni, da nič ne doprinese. Vzgoja otrok, skrb za stanovanje ipd. se ravno tako kvalificira kot delo. Da pa so sodišča bolj naklonjena ženam (tako pri delitvi otrok kot premoženja), je pa druga zgodba...

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Citat:
Uporabnik Don_Corleone pravi:
ampak veliko večino dobi ženska. vse je tako narejeno, da kljub temu da npr mož hodi v službo in je žena doma, bo ona dobila več kot on, ki je dejansko to zaslužil.

A ne ga srat
confused-1.gif
Ti to iz lastnih izkušenj??

Ne vidim razloga zakaj bi ona dobila več kot zakonsko določenih 50%? Razen v primeru sporazumne ločitve, kjer se on strinja z zneskom...

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
poznam primer, kjer je ženska dobila večino skupnih stvari. hišo, avto, otroka
crazy1.gif

@PNG koliko žensk pa poznaš, ki so recimo ostale doma ( skupna odločitev) in skrbele za dom in recimo otroka, in da možu niso govorile da naj tudi on pomaga pri opravilih? pomoje jih ni. in kaj odloči sodišče, če NAJ bi ženska skrbela za dom in otroka, ampak dejansko tega ni počela. npr da je počela kar ji je zapasalo? kakšne možnosti so, da sodišče vrjame možu in ne ženi?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Ohcet je bila skromna, plačala sta jo najina starša...

Kak nimaš tolko "sebe" pa plačaš to poroko? Kak se qrba lahko greš ženit, pa svojga ohceta nemoraš plačat?
Ja pyzda no! Te se pa ne ženi če nimaš za jeben sirov burek! Glej 4 mesece delam 24 ur, najamem kredite, trajnike, prodam
avto, ledvico, plazmo, uro, pecikl pa sebe, ampak, moj ohcet bom plačal sam. Če hočejo "pomagat", ja kul lahko nek
minimalni delež pokrijete kot darilo, to pa je to. Da se ženiš je jasen dokaz, da stojiš na svojih nogah, da si ded v hiši,
in da svoje stroške skrbiš sam, ne pa da bom mel MALI ohcet, pa še totega mi bo mati plačala.

Pa pyzda, kaj folk res ne mislite s svojo glavo no?

Mati plača ohcet... Raje visim z mosta kot pa da to pustim.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik PNG pravi:
Da pa so sodišča bolj naklonjena ženam (tako pri delitvi otrok kot premoženja), je pa druga zgodba...

Ja sej zato jo bo pa en od mojih kolegov povozo še v istem tednu ko mi bo skušala kaj pobrat.

Glej veš da kupim neki avto, pa jo dam povozit, če treba jo v pesa oblečem pa v gozd naženem da jo jager pokne,
karkoli bom naredil bo zgledalo kot nesreča. Glej veš da jo z piskrom za jajce pečt tak mahnem okol kepe...
jezen.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Citat:
Uporabnik Don_Corleone pravi:
VSAK duhovnik, župnik al kakorkoli se jim že reče dons, ti bo takoj dal papirje če mu daš 500€ na roke. ja tko je, samo še keš jim gre po glavi.
Sem ravno zadnjič govoril z enim, kako to gre. Načeloma ni nikoli problem, če človek kaže željo. Tudi denarja ni treba. No seveda so gospodje župniki tudi različni med sabo in konec koncev imajo kar prav. Če nekdo smatra cerkev kot servis, ki ga rabi tam nekje trikrat v življenju, naj pa takrat nekaj primakne. Je pa za župnika bolje, če se "sumljivi" gredo to v sosednji župniji ali kar na škofiji, da si ne blati "ugleda" v lastni župniji. Dotični gospod je rekel, da včasih pa vseeno ne more. Če nekdo pride k njemu, da bi se rad cerkveno poročil in mu potem pametuje, kako mu to nič ne pomeni, potem ga pač vrže ven. Na temo pa smo prišli, ker je začel, kako je pa danes nekoga vrgel ven, ker v glavo ga pa vseeno ne bo noben j.... v njegovi hiši.
Meni se zdi brezveze, da se nekdo gre cerkveno poroko, če osebno ne hodi v cerkev in sovraži duhovnike. Zakaj? Če to dela zaradi partnerja, naj takoj odneha. Če se tega ni sposoben zmeniti, kaj ja in kaj ne, naj gre raje takoj narazen. To ne more trajati...
Sicer pa poroko podpiram. Pravzaprav je zelo hecno v današnjem svetu. Sposodiš si 1000€ (kredit) in moraš podpisati milijon papirjev, jamčiti s svojim življenjem za tistih par fičnikov, se mogoče življensko zavarovati in ti j...... mater, če ne vrneš, po drugi strani pa živiš z nekom, imaš otroke itd. So torej ljudje v igri in ne rabiš jamčiti z ničemer... Morala in pravica pa taka. Če prav razumem, je poroka nek protokol (ki ni nujen) podpisa pogodbe, kjer nekaj jamčiš. Mi si sicer običajno predstavljamo pod to bolj sam protokol kot pa pogodbo. Ampak bistvo je zaveza, da ne boš stisnil rep med noge in k mamici v jok, ko bo prvič hudo.
Mislim, da globoko v sebi vsak "resen" koruznik še vidi to kot možnost in zato odklanja poroko. Poroka načeloma pomeni, da si se za nekaj odločil za celo življenje, kar pa si je treba upati in se potem tudi truditi, da bi podrtija kolikor toliko stala. In to stala tako, da bosta oba udeleženca v scenariju (+ otroci) imela več od tega, kot če te podrtije ne bi bilo.

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
On je pa ostal brez strehe nad glavo in avta? Jaz tudi poznam take primere, samo je on imel še dovolj gotovine, da si je nabavil novo nepremičnino...

Se mi zdi pa grozno, ker nekateri nimajo denarja za ločitev,..naj bo še tak groteskno slišat, samo recimo imajo malo stanovanje, zapufana oba do amena, vesta, da če se ločita, prodata stanovanje, ne bosta zmožna kupiti novih nepremičnin oz jima ne bo zneslo vsakemu z eno plačo plačevati najenine in kolikortoliko dostojno živeti, in samo iz tega vzroka ostajata skupaj,...
crazy1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Pa ni to žalostno? Zato pa pravim, vse sporaspisat po lastni familiji, da nakoncu brez ostane samo ona.
Jebat ga, dnara k bajti nisi prinesla nič, zato ga tut odnesla neboš. Lahko obdržiš tisto Louis Vuitton torbico
za 900€ to pa je tudi vse kar ti pripada. Pa prstan mi daj nazaj al pa ti za s prstom vred odsekam z kleščami
za trneke z ribe pipat. Ne, nedam ti dvesto evrov da preživiš mesec, pa da nebi pomislil pa se z avtom odpelala
ker pridem z hruško pa te z betonom zasipam. znajdi se, sej si pa zdaj 3 leta brez vsega bla obešena na moj račun.

(ločil se bi jas samo v primeru, da jo kak junec naskoči, od tu taka jeza)

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
nekateri očitno ne vedo nečesa. ti lahko skleniš predporočno pogodbo, za lastnino PRED poroko in je taka pogodba tudi veljavna. ne morš pa za neko bodočo skupno lastnino. torej če maš ti hišo predno se poročita, je to tvoja hiša in ne od obeh.

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
Citat:
ti lahko skleniš predporočno pogodbo, za lastnino PRED poroko

lastnina pred poroko (se pravi tisto, kar se prinese v zakonsko zvezo) je že itak po zakonu posebno premoženje in last vsakega zakonca posebej,tako da glede tega res ni treba pogodbe sklepat. Pogodba bi (vsaj po mojem mnenju) prišla v poštev kvečjemu za premoženje, ki ga zakonca ustvarita z delom, predno se poročitak, a ko že tvorita zunajzakonsko skupnost.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik PNG pravi:
Citat:
ti lahko skleniš predporočno pogodbo, za lastnino PRED poroko

lastnina pred poroko (se pravi tisto, kar se prinese v zakonsko zvezo) je že itak po zakonu posebno premoženje in last vsakega zakonca posebej,tako da glede tega res ni treba pogodbe sklepat. Pogodba bi (vsaj po mojem mnenju) prišla v poštev kvečjemu za premoženje, ki ga zakonca ustvarita z delom, predno se poročitak, a ko že tvorita zunajzakonsko skupnost.

Čigav je avto ko ga kupita po poroki? Recimo oba mata lepe sluzbe. On si izključno z svojimi
prihranki kupi avto za 100k€. Pisan je na njega. Se ločita, in ona reče da je dala pol za avto zraven.

Kako to dokažeš da ni res?

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
lej, beri počasi, pa ti bo mogoče kaj bolj jasno: premoženje, ki ga zakonca v času trajanja zakonske zveze ustvarita z delom , se ob morebitni ločitvi deli na pol. Torej, ni važno, a je en služil 10, drug pa 1-premoženje se sešteje in deli na pol. Lahko pa se dokazuje, da je en k premoženju več prispeval kot drugi. Kaj je na koga pisano od premoženja, ki ga ustvarita z delom, je pravzaprav vseeno.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
In mož si kupi pač še eno stanovanje z čisto svojim denarjem. Ona pa z svojim recimo nič pametnega
pa samo troši za sebe. Čigavo je stanovanje? Zakaj od obeh? Če pa je on kupil z svojimi plačami,
ona je njene plače zmetala za torbice, šuhe, kokain in plastične operacije... Potemtakem je tut
ena silikonska joška njegova. Ali?

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:

Poroko podpiram, logično saj sem tudi sam poročen. Noben koruznik me ne prepriča, da je to enako.

Kaka je razlika? Eni se ločijo po enem letu, treh, petih, moja sestra je na koruzi ze 10 let, pa ni nobenih težav na
obzorju, daleč od tega, prava pravcata družina so, in sreči kar ni konca, živijo dobro, z vsemi se razumejo, kregarije ni,
vrjetno zato ker sta si tako odkrita med sabo... In nek papir tega nebi podkrepil.

Poroka ne garantira trdnejšega zakona. Če je en od partnerjev [censored], skače čez plot, pije in nasploh serje, ga
ni poročnega papirja ki bo zdržal te probleme. "Poskusima rešit zakon; bo jima bol uspelo, kot pa če nebi bla poročena?"

Ni pojnta ženit se, v 21. stoletju smo, 90% je ateistov, zatorej zakaj sploh ženit? Grema na urad, poštemplama papire in
sma poročena. Big deal. Kje je pa garancijski list, da moje nove žene nebo naskočil kak mlajši junec? Nekak je ni ne?

Joj nemorem sem poročena al pa joj nemorem mam partnera ze 10 let, se čuje nekako isto, ali?

2 priimka sta pa že itak modna muha.

Pa da ne govorim koliko se na koruzi prišpara, ločeni naslovi na papirju, otroški dodatki, dodatki za samohranilništvo,
kasneje štipendija otroku... če nas tak ožemajo z davki, se je treba neki tut nazaj obesit na državni proračun. Že
itak stane jebeni vrtec po 200-300€, to je v petih letih en lep mali kredit, kot samohranilec je to dosti manj...

Poroka my ass!

Če se že bom ženil (kot sem omenil v katerih pogojih), se nebom ženil na papirju sploh, naredil bom ohcet, fake
župnika, prstani, čaga in to je to, pa dalje furam koruzo, ker je dost ceneje. Zaj al mam tisti papir al ne, ohcet je bil,
pijanega so me vlekli iz bordela v bordel in to je to.

Kaj pa ko se moreš ločit? Kaj pa ko prelomiš vse zaobljube? Naenkrat pa poročni list ni več vreden nič...
Treba po odvetnike, kregarija od koga je froc, deljenje fifty fifty, žena ti pobere pol hiše, pol vikenda, drugi
avto, pol motora, lahko obdržiš čoln ampak prikolica je njena, in lepo te je ožela za tam od oka 100€, sama
pa finančno ni prispevala praktično nič... Čestitke, pravkar vas je nategnila vaša dozdaj boljša polovica, dejansko
ni bla boljša, le pametnejša. Poročni list pa v zlati okvir pa na steno, da vas bo spominjal do konca svojih dni,
kako so vas v parih letih nategnili za do konc živlenja.

Predporočna pogodba? Ja kaka pa je to ljubezen, brez zaupanja, pa tako sta se mela rada
evil.gif

Butli!

S takim razmišljanjem samo dokazuješ kako teslo si! Nič čudnega, da si v taki situaciji kot si. Kaj imaš od ljubezenske veze, kaj? Ti jaz povem, nič in to že od začetka. Kako boš lahko srečen imel rad eno deklco, če že v štartu veš, da boš šel z njo narazen? Verjemi, ko boš star in sam, boš drugače razmišljal...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Jaz nočem druga, kot pa bodoče bivše. In ja, bom se ločil. Razvezal, kakorkoli.
Star pa nebom nikoli, ker me bo že v mladih letih nekaj povozlo/vtopil/dol pado/nesreča...

Zato pa zdaj živim napolno.

Zakaj nočem met resne žene in familije? Ker žena je, torej se hrani. To pa je strošek.
Zakaj nebom mel otrok? Zato ker je preživnina en mali kredit za spodoben avto.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Si si že odgovoril....Torej rajše živiš samo še 5 let in žuraš/fukash/piješ na polno, kot pa živiš zmerno, kulturno naslednjih recimo 30 let??