Poor man's 911

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Napača!? Kako pa se imenuje pokrov spredaj? Mogoče pokrov za dolivanje tekočin in menjavo akumulatorja?
tongue-1.gif

BTW, kako se komentira to da ima Twingo samo 4 zvezdice v crash testih? Kolikor vem naš AM šef pravi da avto ki nima 5* je samo za na smetišče? (recimo VW up! ima 5*)

Ne drži. To pravi za manj kot 4* ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Ne vem kaj so študirali, da so dali v takega malčka sedež od tovornjaka. Fail številka 1. Da v nosu ni prostora ni kuferama niti za eno vrečko, je fail št 2. Še Pejek Fiat 126 je imel spredal plac za en kovček. Pa še dostop do sprednjih luči bi imel.
Pa tudi ne razumem zakaj motor tiščati v zadnji del. Ni to neki športnik, da bi to potreboval, plus v primeru čelnega trka se avto obnaša precej drugače, v negativnem smislu.
Je pa tudi nekaj + strani motorja zadaj: preprostejša in lažja tehnika, boljši obračalni krog, čisto ravno dno, za električno varianto ne rabiš velikih sprememb ...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.693
6.714
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Jason pravi:
kul, potem lahko odrasel clovek brez problema prav udobno prenoci
Tisti podatek sem bleknil ampak ocenjujem da je najmanj dva metra med prtljažnimi vrati in armaturo (dolžina avta je skoraj 3,6m). Glede udobnega prenočevanja, bi moral videti pogled od zgoraj in iz strani na območje med prvi sedežem in drugim. Se pravi kako je višinsko zadeva usklajena in koliko je prostora med sedežema. Tukaj se bojim da bo vse prej kot udobno.
Pa tudi sicer ni udobno ležat na trdem ”pokrovu motorja in hrbtišču zadnjih sedežev. Razen če imaš kak turbomaximum v avtu.

Nazadnje urejeno:

Jason

Fizikalc
20. avg 2009
691
51
28
predpostavka je itak ustrezna blazina.
pri avtih kjer ni prostora ti niti to ne pomaga

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik Jason pravi:
ksz, koliko ocenjujete, da je tale tovor dolg (podrti zadnji in sprednji sovoznikov sedež)? vir:topgear

Tole men hkrati pove tudj kako tanke sedeze ima

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pa dobr no, tole je mestni malček ne pa highway kruzer.
Koliko so pa sedeži debeli... ja madona, ne bodo pol metra, če pa je trend v zmanjševanju porabe in teže... Važna pa je konstrukcija sedeža.
Recaro sedež je tudi zelo tanek, nenastavljiv, narejen po meri... pa si ga ne privošči vsak...

PaviGFY

Pripravnik
13. dec 2011
407
3
18
Je že kdo delal prvi servis na vw up, kakšna je cena in ali so cene enake pri vseh pooblaščenih servisih. Hvala.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Napača!? Kako pa se imenuje pokrov spredaj? Mogoče pokrov za dolivanje tekočin in menjavo akumulatorja?
tongue-1.gif

BTW, kako se komentira to da ima Twingo samo 4 zvezdice v crash testih? Kolikor vem naš AM šef pravi da avto ki nima 5* je samo za na smetišče? (recimo VW up! ima 5*)

Zaostrili so spet pogoje. Po starih pogojih bi dobil 5* (in po novih Up skoraj zagotovo 4*).

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.076
113
Ja vidim da so razlika, ampak večinoma se točke pridobivajo na zaščiti pešcev in varnostnih asistencah, skupno s tem se je spremenila metodologija za zvezdice.

Recimo ravno 2014 rating upošteva točke za "crash avoidance systems", tu bi up! dobil ekstra točke, twingo ima ta sistem sploh v ponudbi?
grims-1.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.043
1.260
113
42
Jaz sm zadnje case imel ogromno opravka s twingom in se mi je kr prikupil. Obracalni krog je pa nor. Jaz sm se po skladiscu z njemu peljal, pa se kje... za mesto je top

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik PaviGFY pravi:
ga že kdo vozi? Novega Twinga mislim.
Jaz.
Sicer kratko (cca. 50km), švoh verzijo, boljša oprema.
Verjamem, da je za po mestu in ženske ok, ampak meni tole ni šlo skupaj:
- volan: nekega občutka ravno ni, se mi je zdelo, da volan nič ne prijemlje, potem je pa kar naenkrat bolj zavil
- po ovinkih zadeva ne znese ravno: si ga nisem upal preveč pritiskat, ker sem imel stalen občutek podkrmarjenja, pa ESP je živčen kot pes
- najhujše je bilo pa sledeče: čez kratke ostre grbine se prav čuti, kot da je motor sam svoj (avto ni kompakten). Čutiš, kot bi bil motor na elastikah in se (poudarjam samo na kratkih ostrih grbinah) zaniha samostojno ločeno od karoserije. Me prav zanima, če lahko še kdo to potrdi ali sem samo čuden
grin1.gif

- opozorilo za vozni pas je bolj igračka kot uporabno. Dela zgolj nad 70 km/h (ali nekaj takega), enkrat je mirno spregledal, da sem šel čez črto…
- avto je bil resda nov, ampak poraba ni ravno majhna

Ostalo mi je kul, avto izgleda kjut, notranjost ok, obračalni krog fenomenalen (po moje ga obrneš na navadni regionalki
cheer.gif
).

Osebno ga sicer ne bi imel, razumem pa, da je za nekoga, ki ga vozna dinamika, itd. ne zanima, čisto kul izbira.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
od telih malih jajc ala up,twingo(novega nisem vozil),adam,i10 in co je meni samo fiat 500 odstopal od povprečnosti

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.512
10.732
113
meni so ga hotli poturit za vikend...sem se samo zasmejal, kaj pa naj počnem s to jajco. Nimam se cajta na silo vozit. Raj ležim doma. In potem me je prodajalec grdo gledal.