Poor man's 911

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.043
1.260
113
42
Citat:
Uporabnik Alan pravi:
Ma twingo je fail, grd, rwd (kar mu ni v prid) v glavnem nekdanji koncept twinga so zaj.....

Zakaj pa mu nebi bil v prid? Avto tak hud obracalni krog da konc. Prostora je zadaj dovolj. Avto je idealen za po mestu.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.043
1.260
113
42
Jaz sm se kr zabaval ko sm ga vozil
smile-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Jaz sm se kr zabaval ko sm ga vozil
smile-1.gif
A z odpiranjem prednjega pokrova? Ker jaz v vožnji žal nisem nisem niti malo užival. V bistvu me je bilo še skoraj strah.
grin1.gif
.
Je pa kjut
cool-1.gif
:
wp20141006015-small-cust.jpg

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Citat:
Uporabnik Alan pravi:
Ma twingo je fail, grd, rwd (kar mu ni v prid) v glavnem nekdanji koncept twinga so zaj.....

Zakaj pa mu nebi bil v prid? Avto tak hud obracalni krog da konc. Prostora je zadaj dovolj. Avto je idealen za po mestu.

Zato ker se 99% laičnih šoferjev ali šoferk ustraši ob rwd. Pa zarad motorja ma mejhn prtljažnik, spredi pa nič
bonk.gif

Pustmo da je grd (sploh proti predhodnim generacijam) in niti malo kul.

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.220
3.633
113
Citat:
Uporabnik Alan pravi:
Zato ker se 99% laičnih šoferjev ali šoferk ustraši ob rwd. Pa zarad motorja ma mejhn prtljažnik, spredi pa nič
bonk.gif

Pustmo da je grd (sploh proti predhodnim generacijam) in niti malo kul.

Sorry, ampak 90% šoferk sploh ne ve na katera kolesa ima (njihov) avto pogon.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Eh očitno ti (ostali) ne razumete ali pa nočete razumet. Twingo je bil lani predstavljen in je bil lansiran na trg, načeloma se ob takih situacijah poveča povpraševanje in je na začetku proizvodnja bottleneck. Torej twingo bi moral biti sedaj že par mesecev razprodan in proizvodnja bi morala delati v 3h izmenah vsaj pol leta ... če bi bilo tako bi pomenilo da bo naslednjih 5 let lahko Revoz živel od proizvodnje takega vozila.

Če pa sedaj ko je nov avto na trgu (in to ne 1 ampak celo 2 če šteješ še smarta) delajo s klasičnimi tovarniškimi zmogljivostmi (2 izmeni) potem bo prej kot čez 2 leti dovolj ena izmena ki pa ne bo nikoli pokrila investicije (= renault bo kot dober gospodar zaprl fabriko). Zadnjič sem recimo nekje prebral da na češkem/slovaškem rabi tovarna 2 izmeni da se pokrije stroške izdelave vozila in šele s tretjo izmeno delajo dobiček, v sloveniji kjer so stroški še večji bi rekel da je že dvoizmensko delo izguba in taka tovarna nima prihodnosti.

Aja na cesti nisem videl še nobenega novega twingota, sem pa videl nove passate, pa škodilake ...
rolleyes-1.gif

Slovenski trg ni nit približno merilo, pri nas je razred tamalih avtov podpovprečno prodajan (ker nimamo niti enega velikega mesta, recimo).
Twingote so štancali krpepko pred lansiranjem in naredili precej zaloge, tale delna (itak ni bila cela) tretja izmena je bila zaradi lansiranja Smarta.
Pri večini avtov ni bottleneckov, razen za točno dolčene modele, ampak to je povezano celim planiranjem proizvodnje že pri dobaviteljih .... Tovarna, ki rabi 2 izmeni na ful da pokrije stroške, je že vnaprej propadla.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.076
113
Naš trg ni merilo je pa dober pokazatelj trenda kakšen je novi twingo napram staremu.

Glede proizvodnje, cca. 10 let nazaj je imel Revoz ne samo 3je izmene ampak še 2 (ali celo 3) dodatne montažne hale. Delali so jasno cliote kar mogoče ni dobra primerjava, ampak veliko pove da so tiste montažne hale še pred krizo podrli in preselili v romunijo.

Konkurenca v razredu se dela na slovaškem (up, citigo, mii), češkem (aygo, c1, p107), poljskem (fiat) oz. v turčiji (kia, hyundai). Koliko časa misliš da bo vzdržno proizvajat tako vozilo v državi ki je po razvitosti precej nad omenjenimi, po davščinah pa tudi?!

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.291
357
83
Zdaj, ko se že nekaj časa to prodaja... Je kdo sploh videl kakega na cesti, da ni bil testni?

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
2
36
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
največji fail pri twingotu je ta, da ga niso naredili zares zabavnega
Se kar strinjam.
Fail Twingota je tudi, da oblikovno spet povsem odstopa od predhodnikov. Twingo 1 je bil uspešnica, graditi bi morali na njegovi prepoznavnostiin uporabnosti, torej sprednje luči, strm zadek; ampak pri Renaultu jim to ne uspeva najboljše.
Če so lahko pri BMW-ju oblikovno nadaljevali z Minijem in pri Fiatu z modelom 500, ne vem zakaj tega ne zmorejo pri Renaultu. Twingo 3 je samo še en majhen avto - nič več. Nobene prepoznavnosti, nič...

category_twingo_1_tc.jpg

category_twingo2_tc.png

028A000007161756-photo-renault-twingo-3.jpg

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
Citat:
Uporabnik sandra pravi:
Ob prebiranju te <a href="temehttps://www.alter.si/tabla/showflat.php?Cat=0&Board=splosno&Number=2184220&page=0&fpart=all" target="_blank">temehttps://www.alter.si/tabla/showflat.php?Cat=0&Board=splosno&Number=2184220&page=0&fpart=all</a>
sem se spomnila te in eko

http://za-misli.si/kolumne/robert-ivanc/2146-cloveski-viri

in eko, novih 5 minut zapravljenih za branje bedarij

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik BigPoppa pravi:
Zdaj, ko se že nekaj časa to prodaja... Je kdo sploh videl kakega na cesti, da ni bil testni?

Nope. Šel sem ga gledat ob prihodu v salon, zadnjič sem ga videl v enem nakupovalnem središču (kot razstavni model seveda) in to je to
crazy1.gif
Upam, da se vsaj v tujini bolje prodaja. Pa ne vem zakaj, na videz mu nič ne manjka. Je pa ogromen fail, da nima tudi spredaj prtljažnika ali pa vsaj normalno havbo.

Mogoče je pa finta v varnosti, da avto varnostno nebi bil primeren, če bi spredaj prevažal recimo neke železne palice. In potem je posledično še havba tak neuporabna, da slučajno nebi kdo vseeno spredaj prevažal stvari.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
Tudi meni je simpatičen na pogled, ampak kaj, ko so čisto prikrili, da ima pogon na pravi strani
smile-1.gif

Sicer pa jasno, da za isti denar kot cliota Slovenec pač kupi cliota. V tujini mislim, da se bolje prodaja.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
Citat:
Uporabnik map pravi:
Zadnjič sem smarta vidu, meni bolj všečen kot twingo

Vem, da o okusih ne gre razpravljati, ampak...
bonk.gif

Sej pravim, da meni. Nisem si pa še nobenega od blizu pogledal, smarta sem vidu sam na kamionu, ki je bil parkiran ob cesti na dolenjskem.