Poor man's 911

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Kot mestni malček je super, jajce pa je edino v smislu preveč denarja/dolžinski meter avta. Edino materiali v notranjosti bi lahko bili za razred boljši, čeprav je bil tisti ki sem ga vozil, zelo dobro opremljen - govorim za nov model, mini F56 (3 cil 1.5 turbo) - cena cca. 26.000.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.512
10.732
113
ne vem no, centri so tako zabasani, da z avtom (malim ali velikim) itak nimaš tam kaj iskat. Predšoping centri, v garaznih hisah itd, je pa dovolj prostora tudi za space shuttle. Tako da. mi avte pod 4,5 m preskočimo.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
ne vem no, centri so tako zabasani, da z avtom (malim ali velikim) itak nimaš tam kaj iskat. Predšoping centri, v garaznih hisah itd, je pa dovolj prostora tudi za space shuttle. Tako da. mi avte pod 4,5 m preskočimo.

Se moram kar strinjati s tabo.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.076
113
To je bolj mišljeno za une babice, mamice in dekline ki morajo 2m naprej imeti prostor da upajo zavijat ...

Sicer pa me zanima kako obračalni krog vpliva na rikverc vožnjo povprečnega zgornjega uporabnika? Po izkušnjah, manjši obračalni krog + oseba iz prejšnje alineje = katastrofa!
grims-1.gif

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
Po debaklu z Reno Wind še tole sranje, revoz bo šel v roku 5 letih papa...

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.512
10.732
113
seveda jasno piše, začne se z ukinitvijo nočne izmene (polovične) potem pa dalje. Štartali na polno, ker so "mislili". Sicer pa kdo bi se sekiral za neke slovence.Tako je to. žal.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
Menda si toliko brihten, da vidiš, da so jih najeli pol leta po zagonu proizvodnje. In to prek agencije.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Citat:
Uporabnik sandra pravi:Verjetno je kdo že prebral da bodo ker se ne prodaja kar odpustili 450 ljudi in to po dobrem mesecu kar so jih zaposlili.
Only in slovnenia. Še prej jim je Alenka dala 22.5 milijonov državne pomoči da fabrika ostane pri nas.
http://www.rtvslo.si/gospodarstvo/revoz-odpusca-450-agencijskih-delavcev/355694
Kaki "Only in Slovenia". Gospodarski subjekt mora spremljati, kaj se dogaja na trgu in se takoj odzvati. "Only in Slovenia" način je, da se vhodni denar zmanjša, ljudi pa imaš zaposlene, ker si boš nekje že sposodil denar za njihove plače (JS). Ali pa drug način, da dela sicer ni dovolj, prihodkov tudi ne, kapital bolj ali manj legalno preseliš, ljudi pa ne odpuščaš, temveč lepo počakaš na stečaj, pa naj crkne vse skupaj. Če bi ljudi odpuščal, bi podjetje ostalo in del ljudi bi imelo delo. To pa je zgodba kakega gradbeništva, Mure itd. To so prave Only in Slovenia zgodbe.
Socialne, čeprav na koncu je v njih 0 sociale, ker bi lahko ohranili zdrava jedra...

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.512
10.732
113
to mi je jasno, da so samo sezonarji, oziroma kot študentarija..bolj me moti sama strategija. , kjer pač piše da ni šlo, in iz tega sklepam, da tudi dalje ne bo šlo, tako kot so "mislili"

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
Če bi za b.v. mislili, da bo šlo, bi to polovično izmeno uvedli že na začetku proizvodnje in jih zaposlili za nedoločen čas.

To bi bilo zares slovensko.

Jaz jim pa lahko samo ploskam, ker se prilagajajo trgu tako kot je treba.

V normalni državi pa itak ne bi bilo tako bedastega članka.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.760
15.813
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
to mi je jasno, da so samo sezonarji, oziroma kot študentarija..bolj me moti sama strategija. , kjer pač piše da ni šlo, in iz tega sklepam, da tudi dalje ne bo šlo, tako kot so "mislili"

V bistvu jim je čist šlo - zaposlili so toliko novih ljudi, da so lahko zadostili potrebam trga in zdaj, ko je zahtevam zadoščeno in bi ti delavci predstavljali nepotreben strošek firmi, so prekinili sodelovanje. Dejansko edino pravilno. Lahko pa bi se šli socialo, vzdrževali število zaposlenih ter potopili firmo.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.046
3.564
113
41
Lj
To se zgodi ko država subvencionira podjetja. Še en razlog več za vse te odpuščene da pobegnejo v tujino.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
To se zgodi, ko gre podjetju dovolj dobro, da lahko za nekaj mesecev zagotovi delo nezaposljivim.

Ampak... škoda debate. Je prevelik možganski napor.

Septembra pričakujem zgražanje na forumu in članke v stilu: Vinakoper odpustil 300 obiralcev grozdja

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
V temle je problem: " država je Renaultu zaradi investicij v tovarno in ustvarjanje novih delovnih mest namenila okoli 40 milijonov evrov pomoči oziroma deset odstotkov vrednosti investicije v proizvodnjo twinga."

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Če se ti ljubi, poišči članek na temo, če se državna pomoč Revozu splača. Tam je bil prikazan izračun vplačila davkov - nepovratna sredstva.
Če se prav spomnim, je članek pokazal, da je to veliko boljša naložba od verjetno prav vsakega podjetja v državni lasti.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
Citat:
Uporabnik Hoci pravi:
V temle je problem: " država je Renaultu zaradi investicij v tovarno in ustvarjanje novih delovnih mest namenila okoli 40 milijonov evrov pomoči oziroma deset odstotkov vrednosti investicije v proizvodnjo twinga."

ni nobenega proiblema, ker tile za 3 mesece najeti pri agenciji spadajo v kategorijo "sezonski delavci" in revoz čisto lepo ustvarja in zagotavlja delovna mesta

ampak verjamem, da tega ni možno dojet.