Sej po moje sploh ni problem temperatura, ampak kemija od detergenta.Teflon se zacne topiti pri neka sto stopinjah, pa bo problem pomivalec pri max 70?
TO je problem pri moji. "Mastna posoda ne bo v omari!"za ženske je se huje, da se ne sme prati s cetom ali v pomivalcu.
Kakšen pa imaš postopek?TO je problem pri moji. "Mastna posoda ne bo v omari!"
Imam debuyer ponev, pa ne morem dobiti pravega coatinga na indukciji,... Ima še kdo tak problem?
Na ognju je veliko lažje naredit coating.
Prvo sem ga naredil na plinu, na morju, po YT navodilih, 5x segreta, namazana, dogreta, ohlajena,... Izgledalo je ok, zrezek se ni prijel, krompir je bil perfect, občasno mi je uspelo tudi jajc na oko spečt (bi rekel da z 50% uspešnostjo). Doma pa potem s časom ta sloj izgubim, ker včasih malo bolj spucam to ponev, v omaro ne pospravim ravno naoljene,... Pečem zrezke in krompir, pa še ta se je začel prijemat,... Robovi so pa itak izgubili coating, ker greje samo od spodaj... Mislim, da z indukcijo bi dobil coating samo na ravnem delu, za robove bi morala pa v pečico. Rad bi pa več uporabljal to ponev ampak z "delnim komfortom" teflonke.Kakšen pa imaš postopek?
kera znanost za eno ponev za jajca spect... mater, kdo bi si mislu.
Ja, ker jajca narediti po tvoje, je edino pravilnoSploh si ne mislis, koliko folka naredi jajca NAROBE.
Potem je problem tudi ročno pomivanje posode...Sej po moje sploh ni problem temperatura, ampak kemija od detergenta.
Nič ne polagam v usta. Ti si napisal, da jih ogromno naredi narobe. Ampak vsi ti, ki jih naredijo "narobe", so zadovoljni z njimi, sicer jih ne bi jedli. Po tvoje je pa kar "narobe". Kje je zdaj kretenizem?Ne polagaj besed v usta, kretenizem alterski. Kje sem to napisal?
90% ljudi dela vse, kakor rečejo srbi: Preko kurca. Tudi jajca pečejo ali cvrejo narobe. Fact. Tudi testenine kuhajo "od oka", tako količinsko kot časovno.Nič ne polagam v usta. Ti si napisal, da jih ogromno naredi narobe. Ampak vsi ti, ki jih naredijo "narobe", so zadovoljni z njimi, sicer jih ne bi jedli. Po tvoje je pa kar "narobe". Kje je zdaj kretenizem?
Moram še jaz pripisati, da sem pozabil, da sem na alterju presežkov
Sploh si ne mislis, koliko folka naredi jajca NAROBE.
Nič ne polagam v usta. Ti si napisal, da jih ogromno naredi narobe. Ampak vsi ti, ki jih naredijo "narobe", so zadovoljni z njimi, sicer jih ne bi jedli. Po tvoje je pa kar "narobe". Kje je zdaj kretenizem?
Moram še jaz pripisati, da sem pozabil, da sem na alterju presežkov
Meni se ta metoda ni izkazala. Mi je bolje naredilo ce sem suho ponev orng pregrel vključno z robovi, potem nakapal 0,3 olja in s prtičkom obrisal do sijaja, da se je res tanek sloj zapekel gor in ni ostalo nic kapljic, pustil gor se 5 min da se neha kaditi in to je to. Ponovil se 2x in je mir nekaj casa.Moje tri so romale v omaro in je sploh nisem vprašal. Imajo pa nekateri res težave na indukciji, to sem slišal. Ti sam uporabljaj. Mogoče en trik. Ponev obrišeš, naliješ not tolk repičnega olja, da pokrije dno, segreješ do dima in pustiš da se ohladi. Ta postopek obvezno ponovit ob daljši neuporabi ali temeljitem čiščenju.
In to sploh ni pomembno. Verjames ali ne, ljudje kuhajo zase, ne za komisijo.Narobe je narove, pa cetudi je tebi recimo okusno. Ce bos sel na kuharsko tekmovanje, bos naredil jajcs po svojem okusu. Tebi ok, komisija pa vrze v kos. Recimo.