Planet Golob

tomi

Guru
1. sep 2007
20.358
11.811
113
MB
Hipotetično, kaj bi glasovali o RTV, če bi se jutri zasukali v desno (sem mnenja da rtv ni zasukan nikamor) in bi Rosvita vodila vse dnevnike na slo1 do referenduma?
Bi se še glasovalo ZA?
resno se ti zdi rtv neopredeljen?

jaz bi bil za isto, bmk za ideologijo, enostavno nima smisla da je to tolko ljudi, to je vse "socialna pravičnost", koristi pa nobene.

sem delal kot zunanji dosti časa z njimi, sori ... to so pač uličarji ki so dobili službe, seveda ne vsi, je pa procent teh precej višji kot bi nek normalen kolektiv ki si mora denar naredit na trgu prenesel.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
17.520
11.461
113
Skoda umske moci za spisat toliko mnenj in pogledov na nekaj kar ni bil point mojega zapisa.

Kdor je volil Zorana Stevanovica je be.dak. Nima to veze kaj je on overil in kaj ni. Tip je en najbolj ocitnih ulicnih mutibaricev kar jih je naplavilo. Davno nazaj je grmel z govornice in delal nered ko se je cel svet spopadal s pandemijo. Nato je vsak teden v casu predvolilne kampanje naplavilo eno od njegovih “aferic”. Streljanje, goljufije, groznje, ni da ni. Ampak danes je najvecji “problem” da je lagal. Da se ni drzal svoje overjene izjave da ne bo sodeloval z janso. Ce bi pa sestavil vlado z golobom bi bil pa v redu - ker se ne bi lagal.

In ja - politiki lazejo. To je dejstvo. Lazejo pred volitvami, lazejo pred operacijami, lazejo ko je zadeva mimo. In prej ko to sprejmes kot del realnosti, prej si manj razocaran ko izvedejo to kar dobro znajo - laz.

• Všeč mi je
Reactions: erikson

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
17.520
11.461
113
Ja, vsak po svoje, se strinjam (in tu bi lahko zaključil, ampak...). Najprej moraš sploh vedeti ali lažejo, potem pa moraš še verjeti, da ne :fredi: To se mi zdi bolj zanimiv teren...

Ta "hitrost" s katero se sprijaznimo (se res?) sicer ni nekaj, kar bi sploh imelo senco (not important, but relevant) glede na težo osrednje teme...
Jaz sem Đonijevo "hitro" razumel malo drugače...Hiter je bil čas prehoda iz ene politične opcije v drugo in zgolj to je bilo dovolj, da se laganje trenutnih politikov relativizira na demonstriran način. Figurativno bi lahko repliciral: še 5min (pred volitvami) nazaj pa so bile laži greh št. 1...why this sudden change of heart?! Z izjavo se pa jaz 100% strinjam. Vsi politiki lažejo. Je pa to useless za debato, čeprav smo v temi o Golobu, ki je v debeli senci lastne samovšečnosti in paralelne realnosti.

Sej včasih še sebe ne zastopim najbolje...ampak vsekakor znam iskat jajce v dlaki.

Kljub mojim nizkim pričakovanjem do politike, naše mlade spodbujam naj gredo na volitve. Mladi morajo imeti upanje. Jim ne govorim, da politiki lažejo ("so what!?") in da je to normalno. Resni.ci na (no pun intended) ljubo jim niti ne rabim.
Prehod iz ene opcije v drugo je bil podobno hiter kot vsakic poprej. Subjektivnost pogledov glede na politicno usmerjenost pa je bila enaka ze pred volitvami.

Point pa je, da se v zelji po zamegljevanju in agitpropu povsem napacno sirijo trditve o tem kako “narod ni izvolil te vlade”. Narod nikoli ne izvoli vlade. In dajmo se vsaj tehnicno pravilno izrazat ce ze “panetujemo” o politiki.