Kot ponavadi nabijalkosprenevedalko gladko doda svoje mišljenje v moj zapis.mistique - Zadeva je v bistvu zelo enostavna: ne glede na to kaj je napisal apollo, izjava jonnyja pač ni realna saj z lažmi nismo hitro pomirjeni vsi. Tu se strinjam z willburxom - eni ja, drugi ne, kakor kdo. Torej - ne vsi.
Tole sem si tako interpretiral, posredno vsi. Ali si pa s tem pač ciljal na zgolj neko skupino, del katere si tudi ti in ne gre za celotno množico?Žalosten zapis v zadnjem odstavku in kako hitro smo pomirjeni z lažmi
haha ko da gledaš četrtkovo soočenje, kjer "proti" stran po vsakem odgovoru pogleda v kamero in reče 4x PROTI !!No ja, Apollo8 je "na glas" napisal, kar (nas) večina misli a se gladko spreneveda(mo). Zveni sicer, kot da ga laži ene opcije ganejo manj, kot druge, ampak to je spet moj subjektivni in pristranki pogled, ki si ga razlagam, da morda od levih pričakuje več, kot dostavijo desni
Vseeno pa mislim, da takšni pogledi ne smejo biti izraz pričakovanj in upam, da so bolj "posnetek trenutnega stanja" v za ugled demokracije izrazito težkem obdobju, kjer apatija in nihilizem barvata misliNe izgubimo upanja, vedno se bodo našli večji lažnivci od teh, ki nam lažejo zdaj...
Poglej priponko 108876

Ne komentiraj, ne razumeš tega na kar si odgovorilhaha ko da gledaš četrtkovo soočenje, kjer "proti" stran po vsakem odgovoru pogleda v kamero in reče 4x PROTI !!![]()
Moj stavek je zelo enostaven. Tvoje interpretacije so tvoje, ampak nikjer nisem napisal vsi.Tole sem si tako interpretiral, posredno vsi. Ali si pa s tem pač ciljal na zgolj neko skupino, del katere si tudi ti in ne gre za celotno množico?
Ja, vsak po svoje, se strinjam (in tu bi lahko zaključil, ampak...). Najprej moraš sploh vedeti ali lažejo, potem pa moraš še verjeti, da nemistique - Zadeva je v bistvu zelo enostavna: ne glede na to kaj je napisal apollo, izjava jonnyja pač ni realna saj z lažmi nismo hitro pomirjeni vsi. Tu se strinjam z willburxom - eni ja, drugi ne, kakor kdo. Torej - ne vsi.
To se mi zdi bolj zanimiv teren...Marsikaj se da povedati, brez da se to dobesedno napiše, nekateri tu gor to čudovito prikazujejo skorajda vsak dan. In tvoja izjava se mi bere kot posploševanje na vse, seveda pa lahko da ni tako mišljeno. Zato tudi tisto bolj direktno vprašanje na katerega pa mi nisi odgovoril ter pojasnil ali se motim ali ne.Moj stavek je zelo enostaven. Tvoje interpretacije so tvoje, ampak nikjer nisem napisal vsi.
Politiki lažejo, je dejstvo. Izjava "politiki pač lažejo" pa zgolj nakazujejo na zavedanje in sprejemanje stanja, v stilu tako pač je, nimaš kaj. In imho načeloma tudi dejansko nimaš kaj (sploh kot posameznik ali manjšinska skupina). Ampak to je zdaj v bistvu lahko že nova (pod)debata.Ko pa uporabnik, ki ga prištevam med bolj brihtne tu na tabli napiše, da politiki pač lažejo, bi morali zvoniti ze vsi alarmi.
Kar se mene tiče - da, še vedno. Državni medij RTVSlo klase bi moral biti dejansko objektiven (sem mnenja, da ni & je zasukan na levo) podajalec informacij in ne zasukan ne na desno, ne na levo ter brez podajanja subjektvnih mnenj s ciljem izoblikovanja javnega mnenja.Hipotetično, kaj bi glasovali o RTV, če bi se jutri zasukali v desno (sem mnenja da rtv ni zasukan nikamor) in bi Rosvita vodila vse dnevnike na slo1 do referenduma?
Bi se še glasovalo ZA?
Kako bos to dosegel? Kdo bo odličal o tem kje je meja podajanja subjektivnega mnenja?Kar se mene tiče - da, še vedno. Državni medij RTVSlo klase bi moral biti dejansko objektiven (sem mnenja, da ni & je zasukan na levo) podajalec informacij in ne zasukan ne na desno, ne na levo ter brez podajanja subjektvnih mnenj s ciljem izoblikovanja javnega mnenja.
Welcome to the club!Sej včasih še sebe ne zastopim najbolje...ampak vsekakor znam iskat jajce v dlaki.
Seveda, da morajo imeti upanje. Si pa osebno tist "pač" ne razlagam kot "so what" v smislu saj je vseeno, ker ni vseeno. Je pa to dejansko normalno. Normalnost definira pogost izvajanja in praktično vsi - če ne dejansko vsi - politiki pa lažejo. Zato je to normalno.Kljub mojim nizkim pričakovanjem do politike, naše mlade spodbujam naj gredo na volitve. Mladi morajo imeti upanje. Jim ne govorim, da politiki lažejo ("so what!?") in da je to normalno. Resni.ci na (no pun intended) ljubo jim niti ne rabim.
Je mistični kar lepo povzel moj stavek. Še nas kar precej manjka, da bomo vsi.Marsikaj se da povedati, brez da se to dobesedno napiše, nekateri tu gor to čudovito prikazujejo skorajda vsak dan. In tvoja izjava se mi bere kot posploševanje na vse, seveda pa lahko da ni tako mišljeno. Zato tudi tisto bolj direktno vprašanje na katerega pa mi nisi odgovoril ter pojasnil ali se motim ali ne.
Politiki lažejo, je dejstvo. Izjava "politiki pač lažejo" pa zgolj nakazujejo na zavedanje in sprejemanje stanja, v stilu tako pač je, nimaš kaj. In imho načeloma tudi dejansko nimaš kaj (sploh kot posameznik ali manjšinska skupina). Ampak to je zdaj v bistvu lahko že nova (pod)debata.
Javna TV bi naj bila objektivna in nepristranska. RTV financirana direktno od države bo zgolj vladno trobilo. Zanima me samo kako bodo disciplinirali neposlušne in koga vse bodo na novo zaposlili in koga utišali. Sicer vidimo v ZDA in Srbiji in smo videli na Madžarskem kako to poteka.Kako bos to dosegel? Kdo bo odličal o tem kje je meja podajanja subjektivnega mnenja?
Z ZA bomo imeli še bolj dnevni politiki podvržen rtv
Če s tem nakazuješ na nerešljivost problema na podlagi nezmožnosti korektnega določanja te meje - se rešitev morda skriva na uravnoteženosti števila desnih in levih zaposlenih? Namesto na potenciranju zgolj enih ter odstranjevanju drugih pa to.Kako bos to dosegel? Kdo bo odličal o tem kje je meja podajanja subjektivnega mnenja?
Opcija je ja, tega ne morem zanikati.Z ZA bomo imeli še bolj dnevni politiki podvržen rtv
Hvala za info.Je mistični kar lepo povzel moj stavek.
Politike in politično opredeljenih v vodstvu rtv sploh ne bi smelo biti.Če s tem nakazuješ na nerešljivost problema na podlagi nezmožnosti korektnega določanja te meje - se rešitev morda skriva na uravnoteženosti števila desnih in levih zaposlenih?
Samo še to dodam: normalno je marsikaj, ampak ali je v redu? Ali je prav? Ali je zdravo? Če želiš boljšo ali zdravo družbo, boš ta "normalno" naslovil, ga izzval...Welcome to the club!
Seveda, da morajo imeti upanje. Si pa osebno tist "pač" ne razlagam kot "so what" v smislu saj je vseeno, ker ni vseeno. Je pa to dejansko normalno. Normalnost definira pogost izvajanja in praktično vsi - če ne dejansko vsi - politiki pa lažejo. Zato je to normalno.
Na ostalo pred zgoraj citiranim: se strinjam, tudi tako bi šlo. Je pa zanimivo, ko si trije eno in isto stvar lahko razlagamo na štiri+ načine in - če ne dobiš popravka ali dodatne obrazložitve - pač ne moreš z gotovostjo vedeti ali si "zadel" ali ne. Osebno sem prepričan, da je veliko "word-clashev" tu gor enostavno posledica tega kar dokazuje tudi to, da se velikokrat po kakšnih daljših prerekanjih/debatah ugotovi, da sogovornika dejansko mislita bolj ali manj enako.

Zakaj bi se morali spreobračati, linije naj se držijo.Hipotetično, kaj bi glasovali o RTV, če bi se jutri zasukali v desno (sem mnenja da rtv ni zasukan nikamor) in bi Rosvita vodila vse dnevnike na slo1 do referenduma?
Bi se še glasovalo ZA?
Če je nekaj normalno, to še ne pomeni kar avtomatsko, da je to v redu, seveda. Pa tudi tisti "naslovil, ga izzval" podpiram ampak v točno tem primeru je potrebno biti realen z zavedanjem, da bo to naslavljanje/izzivanje bolj kot ne vse kar lahko narediš saj z npr. menjavo ne boš rešil ničesar saj bi tudi drugi/novi politiki lagali, če pa bi se želelo uvesti nek reciva temu varnostni mehanizem, ki bi pomagal pri tej problematiki, pa bi ga morali odobriti in uvesti ravno te isti politiki in le-ti si pa verjetno ne bodo žagali veje na kateri sedijo.Samo še to dodam: normalno je marsikaj, ampak ali je v redu? Ali je prav? Ali je zdravo? Če želiš boljšo ali zdravo družbo, boš ta "normalno" naslovil, ga izzval...
Normalno je po mojem metrika, ki bolj opisuje stanje in ne nujno tudi tvoje strinjanje s tem.