Ponev za jajca

DOHC

Majstr
4. sep 2007
1.933
396
83
De buyer je top ponev. Mi že več let odlično služijo. Edino pazi če imaš indukcijo, da jo ne boš prehitro segrel, ker se zna na sredini mal izbočit.
 

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.973
7.303
113
De Buyer imam vendar z njo žal nisem zadovoljen. Postopek kako se naolji ponev in pregreje sem naredil nekajkrat, pa se še vedno prijema. Želel sem ponev predvsem za peko jajc, vendar je rezultat sranje. Mogoče bi bilo pri kakšnih steakih boljše, vendar me to ne zanima.
 

DOHC

Majstr
4. sep 2007
1.933
396
83
Jst jajca brez problema pečem na vseh mojih de buyer ponvah. Probaj enkrat seasoning dol zdrgnt pa jo na novo na olji.
 

ZoranUk

Zelenc'
26. avg 2022
2
0
1
Tudi jaz jajca pečem brez težav. Fadil, maš indukcijo, plin, steklokeramiko?
Ti priporočam da seasoning nardiš na plinu, meni se je to obneslo. Pri indukciji se ti zna zgodit , da se ne naredi enakomerno po celo ponvi.
Jaz sem delal po tem postopku: https://chefbruni.si/blogs/news/priprava-jeklene-ponve-ali-voka-na-uporabo-seasoning

Sem pa videl, da eni naredijo kar z olupki od krompirja - jih pečejo na ponvi nekaj časa in se baje obnese.
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.492
113
To vse je en navaden bulšit. Vzameš olje, še najboljš če je repično, ga v ponvi segreješ do tam ko zakadi, potem pustiš, da se ohladi, potem pa obrišeš. To bo potem poveršina na katero se ne bo prijelo. Pol pa sam uporabljat.
 

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.973
7.303
113
To vse je en navaden bulšit. Vzameš olje, še najboljš če je repično, ga v ponvi segreješ do tam ko zakadi, potem pustiš, da se ohladi, potem pa obrišeš. To bo potem poveršina na katero se ne bo prijelo. Pol pa sam uporabljat.
Točno to sem naredil in se je vseeno prijemalo. Postoepk parkrat ponovil in vedno isto sranje. Ponev sedaj počiva v omari.
 

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.973
7.303
113
Tudi jaz jajca pečem brez težav. Fadil, maš indukcijo, plin, steklokeramiko?
Ti priporočam da seasoning nardiš na plinu, meni se je to obneslo. Pri indukciji se ti zna zgodit , da se ne naredi enakomerno po celo ponvi.
Jaz sem delal po tem postopku: https://chefbruni.si/blogs/news/priprava-jeklene-ponve-ali-voka-na-uporabo-seasoning

Sem pa videl, da eni naredijo kar z olupki od krompirja - jih pečejo na ponvi nekaj časa in se baje obnese.
Imam steklokeramiko
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.492
113
Točno to sem naredil in se je vseeno prijemalo. Postoepk parkrat ponovil in vedno isto sranje. Ponev sedaj počiva v omari.
Če ti vse do sedaj ne bi počivala v omari, bi imel že tako kot je treba. Tko boš pač teflon fural. Debujerko pa le daj na bolho, je je škoda za v omaro.
 

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Pred časom sem kupil v Hoferju al je bil Lidl, tri ponve litoželezne v paketu. Od male do srednje in večje. Nič več se ne prijema po parih pekah...
 

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Jaz sem nabavil tole iz ogljikovega jekla.

Ko jo enkrat fajn zascitis z oljem, dela ko urca. Zelo zadovoljen. Je pa delikatna. Ne smes prat s cetom, ne smes v pomivalcu, po uporabi premazat z oljem itd… moras se naucit uporabljat pravilno.
 
I

Izbrisan uporabnik #9334

Jaz sem nabavil tole iz ogljikovega jekla.

Ko jo enkrat fajn zascitis z oljem, dela ko urca. Zelo zadovoljen. Je pa delikatna. Ne smes prat s cetom, ne smes v pomivalcu, po uporabi premazat z oljem itd… moras se naucit uporabljat pravilno.
Ogljikovo jeklo, wau, kako močen marketinški izraz :p!
To je navadna litoželezna ponev, gus po domače.
 
I

Izbrisan uporabnik #9334

Prav, lahko je tudi klasična pločevinasta, narejena z globokim vlekom (vse to je "jeklo" ), toda potem nima smisla, saj nima potrebne mase na podu itd.
Take posode so včasih uporabljali kvečjemu za pasje čpije. Pa za vojaške čelade.
 

Podobne teme