Citat:
Uporabnik G_I_A_NN_I pravi:
kje je ta Ksemar?
Na dolgem mostu, pred Ford-om zaviješ desno, ko greš proti Brezovici, Erberžnikova ul.
Nazadnje urejeno:
Citat:
kje je ta Ksemar?
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Pa moj problem... ob svinjsko vročih dneh ko je vse razgreto in ko stojim na semaforju mi avto rahlo potresuje kadar je klima vklopljena? Kakšna ideja kaj jo muči? Sicer v koliko bi zdaj vklopil klimo bi bilo vse OK, ko pa se vse malo zagreje in ko je hkrati veni vroče pa vedno... pa sem bil pri enem mehaniku samo usput pa... ko mi začnejo fantazirat in naštevat kaj vse bi lahko bilo raje grem, vsi bi začeli samo z menjavanjem... torej kakšna ideja? Gre pa za Audi A6 4F 2007...
Tipična težava celega VAG koncerna so ventilatorji. Ventilator "hladilnika" klime zna ropotat, meni recimo že 5 let čudno vibrira oz. cvili ampak ker klime ne rabim pogosto, in ker je ventilator nekje spredaj se ga v kabino sploh ne sliši tako da mi dol visi.
Druga opcija je da ti motor ne dela ok. Če potresuje pomeni da se malo matra (verjetno obrati preveč padejo), recimo pri starih VAG motorjih je bil tole prvi sindrom da je loputa gasu malce zapacana. Pri kakšnem dizlu pa zna biti problem v klasičnih (kritičnih) komponentah ki upravljajo parametre delovanja motorja.
Citat:
Uporabnik Dr_S pravi:
Citat:
kje je ta Ksemar?
Tudi mene zanima
Drugače je pa plin r134a (to se sedaj uporablja v klimah) cca 6€/kg (če kupuješ na veliko pa še veliko ceneje)
Tako da če ti za 200g plina zaračuna 30-40€ vidite kako vas/nas lupijo
Citat:
Uporabnik prijam pravi:
Kam peljat avto klimo na servis. Ne hladi nič, ne vem ali je potrebno samo plin zamenjat/dofilat, ali bo potreben še kakšen dodaten servis.
Relacija LJ, Medvode, Šk. Loka, Kranj...
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Kdo pa je po tvojem mnenju profi? Recimo v Ljubljani.
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Kdo pa je po tvojem mnenju profi? Recimo v Ljubljani.
AVTOKLIME PRO, Boris Ajnik, Zaloška
ne, test ne traja 1 minuto - govorimo o testu z dušikom, kajne?
včasih je tudi hitreje in ceneje, da se napolni klimo z barvilom in stranka pride čez 1 teden na kontrolo
Eno vprašanje: če prav razumem je ''polnjenje klime'' (torej plin ven, regeneracija in plin noter) popolnoma avtomatiziran proces. Zgolj priključiš na napravo in izbereš pravilno količini plina (če prav razumem očitno nekateri tudi to zaj...) in pustiš pol ure, da zadeva zmelje. Zakaj so potem ti po tvoje ''mojstri'', če pa ponujajo samo to in ne servisa klimatske naprave? Ali je problem v tem, ker za to storitev po tvoje premalo računajo?Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
"Napolnit" klimo pa zna (po domače rečeno) vsak kekec. Podobno je z brisanjem napak s testerjem. Šele pri težavah (in ne rutinskih postopkih) se loči mojstre od "mojstrov".
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Eno vprašanje: če prav razumem je ''polnjenje klime'' (torej plin ven, regeneracija in plin noter) popolnoma avtomatiziran proces. Zgolj priključiš na napravo in izbereš pravilno količini plina (če prav razumem očitno nekateri tudi to zaj...) in pustiš pol ure, da zadeva zmelje. Zakaj so potem ti po tvoje ''mojstri'', če pa ponujajo samo to in ne servisa klimatske naprave? Ali je problem v tem, ker za to storitev po tvoje premalo računajo?Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
"Napolnit" klimo pa zna (po domače rečeno) vsak kekec. Podobno je z brisanjem napak s testerjem. Šele pri težavah (in ne rutinskih postopkih) se loči mojstre od "mojstrov".
Citat:
Sicer pa - imamo prosto tržišče, ki se bo že samo zreguliralo.
Pojma nimam kako ugotovi. Vem le, da so pred temi kuponkoti, itd. pravi klimaši hoteli za pravo regeneracijo plina, itd. 50+ (tudi 70) EUR. Za 25 EUR so ti pa dofilali plin. Tako da, na nek način je možno očitno tudi samo dofilanje naredit.Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Eni ne dojamete... dofilanje plina... kako pa misliš da ugotovi stanje plina drugače, kot da ga v celoti potegne iz sistema in ob tem stehta? Potem pa vsak aparat, kateremu poveš koliko plina filaš (ali poveš model vozila) naredi vse sam... Samo ENTER stisneš in naredi celotno proceduro sam... Vse ostalo je ročni poseg in zahteva svoj čas, da klikaš po aparatu...
Jasno (če boš prebral moj zapis, sem točno to napisalCitat:
Uporabnik Roberto pravi:
Mojstri za klime ti znajo poleg tega zadevo tudi diagnosticirati in popraviti.