Polnjenje klime, Zalaznik

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Misliš da je 180 ihahajev premalo da avto laufa v prostem teku na mestu in da hkrati poganja klimo? Ne bi rekel.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Pa niti ni normalno, imam doma še dva avtomobila eden sicer več drugi bistveno manj in noben ne trese, prav tako sem imel včasih Passata 1.9 TDI 90 konjev pa ni nič potresavalo tako da z izjavo da je to normalno se mogoče jaz ne bi strinjal...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.124
113
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Pa moj problem... ob svinjsko vročih dneh ko je vse razgreto in ko stojim na semaforju mi avto rahlo potresuje kadar je klima vklopljena? Kakšna ideja kaj jo muči? Sicer v koliko bi zdaj vklopil klimo bi bilo vse OK, ko pa se vse malo zagreje in ko je hkrati veni vroče pa vedno... pa sem bil pri enem mehaniku samo usput pa... ko mi začnejo fantazirat in naštevat kaj vse bi lahko bilo raje grem, vsi bi začeli samo z menjavanjem... torej kakšna ideja? Gre pa za Audi A6 4F 2007...

Tipična težava celega VAG koncerna so ventilatorji. Ventilator "hladilnika" klime zna ropotat, meni recimo že 5 let čudno vibrira oz. cvili ampak ker klime ne rabim pogosto, in ker je ventilator nekje spredaj se ga v kabino sploh ne sliši tako da mi dol visi.

Druga opcija je da ti motor ne dela ok. Če potresuje pomeni da se malo matra (verjetno obrati preveč padejo), recimo pri starih VAG motorjih je bil tole prvi sindrom da je loputa gasu malce zapacana. Pri kakšnem dizlu pa zna biti problem v klasičnih (kritičnih) komponentah ki upravljajo parametre delovanja motorja.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Tudi ne bo šlo skos, sem zamenjal vse tri lopute na motorju tako da to ne bi smelo biti to... morda kak drug element... kar se tiče samega motorja pa je v odličnem stanju.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Mislim da nič ne cuka... pa avto ima dovolj moči, mislim da ni to to, da bi cukal motor ker ne bi imel moči...

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Citat:
Uporabnik G_I_A_NN_I pravi:
kje je ta Ksemar?

Tudi mene zanima

Drugače je pa plin r134a (to se sedaj uporablja v klimah) cca 6€/kg (če kupuješ na veliko pa še veliko ceneje)

Tako da če ti za 200g plina zaračuna 30-40€ vidite kako vas/nas lupijo

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.124
113
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Tudi ne bo šlo skos, sem zamenjal vse tri lopute na motorju tako da to ne bi smelo biti to... morda kak drug element... kar se tiče samega motorja pa je v odličnem stanju.

Kam gredo obrati ko vključiš klimo na mestu?

Ker da bi se nekako vibracije s same klime prenašale v notranjost skoraj ni možno, edina opcija je da klima zamori motor (= ne dela ok) in posledično začne trest. Lahko so tudi nosilci motorja slabi, vztrajnik zanič, ...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Kam pa gredo obrati pa se nikoli nisem zavzel, nosilci morda, vztrajnik hm... pol bi imel težave tudi s sklopko?

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Boli mene k*** za zalaznika, enkrat sem bil tam, mašine je mel nove.

Od tebe čem samo, da ne trdiš da so povsod mašine vse enake, kar je popolna bedarija, ker so razlike kar velike. Nujno mora imet še CO2 zram, da če ve da klima konkretno pušča to ugotovi s cenenim, naravi neškodljivim plinom. Hitrost je pa tudi velika razlika ali trajo 1 uro al pol urce vse skupaj.

Drugo kar pa jaz "čem" je pa da nehaš zavajat, da je plin kdaj zastonj. Plin je DRAG in ni variante, da ti ga bo kdo dal zastonj. Kolikor vem je eko taksa celo dražja kot sam plin. Kupončki so že OK, če pa prepričuješ, da ne bodo plina doplačevali pa nateguješ, če ne drugega bodo ljudje čakali na tak kuponček...ki ne bo nikoli prišel.

Model a je teb kaksen cegu na glavo padu al kaj ti dogaja?

MAsine so iste vse kupljene pri anetu, cisto vsi ponudniki filanja preko kuponov so imeli isto sliko v oglasu avtomata ki to dela in dela vse menja plin, olje kar ces in sam sem preveril 3 razlicne kupone razlicnih ponudnikov z istim avtomatom. Vse masine naredijo komplet v okol 25 minutah.

In ja plin je pri nekaterih ponudnikih preko kuponov brez doplacila,preverjeno osebno, zdej daj pa mir ce nevidis vec kot 5 metrov naprej od svoje pameti.

Nazadnje urejeno:

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
@Ralliart daj pripni sliko tega avtomata da bo vsem jasno in da zaključimo s to debato
smile-1.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Anet

In oni jih dilajo vsem tem, sploh tem preko kuponkotov, pa cnimas kej razmisljat masina vse sama naredi.

igi

Guru
13. okt 2007
5.637
1.224
113
Celje
Citat:
Uporabnik Dr_S pravi:
Citat:
Uporabnik G_I_A_NN_I pravi:
kje je ta Ksemar?

Tudi mene zanima

Drugače je pa plin r134a (to se sedaj uporablja v klimah) cca 6€/kg (če kupuješ na veliko pa še veliko ceneje)

Tako da če ti za 200g plina zaračuna 30-40€ vidite kako vas/nas lupijo

Malenkost popravka... pod 10€ na kilogram plina bo kr težka Tudi za "tavelike", potem je pa še ekološka dajatev, ki se je pa res s tem mesecem PRECEJ ZNIŽALA. in je sedaj tam okoli 5€ na kilogram za r134 plin.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Mislm da 4jurje pa pol odvisno kolk masin kupis, kdo si itd pa dobis se popuste.

No in kot je napisano 1000g = 10eur, oni ti dajo pa 350g za 25eur. Mislim da to ni tolk slab biznis no.

PS torej ce dobi masino malce ceneje za 4000eur mora narest priblizno 200 avtomobilov da jo izplaca. Na kuponkotu pa takoj vidis da je prodanih kuponov 200. MA guzvo potem cel mesec, torej ze izpalacano masnio v istem mesecu. Stem da masina naredi vse sama, delavca tam rabi 1 minuto. Kar je pa najbolj poglavitno je pa to da itak vsem neki pusca potem klima itd in dobijo se dodaten biznis ki je pa takoj 100eur ali vec.

Sej je lahko jasno da imajo vsi te masine, ce pa so kuponi od raznih avtopralnic, vulkanizerjev, par avtoserivsov itd.

PS3 Evo izpusni sistemi Laus jih je lansk let prodal pri samo enem ponudiku kuponov, pa oglasujejo ponavad pri treh kupon ponudnikih, 200 kuponov. Torej je v eni akciji poplacal masino. Ce je oglaseval samo pri enem ponudniku.
Pa na te masine zgleda nek dober rabat dobijo ker so vsi kupil po vsaj 2 masini.

Jest nebom nic pisal kako to da se vsi vracajo zaradi puscanja. Mi je pa tudi zanimivo da en avto k sem peljal ni bilo dodatnega plina torej ni bila tolk izpraznjena, pa sem jo dal filat, pa je takoj naslednji dan spustila, kar sem videl na lastne oci z uv spegli, ampak se clovek vprasa kako to da prej ni nic spuscalo 6 let, sedaj pa taka kriza.
Mozno da tisti test za vakum masina naredi tolk mocno da prelufta tesnila al kaj ti jest vem, to je samo slepo ugotavljanje ce je kaj na temu vracanju potem nazaj za dodaten servis klime

PS2 evo orginal Zalaznik
1805265-Image0747.jpg

Priponke

• 1805265-Image0747.jpg
    1805265-Image0747.jpg
    101,5 KB · Ogledi: 342
Nazadnje urejeno:

brlje

Pripravnik
24. jul 2011
321
6
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik brlje pravi:
Parkelj je men hotu 400 do 500 evrov racunat za zrihtat klimo,
Pa se par takih ki so hotli lupit, na koncu mi je Ksemar najdel luknico na cevi ki je stala 30 evrov,
Menjalnik mi je tudi neki nagajal, ni hotu iz rikverca dokler ne ugasnem avta , pa so vsi mojstri rekli
da bo treba kuplung zamenjat ali menjalnik, model je dvignil avto par minut neki z rokami not da je zrihtal, zdej sploh nimam tezav z menjalnikom

Glede na to da pri njemu nikoli nisem placal vec od 40€ (razlicni avtomobili btw) gre tukaj ocitno za malce EPP ali imas v garazi muzejski eksponat. Enkrat mi je stvar celo uredil brezplacno. Sicer pa 400-500€ za taksne spase niti ni tako nenavadno. Z leti material propada in ce zacne flikanje "luknjic" je lahko to zgodba brez konca.

To se je verjetno zgodilo tudi v zacetku te teme... Starejsi avto, zaflikali luknjico, naslednja je bila tako majhna da je avto spuscal plin nekaj casa... Potem zaflikas naslednjo....... pa naslednjo......

Kriv je pa seveda mojster ,ker ni previdel vseh moznih luknjic. Ali pa zahteval 500€ za konkretno sanacijo.

Sem hotel omeniti prej v postu da bo en takoj rekel za "EPP"
napisal sem samo kaj se mi je zgodilo, in ja od Parklja in podobnih nisem zahteval da mam nov klimatski sistem v avtu, hotel sem samo da mi klima laufa.