Polnilne postaje za vozila na alternativni pogon

ametist

Fizikalc
5. nov 2012
181
47
28
Iz ceste mi deluje tako, kot da bi imel polnilno postajo, je pa vdelana v zid in je takoj ob stopnicah za v hotel. Upam, da se ne motim.
Lp.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Polnilno postajo? Smo se mislili tja zapeljati, ko smo bili za majske praznike v Prekmurju, pa me je obisk stirassic parka tako razočaral, pa še stal je 29 EUR za 2+otrok, da me je odvrnil obisk Zotterja.

Je bil pa Zotter eden od sponzorjev tele prireditve cca. 1.5 tedna nazaj:
http://alpenadriaenergyaward.at/

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.603
10.817
113
Ja, mislim da sem videl na začetku parkinga steber pa modre vtičnice gor. Itak so samo oskrbni in zelo zeleni (sončne elektrarne pa vrtina se mi zdi) tako da bi bilo čudno, če nebi imeli vtičnice. Videl pa sem tudi temno rdečo ampero ki je mislim da od zotterja
wink-1.gif
. Je kaj za videt in jest.

http://www.zotter.at/de/das-ist-zotter/bio-fair-green/think-green.html

"E-Mobilität: Zur Arbeit kommt Josef Zotter mit seinem Elektro-Opel-Ampera. Die Fahrzeug-Flotte der Manufaktur wurde Schritt für Schritt auf Elektro umgestellt; derzeit sind schon mehr Elektro-Flitzer im Einsatz als Benziner. Zur vollen E-Mobilität gehört auch die Stromtankstelle für Besucher."

Nazadnje urejeno:

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Cool, hvala!

Naslednjič, ko bomo šli v Prekmurje, bomo definitivno skočili do Zotterja.

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
KSZ...

Ne bi bilo lepo, ko bi imela polnilna mesta več različnih priključkov? Recimo, se pripelješ na Petrol in tam imaš na voljo J1772, Mannekes, CHAdeMO. K sebi pa potegneš tisti kabel, ki odgovarja tvojemu avtomobilu. Ne pa da »loviš svojo« polnilno postajo.

Saj navsezadnje je tako že sedaj. 95 oktanski, 98/100 oktanski, plinsko olje so na voljo na istem polnilnem mestu. Izbereš pa tisto kar odgovorja vozilu.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Saj tako je. Npr. v CityParku je polnilna postaja, ki ima Shcuko vtičnico in Mennekes vtičnico. V Mennekes vtičnico lahko priklopiš kabel, kjer imaš na eni strani Mennekes (za v postajo), na drugi pa J1772 - tak kabel imam jaz in npr. Simon, ki ima Leaf-a.
Zoe pa bo imela Mennekes-Mennekes kabel, s katerim se boš na eni strani priklopil na Mennekes vtičnico na polnilni postaji, na drugi strani pa v Zoe.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Eto dveh primerov take polnilne postaje. Prva slika je iz polnilne postaje v Kopru, kjer sem se priklopil na Schuko vtičnico (Schuko-J1772):

Druga slika je izpred polnilne postaje pri Sparkasse, kjer sem se priklopil na Mennekes vtičnico (Mennekes-J1772):

Takole pa ima priklop Zoe - torej Mennekes-Mennekes vtikač na obeh straneh kabla:

renault-zoe-mennekes.jpg

Nazadnje urejeno:

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Go ahead Texas, charge up with TXU Energy's 'Free Nights'

Citat:
As you might suspect, it lets EV-driving customers charge for free between the hours of 10 pm and 6 am, according to Plug In Cars.

The promotion makes sense because those howling Texas winds are especially strong at night. Since TXU gets much of its electricity via wind power, there is excess supply after dark. This is a good thing for EV drivers, because about 80 percent of EV charging is done at home. And if you want to emit the least amount of CO2 possible, then it's an even better combination.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
http://www.spl.si/o_spl/novice/194/elektricne_polnilne_postaje.html

Citat:
V okviru navedene usmeritve smo uspešno speljali projekt uvedbe polnilnih postaj za polnjenje električnih vozil. Polnilne postaje so locirane v parkirni hiši Komenskega in parkirni hiši Bežigrajski dvor. Na obeh lokacijah sta postavljeni po dve postaji v stanovanjskem in 2 postaji v javnem delu parkirne hiše.

Lastnik polnilnih postaj in ponudnik storitve polnjena je SPL d.d. Polnilne postaje so na namenskih parkirnih mestih za polnjene električnih vozil in dostopne za vsa vozila. Obratujejo vse dni v letu (24/7/365), storitev polnjenja pa je plačljiva s kreditnimi karticami ali gotovino.