Polnilne postaje za vozila na alternativni pogon

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
kljub temu, da se sproži alarm in če avta nimaš v dosegu sluha, lahko ostaneš s prazno baterijo? Torej imata una dva z luknjico za žabico velik boljš rešeno.

N75

Pripravnik
13. jul 2012
253
0
16
N.Gorica
Kot bodoči uporabnik EV sem se odločil, da že sedaj uredim polnjenje v garaži in polnjenje ponudim tudi ostalim.
Podpiram EV s hitrim 3-faznim polnilcem na vozilu, tako bo tudi moje bodoče EV.
V garaži takoj za vrati bom postavu wall box, tako bo primerna lokacija za polnjenje vozila v garaži,
kot za polnjenje vozila zunaj za obiskovalce.

Več podatkov na spletni strani:
http://pp.bukovci.si/

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Mislim, da sem nekje že zapisal, da bi jaz tudi dal polnjenje na voljo, ampak imam parkirno mesto, ki je v drugi kleti varovane garaže, dostopne le s kartico in še ta beleži, kjer se vozilo nahaja.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Ja, samo to je za USA. Pri nas lahko dokupiš wall-mount enoto pri Oplu, za, mislim da, cca. 500 EUR.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Eto polnilne postaje še v izgradnji:

Na levi strani ima Mennekes priključek, na desni pa, pod pokrovom, Schuko. Vsaj toliko sem otipal in pogledal na net.

Je pa polnilna postaja na parkirišču za stranke za Sparkasse, tako da me zanima, ali bodo pustil, da bomo zapeljali tudi mi, ki ne bomo prišli kot stranke.

V četrtek, 23.5.2013 ob 16h je otvoritev polnilne postaje pred Sparkasse. Vabljeni!

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Nimam. Sem tudi že spraševal, ampak menda hrvati sploh nimajo take spletne strani, tako da naj bi menda nekaj bilo na avtrijski.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Jp, tole sem pričakoval že od začetka. Še na enem od naših sestankov DEVS-a je prišel en tip, ki je bil slovenski predstavnik in nam je prodajal idejo.
Dejansko so se hoteli spraviti med tvojo vtičnico in avto, povezovali so se z vladami, da bi to dosegli, češ, da bo vlada tako lažje pobirala trošarine in davke od uporabnikov in so se s tem popolnoma zamerili elektro skupnosti.
Vse je smrdelo po veliki grabežljivosti po denarju.

N75

Pripravnik
13. jul 2012
253
0
16
N.Gorica
Tudi tehnično je prezahtevno izdelati postajo z menjavo akumulatorjev,
polnjenje s kablom je še najenostavnejše
za manjše moči AC polnjenje 20kW (22kW)
za večje moči DC polnjenje 100kW ali več

Meni se zdi najprimerneje na avtomobilu imeti AC in DC polnjenje
AC 22kW (domača garaža, trgovina, gostilna,... )
DC 100kW (nadomestek bencinskih črpalk, počivališče avtocesta, ...)

ametist

Fizikalc
5. nov 2012
181
47
28
Če se ne motim, so dodali polnilno mesto na prenovljeni hotel Astor. na Bledu. Ampka je verjetno polnilno mesto mišljeno samo za uporabnike hotela?
lp.