Policija

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.945
-387
113
Tudi policaja sta bila odrasla moška. Koliko zrela pa ne vemo.

Lovci so druga klasa in so nesreče pogojene še z opojnimi substancami, starostjo, splošno neumnostjo, itd.

hanzi je govoril o mladini, sem mislil da se tudi ti nanasas na mladino...

policaja sta bila pa mladinca. 21 let pa res ni moski.

• Haha
Reactions: tomi

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Problem je v pomanjkanju spoštovanja. Tako proti ljudem, kot proti potencialno smrtonosnim stvarem (avto, orožje,...).
In potem pride do take neumnosti ko je naredil več napak po vrsti. Od tega, da ni preveril ali je naboj v cevi, do varovala, do usmeritve orožja.
Vidis… komentiras nekaj kar ne poznas. Ce bi poznal rokovanje z orozjem (zares poznal, ne neko zganjanje teorije) bi vedel kaj se je v startu zgodilo.

on je preveril ali je naboj v cevi - to je osnova danasnje tragicne zgodbe. Ko je preveril je bila cev prazna. Ko je spustil zaklep pa polna. Ker ni dal ven nabojnika.
Orozje je usmeril v varno smer, stran od sebe proti tlom.

gre za serijo tragicnih nakljucij z osnovno napako ko nesrecnik ni vedel da je napolnil orozje in je nato sprozil. Ocitali mu bodo malomarnost… morda bo sedel… prijatelja mu ne bo vrnil nihce. Da je rezultat tak kot je (smrt) pa je pripomoglo kar nekaj nesrecnih nakljucij…ki pa so se zgodila in smo tam kjer smo.

korektno je zapisati, da nihce ni orozja uperjal v drugega itd… vec pa bodo verjetno objavili v prihodnjih dneh.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Vem, da ne moreš vedeti ampak tega meni res ne rabiš razlagati.

Glede rabe pa še vedno zagovarjam stališče, da je zanemarljivo malo situacij, ki se pojavijo popolnoma nepričakovano in zahtevajo takojšnje potencialno streljanje. Se pa pustim podučiti o tem kako na to gleda naša policija. Not judging, just curious.
Dovolj je ena ko to odloca o zivljenju ali smrti.

• Všeč mi je
Reactions: axeton

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Glede rabe pa še vedno zagovarjam stališče, da je zanemarljivo malo situacij, ki se pojavijo popolnoma nepričakovano in zahtevajo takojšnje potencialno streljanje.
Po moji logiki se situacije, ki zahtevajo takojšnje potencialno streljanje in takšne, ki zahtevajo naboj v cevi precej dobro prekrivajo. Se pa strinjam, da jih je, k sreči, zelo malo.

Zato pri tem ne vidim ovir, če verjamemo v učinkovitost varovala.

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Ah, daj no. Razpravljamo v kontekstu današnjega dogodka, kako je prišlo do njega in sodobnih pištol.

Valjda smo vsi že v otroških letih brali partizanske zgodbe o angl. brzostrelkah, ki so se sprožile komu že pri padcu orožja na tla. Te niso relevante tukaj.

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Dva drobnjakarja na kupu. (Se še kakšen javi?)

In, mimogrede, čeprav sem edini glock videl v živo tak za airsoft, se mi je njegovo varovalo v sprožilcu zdelo posrečeno (prisežem, da se mi ni noben bb z njim po nesreči sprožil). Kaj je z njim menda narobe v resnici, pa, glede na opisane izkušnje - seveda ne vem.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.523
3.897
113
Ljubljana
hmpg.net
En na forumu:
- razloži, kako lahko splet okoliščin privede dogodka, pri tem pa ne trdi, da se je tako res zgodilo
- razloži kakšni so pravilniki in navodila, ker jih pozna in ne ugiba
- opiše nekaj tipov pištol

in to en, za katerega vsi na forumu veo kaj je po poklicu.
In potem se najdejo klasični Alterjvci, ki vedo več, ker oni so poznavalci (vedno se spomnim Pankrtov 17 - "rad spomine tud obuja, na čase ko ga še ni blo")

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Najprej: ko sem začel pisati v tej temi nisem repliciral Apollu. Repliciral sem up. Clueless. Tvoje sklicevanje na avtoriteto policaja v kontekstu te replike nima smisla.

Moj namen ni bilo delanje konflikta, in moja replika na kasnejše drobnjakarstvo Apolla:
"No, dobro, napišem bolj jasno glede na temo: vsaka službena beretta 92fs naše policije."
se mi je zdela način deeskalacije. Žal neuspešen.

Gospodoma kar se da korektno povem, da je perfekcionizem (tudi elitizem) težava, ki človeka tudi veliko stane. Pa tudi tiste okrog njih. Poznam ljudi, ki so jim morali, ker je od tega trpelo njihovo fizično zdravje, to povedati pod hipnozo, drugače se niso zmogli spremeniti.

Nazadnje urejeno:

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
on je preveril ali je naboj v cevi - to je osnova danasnje tragicne zgodbe. Ko je preveril je bila cev prazna. Ko je spustil zaklep pa polna. Ker ni dal ven nabojnika.
Najbrž je bilo res kaj takega... grozno, pismu pa mimogrede se to lahko zgodi. :confused:

erikson

Guru
25. avg 2007
22.328
6.143
113
Zdajle so povedali, da sta se tudi skupaj vozila v službo. Ne predstavljam si, kako se mora počutiti. Vsakič, ko bo v avtu, bo razmišljal tudi o pokojnem sopotniku.

Upam, da mu nudijo ustrezno psihološko pomoč.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in Matey

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.084
439
83
45
dolenska
Vidis… komentiras nekaj kar ne poznas. Ce bi poznal rokovanje z orozjem (zares poznal, ne neko zganjanje teorije) bi vedel kaj se je v startu zgodilo.

gre za serijo tragicnih nakljucij z osnovno napako ko nesrecnik ni vedel da je napolnil orozje in je nato sprozil. Ocitali mu bodo malomarnost… morda bo sedel… prijatelja mu ne bo vrnil nihce. Da je rezultat tak kot je (smrt) pa je pripomoglo kar nekaj nesrecnih nakljucij…ki pa so se zgodila in smo tam kjer smo.

korektno je zapisati, da nihce ni orozja uperjal v drugega itd… vec pa bodo verjetno objavili v prihodnjih dneh.
Ko bi raja vedela, kolikokrat se sproži varni strel!!!! Do sedaj v varno stran, tukaj v sodelavca. Največkrat se to zgodi, ko rutinsko nekaj narediš. Pri orožju ne smeš rutinsko delat. Tudi sam sem imel varni strel sprožen, v pesek. Te pa mal spreleti, ker si nekak prepričan, da ne bo počilo.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Jeba, ce se poba ne bo "pobral", si zna kaj narest.
Bo pa ta dogodek tudi najbrz "prisel v Tacen" in bodo kako uro vec namenili rokovanju z orožjem.
V tacnu je toliko rokovanja z orozjem kot ga “navaden” policist nima nato celo kariero. Iz tega vidika sta bila ta dva se najbolj usposobljena saj sta bila se sveza iz sole.

• Wow
Reactions: Hanzi