Mi imamo točno to ...Kaj takega bi lahko imela vsaka PP nekje postavljeno. Verjetno spet ni to nek velik strošek
Poglej priponko 61583
Mi imamo točno to ...Kaj takega bi lahko imela vsaka PP nekje postavljeno. Verjetno spet ni to nek velik strošek
Poglej priponko 61583
Nikoli se s puško ne meri v človeka, ker vsaka puška enkrat poči, tudi prazna ... ampak policaji kot policaji, saj vemo kakšne narave jih je večina.Nekaj je šlo močno narobe. Tudi, če je vse to narobe naredil, ni šans, da ustreli kolega. Pištolo je sprožil torej tako, da je nameril v kolega (zavedno ali pač ne) ali pa je ustrelil v nekaj od kjer se je odbilo v kolega. Naredil je torej več napak zaporedoma.
Zakaj bi imel sploh kakršnokoli vzmet pod napetostjo po nepotrebnem? Pa nima veze al od/v sprožilcu al pa tisto v nabojniku?En kup stvari je bilo narobe oz. to ne more bit klasificirano kot nesreča, razen če je šlo za okvaro na orožju.
Tu je mogoče že sistemski problem da se kar strelja na prazno po proceduri v garderobi. Kar poznam pištol imajo namenske "decockerje" oz. procedure za sprosititev napete udarne igle, ki so precej bolj varni kot suho streljanje. Še pri glocku ki se nekaj omenja NI potrebe da se sploh sprošča mehanizem vzmeti (ki se lahko res samo s suhim strelom) ampak je pištola komot lahko napeta ves čas, ker realno ni nikoli (glock polno napetost vzmeti udarne igle doseže samo in edino s pritiskom na sprožilec, prej pa vzmet ni nikoli dovolj napeta da bi dosegla oz. aktivirala naboj v cevi).
Sem bil par let nazaj z ex v eni vojašnici na dnevu odprtih vrat....in majo tam ostrostrelske puške na "izvoli" za rajo....pač da si pogledaš /vzameš v roke in vidiš kako zgleda....Nikoli se s puško ne meri v človeka, ker vsaka puška enkrat poči, tudi prazna ... ampak policaji kot policaji, saj vemo kakšne narave jih je večina.
Torej nisi izvedel Abramova :,)Hvalabogu se je sama odločila odpeketat...oz ni blo potrebe po...
Dost OFFa....!
Ne vem, če gre res za strokovnjaka in če navedbe v članku lahko držijo tudi za orožje, ki je bilo vzrok za nesrečo. Vsekakor umrlega ne bo obudilo točno iskanje vzrokov, lahko pa se prepreči kaj v prihodnosti.Če boste pa vi izvedli repetiranje orožja oz. polnjenje na kakršen koli način – tudi če je orožje zaklenjeno – in če se zgodi, da recimo udarna igla ostane v prvem položaju zaradi umazanije ali pa rje, se lahko zgodi, da se bo tako orožje sprožilo.
Sedaj bo sklep tak, da potrebujejo pooblastila za pogostejšo uporabo orožja. Ker sicer jim pištola lahko zarusta in postane nevarna.Zurnal24: pojasnila strokovnjaka
Ne vem, če gre res za strokovnjaka in če navedbe v članku lahko držijo tudi za orožje,
Sedaj bo sklep tak, da potrebujejo pooblastila za pogostejšo uporabo orožja. Ker sicer jim pištola lahko zarusta in postane nevarna.
Ni več kaps za cesto ampak nek šef preiskovalec predavatelj ipd, ni imel stika s tistimi, ki so moral ubogat politiko, to sem hotu rečt..Odloc se zdej a je v operativi al je na polozaju... pa ce je na polozaju pol je pomagal degradirat policijo al kako temu pravi...
A pa hod z neprebojcem na siht? Mislim k je tok nesposobnih okol njega...
Uh si piciaizlast, upam de me ne dobiš ravno ti na cest z neoriginal auspuhom na motorjuMah… glej…
ce je sef pol ni preiskovalec. Ce je predavatelj potem ni ne sef ne preiskovalec
ce je predavatelj potem on osebno proizvaja kader ki konca policijsko akademijo
ce je sef potem je tako ali drugace vpleten v to kaka je policija.
popolnoma zgreseno je tako udrihanje cez nov kader. Namrec spominjam se svojih zacetkov in kako so na nas gledali kolegi ki so bili tik pred penzijo… pac mlajse generacije so generalno drugacne in normalno je da se to odraza tudi v policiji. Ampak ti ki so 40+ in udrihajo po mladih, hkrati jamrajo da sami ne morejo vec delat na terenu… in bi moral ploskat vsakemu novemu ki pride