Policija

motoroki

Fizikalc
30. maj 2022
558
123
43
tole je bila res ena taka neumna nesreča z orožjem, ki se ne bi smela zgoditi.. pravjo moji, da je posredi neizkusenost in lahkomiselnost in jim verjamem, ker imajo opravka z orožjem tako ali drgač. stric pravi, da je pravi čudež zadnja leta plus se več na policiji, da se jih več ne pobije med sabo, take kadre imajo..sem hotel enkrat za policaja, pa je rekel sam bejž, da te ne vidim..zdaj ne vem, a mu js delujem nesposoben ali kaj drugega.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.328
6.143
113
161-stransko poročilo o dogajanju na protestih. Slavko Koroš, še vedno samo v.d. direktorata za policijo in druge varnostne naloge:

Prvega moža Direktorata za policijo in druge varnostne naloge vprašam, kaj si on osebno misli o ravnanju policistov na protestih, saj je bil do prihoda na ministrstvo kar 37 let zaposlen v Policiji. "V tistih trenutkih, ko sem gledal, kako so policisti zaplinjali Ljubljano in prekomerno uporabljali silo zoper ljudi, me je bilo prvič v življenju sram, da sem policist. Prvič in upam, da zadnjič. Zame najbolj zaskrbljujoča je bila vsekakor nesorazmerna uporaba prisilnih sredstev, predvsem plinskih, uporaba vodnega curka s primesjo plina, ki niti ni predpisana v zakonu. In seveda uporaba prisilnih sredstev proti posameznikom, celo invalidu. In tudi ugotovitve strokovnega nadzora so me zelo negativno presenetile. Vem in verjamem, da ravnanje Policije, kot je bilo v zadnjih dveh letih, predvsem na protestih, uporaba prekomerne in nesorazmerne sile proti ljudem, ni lastna slovenski Policiji in slovenskim policistom."

motoroki

Fizikalc
30. maj 2022
558
123
43
Ja tud tole je blo čudno vseskupaj tiste cajte- smo govoril enkrat pa je reku, da hvalabogu da ni bil zraven ali tko nekak, mislim v operativi na teh koncih, ko je blo to..dogajala se je degradacije policije, v tem smislu....drgač je kaps na nekem položaju.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Odloc se zdej a je v operativi al je na polozaju... pa ce je na polozaju pol je pomagal degradirat policijo al kako temu pravi...

A pa hod z neprebojcem na siht? Mislim k je tok nesposobnih okol njega...

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.628
113
Marlbor
Nekaj je šlo močno narobe. Tudi, če je vse to narobe naredil, ni šans, da ustreli kolega. Pištolo je sprožil torej tako, da je nameril v kolega (zavedno ali pač ne) ali pa je ustrelil v nekaj od kjer se je odbilo v kolega. Naredil je torej več napak zaporedoma.
Nikoli se s puško ne meri v človeka, ker vsaka puška enkrat poči, tudi prazna ... ampak policaji kot policaji, saj vemo kakšne narave jih je večina.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.048
5.653
113
En kup stvari je bilo narobe oz. to ne more bit klasificirano kot nesreča, razen če je šlo za okvaro na orožju.

Tu je mogoče že sistemski problem da se kar strelja na prazno po proceduri v garderobi. Kar poznam pištol imajo namenske "decockerje" oz. procedure za sprosititev napete udarne igle, ki so precej bolj varni kot suho streljanje. Še pri glocku ki se nekaj omenja NI potrebe da se sploh sprošča mehanizem vzmeti (ki se lahko res samo s suhim strelom) ampak je pištola komot lahko napeta ves čas, ker realno ni nikoli (glock polno napetost vzmeti udarne igle doseže samo in edino s pritiskom na sprožilec, prej pa vzmet ni nikoli dovolj napeta da bi dosegla oz. aktivirala naboj v cevi).
Zakaj bi imel sploh kakršnokoli vzmet pod napetostjo po nepotrebnem? Pa nima veze al od/v sprožilcu al pa tisto v nabojniku?

Bo zgubila "kx".....potem ko boš pa res rabil bo pa kaj? Zastoj....

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.048
5.653
113
Nikoli se s puško ne meri v človeka, ker vsaka puška enkrat poči, tudi prazna ... ampak policaji kot policaji, saj vemo kakšne narave jih je večina.
Sem bil par let nazaj z ex v eni vojašnici na dnevu odprtih vrat....in majo tam ostrostrelske puške na "izvoli" za rajo....pač da si pogledaš /vzameš v roke in vidiš kako zgleda....

Vzamem....usmerim varno v prazen prostor in čez rašpetlin gledam okolico (rob vojašnice/letališke steze)

In bum....ex pred cev in se mi smeje v okular...

Smo se sam spogledal pa sm odložu vse skp in šel raje druge zadeve gledat :D

Nazadnje urejeno:
  • Wow
Reactions: Matey

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.375
302
83
Pa valda si sprobal hitro, če je kaj v cevi? :) Sicer pa, sem imel mnogo let manj, ko mi je deda govoril, da se z orožjem rokuje, kot, da je metek notri in nikoli ne sproži kar tako ali drži za petelina, odboj je prav tako nevaren.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

kajn

Guru
5. okt 2007
2.777
1.608
113
Iskajoč brata
sem govoril s policajem glede rokovanja in je rekel: Če gredo nekam kjer je bolj sumljivo, da naboj v cev, po akciji se ga odstrani iz cevi. Nekateri ga pozabijo odstraniti. So tudi taki, ki ga imajo vedno notr, tudi če je proti pravilom
Pa še to: Povzročitelja so komaj rešili, da se ni sam.... V obzir komentiranja.....

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi in Samo Svoj

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
Zurnal24: pojasnila strokovnjaka
Če boste pa vi izvedli repetiranje orožja oz. polnjenje na kakršen koli način – tudi če je orožje zaklenjeno – in če se zgodi, da recimo udarna igla ostane v prvem položaju zaradi umazanije ali pa rje, se lahko zgodi, da se bo tako orožje sprožilo.
Ne vem, če gre res za strokovnjaka in če navedbe v članku lahko držijo tudi za orožje, ki je bilo vzrok za nesrečo. Vsekakor umrlega ne bo obudilo točno iskanje vzrokov, lahko pa se prepreči kaj v prihodnosti.
Dolgo let nazaj sem naletel ob meji s Hrvaško na policiste, ki so lovili emigrante in tiste, ki so jim pomagali čez. Vse skupaj je bilo kar dramatično, ko so malo pred mojim traktorjem poskakali iz avta in s pištolami v roki iskali, kam so šli potniki v vozilu, ki je bilo ob poti. Ko je policist prišel do mene s par vprašanji sem vse skupaj ugasnil in mi je takoj rekel, da tega pa ne bi rabil. Mislil sem si: "ko ti mahaš s pištolo naokrog, je bolje, da ni potrebe, da narediš v moji bližini sploh kak korak. Kaj če se spotakneš? Kdove kako si neroden z orožjem?"

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.359
2.553
113
Kje je pištola bila, ko se je sprožila?
v rokah, omarici, v 'peskovniku'?
Je bila samo sprožitev ali pritisk na petelina?
Zakaj naboj v cevi? Tu je en lepo opisal način, kako se stvar začne, ko želiš uporabiti pištolo. Od 'nule' daš naboj v cev tik pred akcijo!
Veliko nas je tu, ki smo tak primer doživeli v bližini. Stvar je prepogosta! Pri mojih dveh primerih je bila kriva oseba in igranje.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
Počakajmo, kaj bodo rekli odgovorni pri Policiji. Na alterju se je večina pridušala, da so "zarjaveli", ker so nekaj manj vozili avto med korono. Čeprav so se pred tem dnevno "urili" desetletja. Verjetno bi za res dobro rokovanje in streljanje z orožjem moral vaditi vsakih nekaj dni. Dvomim, da to prometna policija, ki je tudi oborožena, počne. Od takih ljudi ni pričakovati čudežev, če nastane situacija s potrebo po uporabi orožja.
Sedaj bo sklep tak, da potrebujejo pooblastila za pogostejšo uporabo orožja. Ker sicer jim pištola lahko zarusta in postane nevarna.

motoroki

Fizikalc
30. maj 2022
558
123
43
Odloc se zdej a je v operativi al je na polozaju... pa ce je na polozaju pol je pomagal degradirat policijo al kako temu pravi...

A pa hod z neprebojcem na siht? Mislim k je tok nesposobnih okol njega...
Ni več kaps za cesto ampak nek šef preiskovalec predavatelj ipd, ni imel stika s tistimi, ki so moral ubogat politiko, to sem hotu rečt..
za ostalo pa ne vem, če sem te užalu pol oprosti, ni bilo mišljen generalno, rečen mi je blo, da je folk od 20-30 precej obup.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Mah… glej…

ce je sef pol ni preiskovalec. Ce je predavatelj potem ni ne sef ne preiskovalec

ce je predavatelj potem on osebno proizvaja kader ki konca policijsko akademijo

ce je sef potem je tako ali drugace vpleten v to kaka je policija.

popolnoma zgreseno je tako udrihanje cez nov kader. Namrec spominjam se svojih zacetkov in kako so na nas gledali kolegi ki so bili tik pred penzijo… pac mlajse generacije so generalno drugacne in normalno je da se to odraza tudi v policiji. Ampak ti ki so 40+ in udrihajo po mladih, hkrati jamrajo da sami ne morejo vec delat na terenu… in bi moral ploskat vsakemu novemu ki pride

• Všeč mi je
Reactions: sad in x5x

motoroki

Fizikalc
30. maj 2022
558
123
43
Mah… glej…

ce je sef pol ni preiskovalec. Ce je predavatelj potem ni ne sef ne preiskovalec

ce je predavatelj potem on osebno proizvaja kader ki konca policijsko akademijo

ce je sef potem je tako ali drugace vpleten v to kaka je policija.

popolnoma zgreseno je tako udrihanje cez nov kader. Namrec spominjam se svojih zacetkov in kako so na nas gledali kolegi ki so bili tik pred penzijo… pac mlajse generacije so generalno drugacne in normalno je da se to odraza tudi v policiji. Ampak ti ki so 40+ in udrihajo po mladih, hkrati jamrajo da sami ne morejo vec delat na terenu… in bi moral ploskat vsakemu novemu ki pride
Uh si piciaizlast, upam de me ne dobiš ravno ti na cest z neoriginal auspuhom na motorju:):)
ajde de se bolj potrudim- baje je bil vse od kapsa do krimica do šefa kaj vem PP na Štajerskem, do zdej ko nekaj predava..itak gre v penzjo počas.
Za mlade se pa strinjam, sem tud tam pa mi gre na živce, ko starinci podcenjujejo, no lahk rečem da jih je nekatere za poslušat kakšne stvari, kakšni so pa podn.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N